Onacceptabel! Rebels Groningen bouwt bed bad brood-locatie voor illegale immigranten

Geen categorieapr 05 2017, 12:00
Dit is totaal onacceptabel. Waarom accepteert het Rijk dit?
Het Groningse College van B&W (Burgemeester en Wethouders) heeft lak aan het standpunt van demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Die wil het namelijk illegaal maken voor gemeenten om illegale immigranten op te vangen. Toch is dat precies wat Groningen gaat doen.
De stad wil namelijk een 'bed-bad-brood'-locatie bouwen aan de Helsinkistraat. Daar zouden dan 315 illegalen opgevangen kunnen worden. In de tussentijd maakt Groningen gebruik van een zogenaamd slaapschip.
Je zou denken dat zo'n stad zich zou doodschamen voor dit soort illegale praktijken, maar niets is minder waar. Zo schept wethouder Ton Schroor (D66 natuurlijk) er zelfs over op:

"Groningen is al sinds de middeleeuwen een stad van barmhartigheid. Dat moet zo blijven."

Dat is een leuk talking point, maar feitelijk is het natuurlijk helemaal niet barmhartig om mensen op te vangen die uiteindelijk toch echt weg moeten. En dat is om nog maar te zwijgen over het feit dat deze mensen helemaal geen asielzoekers zijn, en je dus belastinggeld weggeeft aan mensen die prima naar huis kunnen gaan (en daar voor zichzelf kunnen zorgen).
Want ja, dit opvanghuis kost bakken met geld: 3 miljoen euro per jaar. Omdat het Rijk hier natuurlijk niet aan mee betaalt, het is in strijd met de wet, moet Groningers de rekening zelf voldoen. Daar gaat je belastinggeld dan.
De PVV heeft dan ook met recht woedend gereageerd op dit plan van Groningen. Het Kamerlid Fritsma heeft er al Kamervragen over gesteld. Zo wil hij onder meer weten wat de staatssecretaris eraan gaat doen dat hele steden het immigratie- en integratiebeleid van het kabinet aan hun laars lappen:
1.) Bent u bekend met het bericht ‘Nieuw bed-bad-brood-pand Groningen’?
2.) Waarom staat u toe dat tientallen gemeenten in Nederland illegalen op blijven vangen, waardoor het terugkeerbeleid ernstig wordt ondermijnd?
3.) Bent u bereid om de geplande komst van de nieuwe lokatie voor illegalenopvang in Groningen tegen te gaan? Zo nee, waarom niet?
4.) Bent u tevens bereid om de andere tientallen gemeenten die aan illegalenopvang doen aan te pakken, bijvoorbeeld door te korten op het gemeentefonds, zodat alle bed-bad-brood lokaties verdwijnen? Zo nee, waarom niet?
5.) Kunt u aan de Nederlandse burger uitleggen waarom er belastinggeld gaat naar de opvang van vreemdelingen die hier niet eens mogen zijn en die hun vertrekplicht bewust aan hun laars lappen?
6.) Kunt u er voor zorgen dat illegalen niet worden gepamperd maar uit ons land vertrekken en voor zover dat (nog) niet gebeurt worden vastgezet? Zo nee, waarom niet?
7.) Bent u eindelijk bereid om de Nederlandse grenzen te sluiten voor asielzoekers, temeer daar u zelfs niet in staat bent om afgewezen asielzoekers het land uit te krijgen? Zo nee, waarom niet?
Nu gaan we zien of de harde taal van Rutte tijdens de verkiezingscampagne daadwerkelijk vertaald wordt in beleid, of dat zijn ferme rechtse retoriek puur en alleen een theatershow voor de bühne was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten