Oostenrijkse president draait helemaal door: ‘Binnenkort vragen we ALLE vrouwen een hoofddoek te dragen!’

Een beetje islamisering voor jou, en een beetje islamisering voor mij. Islamisering is van ons allemaal en het wordt tijd dat vrouwen dat middels hun hoofddeksels gaan tonen aan de wereld. Alle vrouwen!

Dit lijkt een scene van een campagne-avond bij een DENK-bijeenkomst op Rotterdam-Zuid, maar nee: dit is gewoon Alexander van der Bellen – de president van Oostenrijk. Hij heeft gisteren gezegd dat wat hem betreft binnenkort alle vrouwen een hoofddoek gaan dragen:

Van der Bellen antwoordde daarmee op een vraag van een student, die vroeg wat Van der Bellen dacht over een mogelijk hoofddoekjesverbod. Vrouwen zijn vrij te dragen wat ze willen, aldus de Oostenrijker, maar de dag komt wel steeds dichterbij dat we alle vrouwen gaan vragen zich met een hoofddoekje te tooien. Waarom dan? Nou, uit solidariteit met alle ‘slachtoffers’ van de “islamofobie.” U weet wel: die hele enge gedachte waardoor de vrijheid van godsdienst steeds meer in het geding zou komen! Nou ja, aldus Van der Bellen dan. En om die gemene islamofoben een poepje te laten ruiken moeten we binnenkort maar eens overgaan tot het stelselmatig onder druk zetten van alle vrouwen zodat ook de niet-moslima’s een lap om hun zondige haren slaan.

Uh. Jongens, wat is dit voor paternalistische onzin? Als vrouwen een hoofddoek willen dragen moeten ze dat doen – ik zou dat jammer vinden, maar goed. Oude mannen als Van der Bellen die vervolgens gaan vragen aan vrouwen om zich met een hoofddoek te tooien hebben we echt niet nodig. Als vrouwen met een stukje stof op hun kop een politiek statement willen maken is dat aan hen zélf. En dus niet aan de linkse Oostenrijkse drammer Alexander van der Bellen die koste wat het kost wil uitstralen dat men ‘solidair’ met de islam is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. hans-e-pans

  Een kale Moslima, zou die ook een hoofddoek moeten dragen?

  1. corfo

   hans-e-pans.
   Natúúrlijk, wat dacht je dan ? Bijna alle islamieten geilen op een kaal vrouwenhoofd.

 2. alekzander

  Nah endlich! Herr van der Bellen bekent kleur en heeft ze niet meer op een rijtje… Herrgottsackscheißklumpfverrecktsmirlicktsamarschcefixhallelujah. Meer van deze übermenschen op deze aardkloot gerne… of toch niet. Hebben de dames Simons en Dekker al gereageerd op dit verzoek, of nemen zij klakkeloos van deze oude witte man aan dat ze binnenkort geacht worden een hoofddoek te dragen.

 3. Ben Zine

  Als een volk DIT soort lieden tot President kiest, verdient het gewoon dubbel en dwars om volledig ten onder te gaan. Dus Oostenrijkers, succes met ,,van der Bellen”… Aan alles komt een eind, dus ook aan jullie eens zo mooie land.

 4. Two Ravens Black Kettle

  My o my wat is dit irritant, elk stuk valt weg.

 5. corfo

  Verblijf momenteel in Oostenrijk maar heb er nog niemand over horen spreken.
  Óók op radio of tv wordt er niet over gesproken. Ik wacht belangstellend af.

   1. Floris

    Bekijk het filmpje. Het was geen ironie. Hij heeft het over “om zich heen grijpende islamofobie”. IEDEREEN die dat woord in de mond neemt is een totale leek op het gebied van de islam en is een apologeet.

    Voorts heeft hij het over solidariteit met de kopvoddendraagsters. Deze kaffer is een cultuurverrader. Een links stuk stront die meehelpt aan de islamisering.

  1. Beukman

   @corfo
   Dat komt omdat de uitspraak al van een maand geleden is, maar de islampampers haar nu pas hebben ontdekt om uit het verband te rukken.

 6. HaZ

  Alleen de vrouwen Herr van der Bellen ? Maak het feest dan compleet en laat de mannen ook meedelen in de feestvreugde door ze te voorzien van een vlijmscherp kromzwaard ! Solidaristischer gaat het niet worden……

  1. corfo

   Haz.
   Ik wil ook wel meedelen in de “feestvreugde” maar dan gekleed in zo’n lange witte jurk !

