Noord-Koreaanse sukkels proberen raket af te schieten, maar falen grandioos. Haha!

Het kneuzenregime van Noord-Korea dacht de wereld even te imponeren door een raket af te schieten vanaf een basis in het oosten van het land. Nou, dat liep even anders…

In een week waarin de Verenigde Staten hebben laten zien an Pyongyang wie er de baas is kon Noord-Korea wel een momentje gebruiken om wat van hun verlorengegane eer terug te pakken. Dus was de bedoeling dat er vandaag een raket zou worden afgeschoten, om nog maar eens aan te tonen dat men niet met spotten met het kleine communistische landje in Noordoost-Azië.

Die opzet is niet helemaal gelukt. Men heeft daadwerkelijk een raket afgeschoten, maar die raakte niet het doel dat het had moeten raken:

“Een Noord-Koreaanse poging een ballistische raket te lanceren, lijkt te zijn uitgelopen op een mislukking. ‘Het projectiel ontplofte vrijwel onmiddellijk’, zei een Amerikaanse legerwoordvoerder zaterdag (lokale tijd). Er wordt nog uitgezocht om wat voor type raket het ging.

De Zuid-Koreaanse legertop stelde in een verklaring dat Noord-Korea probeerde een ‘ongeïdentificeerd projectiel’ te lanceren in de buurt van Sinpo, een havenstad aan de oostkust. Het regime in Pyongyang maakt zich volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schuldig aan ‘machtsvertoon dat een bedreiging vormt voor de hele wereld’.”

Waarmee maar weer eens bewezen is dat communistische goederen bijna per definitie inferieur zijn aan spullen die vervaardigd zijn op de vrije markt. Dat gaat op voor schoenen, auto’s, brood… maar zeker ook voor ballistische raketten.

Kim Jong Un mag stiekem echter van geluk spreken, want door dom toeval is hem wellicht nu een tegenreactie van de Amerikanen bespaard gebleven. Donald Trump had namelijk gedreigd de communistische horrorrepublliek aan te vallen als men weer kernproeven zou doen of raketten zou afvoeren op Amerikaanse bondgenoten. Maar nu de raketaanval al vlak na de lancering uitliep op een fiasco, is een Amerikaans antwoord overbodig geworden. Trump en zijn veiligheidsadviseurs willen er dan ook niets over zeggen.

Wat op zich wel jammer is. Ik had wel willen kijken naar beelden van hoe een lachende Trump met z’n korte vingers naar een portret van Kim Jong Un wijst en hem keihard uitlacht omdat hij zo’n sukkel is met onbetrouwbaar legermaterieel. Een beetje zoals een sloom sukkeltje dat een Harley Davidson koopt om indruk te maken, maar vervolgens niet weet hoe hij dat gevaarte moet besturen en alleen nog maar meer bewijst dat hij een beetje een faalaapje is.

Kortom, ik vermaak me kostelijk. Dus Kim, lanceer nog even een paar van die plofraketjes. Kunnen we lachen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. napels

  Als we nog even wachten ontploft zijn kop nog wel.van woede en van het teveel eten

 2. RobertMarsman

  Wie is een grotere bedreiging voor de wereldvrede? Amerika of Noord-Korea?
  Noord-Korea mag dan al wel 60 jaar een grote muil hebben maar zijn nog niet een militair conflict begonnen. Die grote muil gebruiken ze alleen maar als propaganda. Zo kan het regime laten zien dat ze niet bang. het is gewoon spierballen tonen meer niet. Amerika veroorzaakt al 60 jaar lang conflicten, brandhaarden, oorlogen en ellende. Amerika heeft al 60 jaar lang geen vrede meer gebracht maar alleen maar ellende. Als er ooit een derde wereldoorlog uit zou breken dan is Amerika degene die hem zou starten en geen enkel ander land.

  1. zomaar

   tja best simpel !, wat jij beweerd je krijgt telkens een klein tikje voor je bol ,of je word elke keer bedreigt , maar hij/zij die dit doen beginnen het gevecht of de ruzie niet!!!.

   dat doet juist die ander die terug gaat dreigen ,of een tik terug gaat geven , hoe simpel is jou waarnemingsvermogen ?.

   verder raad ik jou aan iets meer te gaan lezen dan de D.D ,is een leuk blad (boekje) toch bestemd voor kinderen .

   1. RobertMarsman

    Aan mijn waarnemingsvermogen mankeert niets hoor misschien wel aan die van jouw. Ik heb nog steeds liever een gek mannetje daar zitten die een beetje doet dreigen met zijn raketjes als dat er weer ergens een oorlog uitbreekt wat tot niets lijdt als alleen maar tot duizenden doden en nog meer ellende op de wereld. Een conflict waar je voorlopig niet uit gaat komen.

    En dan kunnen ze daar wel lacherig over doen maar je moet ze niet onderschatten hoor. Amerika heeft wel vaker Aziaten onderschat natuurlijk want militair stelt Noord-Korea niet zoveel voor. maar een terreur organisatie als ISIS stelt militair gezien ook geen reet voor. Die zijn nog primitiever als Noord-Korea. Alleen het feit blijft wel dat ISIS ondanks het niets anders zijn dan woestijnratten wel aan het winnen zijn. Want ze plegen dagelijks aanslagen over de hele wereld en destabiliseren alles.

    Ik kan er natuurlijk ook niets aan doen dat Amerika al 60 jaar lang niets anders brengt dan oorlog. Noord-Korea mag dan wel 60 jaar lang een beetje dreigen maar zijn nog nooit een gewapend conflict gestart.

    Maar ik mag er vanuit gaan dat Amerika binnen een paar dagen met bewijs komt dan zoals ze dat ook in Irak en Syrie deden. O nee dat bewijs was er niet.

    1. Ni28

     Die gek mannetje kan je de kop kosten, Simon.

    2. zomaar

     Amerika heeft veelal op verzoek van andere mogendheden in gegrepen , en waar Amerika in greep !, gingen de NAVO landen hierin mee !.

     dus jou verwijd is een beetje eenzijdig !, 60 jaar terug was er de dreiging vanuit het communisme , geen westerling was het eens dat het rode gevaar ons zou kunnen overheersen , Vietnam was een Franse kolonie , Frankrijk vroeg Amerika om hulp , dus meestal is Amerika op verzoek opgetreden , ja,ja ook in het Midden-Oosten .

     1. RobertMarsman

      Toch ironisch. Het communisme hoe ernstig dat ook was moest verdwijnen. En niet om het communisme uit te roeien maar omdat het communisme een groot Europa in de weg stond. de EU is pas echt uit zijn voegen gegroeid na de val van het communisme. Sterker nog je wordt allang overheerst door het communisme want het heeft zich inmiddels verplaatst in de EU. vroeger hadden we de USSR nu hebben we de EUSSR.

      Als Hitler bv op deze wereld zou kunnen kijken zou hij dik tevreden zijn met het Europa van vandaag de dag want het is precies het Europa waar hij van droomde.

      https://www.youtube.com/watch?v=3RjUJy7kDOM

 3. Ali Yas

  Meneer Un is niet bepaald een vredesduif. Als hij zich niet zo dreigend zou opstellen, zou zijn land helemaal geen risico’s lopen. Maar zijn absurd grote leger en supermachtambities maken dat andere landen zenuwachtig worden, vooral de landen die met zoveel woorden door deze onverantwoordelijke dictator als doelwit worden genoemd.

  Het zou rationeel zijn geweest als deze evidente bedreiging voor de regio jaren geleden al zou zijn uitgeschakeld, ware het niet dat China zich altijd tegen zo’n ingreep heeft verzet. Voor klachten moet men dus in Beijing zijn.

 4. Ni28

  Amerika moet de schuld weer krijgen maar toen Trump zei dat de NAVO achterhaald is kreeg hele Europa bibberende benen. Amerika is nog altijd garantie voor vrede in Europa met haar ondankbare taak van wereldagent door elders in te grijpen. Tijdens Obama werd dit teruggedraaid tot bijna nul en kijk wat een rotzooi wij nu hebben in de wereld. Een vreedzame wereld is eenmaal onmogelijk en daar moet je op inspelen. Helaas.

  1. van Urk

   Oorlogen krijg je alleen door politici die een andere (eigen) koers varen dan wat het volk wil.

   1. HaZ

    Je vergeet 9/11 v.Urk. Het gehele Amerikaanse volk vroeg om vergelding en dat gebeurde dan ook.

 5. Nasrani

  Dan lijkt het mij nu het juiste moment om in te grijpen. Misschien valt de schade nu nog mee, over een paar jaar niet meer. Dan is de ellende niet meer te overzien.
  Daar komt bij dat we de noord koreaanse bevolking er een enorme dienst mee bewijzen.

  1. RobertMarsman

   Of we daar de Noord-Koreaanse bevolking een dienst mee bewijzen is nog maar te zien toch. Een oorlog met Noord-Korea waar duizenden doden bij zullen vallen lijkt mij nu niet echt een dienst bewijzen voor die mensen daar. En buiten dat om moeten we ons ook niet de vraag stellen hoe gevaarlijk kim Jong Un zou zijn, of welke wapens hij bezit. Waar hij toe in staat zou zijn. De vraag zou moeten zijn wat wij als internationale gemeenschap er voor over hebben om het Noord-Koreaanse regime ten val te brengen. Want er bestaat een reële kans dat een gewapend conflict met Noord-Korea kan escaleren tot zelfs een nucleaire oorlog die niet te overzien is. Hebben wij dat echt voor over die gek?

   ik niet in ieder geval En dan kunnen ze hier op het DDS er wel lacherig over doen maar ik vind het alles behalve te lachen.

   1. Nasrani

    Er vallen nu jaarlijks meer dan duizenden doden door eigen regime. Gewoon maar laten gebeuren?
    En in WO 2 waren het maar mooi de Amerikanen die veel hebben gedaan om ons nu ons nu al 70 jaar ons decadente leven te leven. Zo zijn wij. Als wij het maar goed en veilig hebben. Trump heeft gelijk dat hij de westerse wereld daar op aanspreekt.

 6. HaZ

  Ik vind dat “Haha” in de kop uiterst voorbarig. Een psychopaat moet je nooit tarten door hem uit te lachen, want dan grijpt zijn 2e IK in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.