   1. swetsnek

    Doe mij een uzi punt50 ak47 maakt niet uit laat de feestvreugde beginnen hahahahahaaha wat een stel gehersenspoelde idioten

 7. Beukman

  Ik ken Van der Bellen als een verstandige man. Daarom wist ik bij voorbaat dat hij zijn woorden nooit zo genoemd kon hebben als de islamhaterds ze interpreteren.
  En inderdaad:

  http://www.nachrichten.at/nachrichten/politik/innenpolitik/Fuer-Kopftuch-AEusserung-erntet-Van-der-Bellen-Kritik;art385,2550703

  Weiters griff er zum Vergleich mit Dänemark in der Zeit der Besatzung durch Nazi-Deutschland. Damals hätten nicht-jüdische Dänen begonnen, den Davidstern zu tragen – als Geste des Widerstands gegen die Deportation von Juden.

  1. Viertel

   Lees je comment nog eens terug, Beukman. Hopelijk begrijp je dan dat deze Van der bellen een mallotige (om het zacht te zeggen) vergelijking maakt.

   Er vloeit trouwens weinig uit voort wat hij zegt. De President van Oostenrijk is (net als zijn ‘collega’ in Duitsland) een soort operettefiguur. Meer officieel geformuleerd: Hij is een ceremonieel staatshoofd. Weinig vrouwen zullen zijn oproep opvolgen.

   1. Beukman

    Lees nou eens wat de man echt heeft gezegd, @Viertel. Hij roept h-e-l-e-m-a-al
    niemand op om een doek op de kop te gaan dragen. Hij verwijst slechts naar de Denen, die in WOII uit solidariteit met de joden davidssterren gingen dragen, en zegt: “Moet het nog eens zo ver komen dat wij, net als de Denen destijds….”(etc.).

    Verder is het klip en klaar dat de belangrijkheid van Van der Bellen als president omgekeerd evenredig is met de drukte die de islamhaters schoppen om zijn uitspraak.

    1. Floris

     Beuktrol is weer eens bezig met recht te lullen wat krom is.

     De man is dwars geboren.

     1. Beukman

      Dwars is een kwestie van perspectief, @Floris. Jij bemoeit ze met andermans kledingkeuze. Daarmee tast je bepaalde westerse waarden aan, en zo bezien ben jij degene die dwars ligt.

     2. Floris

      Ik heb het niet over de kledingkeuze gehad, Beukmannetje. Ik had het over die linksdraaiende flapdrol die zich president van Oostenrijk mag noemen.

      Femke Halsema (ja die) heeft ooit de hoop uitgesproken dat moslima’s die kopvodden af zouden smijten. Zij snapt beter dat die ondingen een symbool van onderdrukking zijn dan die Oosterijkse halve gare.

    2. Isolde

     Zeer juist, Beukman. Dit doelbewust uit het verband trekken van uitspraken is kwaadaardige leugenachtigheid.

    3. toetssteen

     @Ja, want de moslims worden in Europa zoooo vervolgd hè…..
     De parallel trekken met de Jood in WOII is dom en misdadig! Wie was dan verdraaid nog toe de brandstischtiger aan de poorten van Wenen? Was dat de islamitische horde of niet?!!
     Maar goed koning Jan kunnen ze in het hiernamaals nu samen met zijn strijders als windmolenpark gebruiken.

  2. Seneca

   Kletskoek! Denen, net zoals de Deense koning, hebben nooit een Davidsster gedragen. Het enige positieve verschil tussen het Deense en het Nederlandse koningshuis, is dat de Deense koning bij zijn onderdanen is gebleven. De Oranjes wisten niet hoe snel ze het land moesten verlaten. Na een veilig verblijf in GB kwamen zij als ‘verzetshelden’ terug naar NL om dit land met hun linkse idioterie, verder te verzieken.

   1. Beukman

    @Seneca
    Het lijkt erop dat je gelijk hebt voor wat betreft de Deense davidssterren: Van der Bellen refereert aan een verhaal dat vermoedelijk broodje aap is. Zijn boodschap blijft echter staan.

    Over Oranje zijn we het helemaal eens.

    1. Floris

     Zijn “boodschap” is dat islamofobie om zich heen grijpt en dat we solidair moeten zijn met de kopvoddendraagsters.

     Met andere woorden: we moeten solidair zijn met volgelingen van een fascistoïde oorlogsreligie die homofoob, seksistisch en antisemitisch is.

     Ik dacht het niet.

  3. swetsnek

   Hahahahahahahahahahahaah hij kent hahahahahaah beukje je wordt steeds leuker ga door jong .
   Wat ben jij een mafklapper

 8. Floris

  Deze L.U.L is nog stommer dan het achtereind van een varken.

  We zitten OVERAL in West-Europa opgescheept met non-valeurs die totaal niets van de islam begrijpen.

  1. Peter Selie

   “We zitten OVERAL in West-Europa opgescheept met non-valeurs die totaal niets van de islam begrijpen” En/of NIET willen begrijpen, beste.

 9. Ni28

  Ook in Oostenrijk heeft men vrij gestemd. Dat hadden zij niet ingecalculeerd bij hun groene kandidaat. Misschien stemmen zij volgende keer anders. Het is overigens een heel andere taal dat die van de premier. Dat wordt ruzie.

 10. Ni28

  Met de Denen opmerking draai je de zaak helemaal om. Niemand gaat uit solidariteit een hoofddoek dragen, niemand in Europa verplicht ze daar toe. Bij de Joden lag het totaal anders die werden door de machthebbers verplicht om de Jodenster te dragen. Of dit een broodje aap verhaal is doet er niet toe het gaat om het principe.

  1. van Urk

   Ni28@ Daarnaast ging het toen om een daadwerkelijke uitroeiing van een volk die in feite niks gedaan hadden. Ik ga (als ik een vrouw was) niet uit solidariteit een hoofddoek dragen voor mensen waarvan hun achterban of naasten die de wereld op zijn kop hebben gezet met aanslagen en vervolgingen op andersgelovigen. Kan mij ook niet herinneren dat een politici ooit gezegd heeft dat wij allemaal een kruisje moeten gaan dragen tegen christofobie of voor vervolgde christenen. Dus dat hele ophemel gedoe voor moslims vindt ik allemaal onzin.

   1. Beukman

    @Urk
    De vrouwen die te maken krijgen met islamofobie hebben net zo weinig gedaan als de joden.
    Verder hebben christenen de wereld net zo goed op z’n kop gezet als moslims, maar dat kun je de meeste christenen nóch de meeste moslims verwijten.
    En stel dat christenen in Nederland massaal vervolgd werden, dan zou ik niet weten welk kledingstuk we konden gaan dragen uit solidariteit, maar wat is daar eigenlijk tegen?

    Enfin. Van der Bellen heeft weer eens raak geschoten, gezien alle ophef over een metafoortje. Interessant dat die ophef pas na een maand begon, toen de hysterische islamhaters zijn uitspraak ontdekten om hem uit het verband te rukken.

    Nog even een reactie van Bellen opn die ophef:

    https://kurier.at/politik/inland/wirbel-um-kopftuch-sager-von-bundespraesident-van-der-bellen/260.526.277

    “Wir sollten froh sein, wenn wir keine größeren Probleme als die Frage des Kopftuchs haben. Ich bin kein Freund des Kopftuchs, aber es gibt in Österreich Meinungsfreiheit und es gibt auch eine Art Bekleidungsfreiheit. Das gibt jeder Frau das Recht, selbst zu entscheiden, was sie auf dem Kopf trägt und ob sie etwas auf dem Kopf trägt.”

    Geen speld tussen te krijgen.

    1. Floris

     “Interessant dat die ophef pas na een maand begon, toen de hysterische islamhaters zijn uitspraak ontdekten om hem uit het verband te rukken.”
     ——————————————————————
     Wat is er uit z’n verband gerukt?

     1. Floris

      “Wir sollten froh sein, wenn wir keine größeren Probleme als die Frage des Kopftuchs haben. Ich bin kein Freund des Kopftuchs, aber es gibt in Österreich Meinungsfreiheit und es gibt auch eine Art Bekleidungsfreiheit. Das gibt jeder Frau das Recht, selbst zu entscheiden, was sie auf dem Kopf trägt und ob sie etwas auf dem Kopf trägt.”

      Geen speld tussen te krijgen.
      —————————————————————
      Ik heb geen weet van politici, zelfs Wilders niet, die pleiten voor een verbod op de hoofddoek. Ik doe dat ook niet trouwens.

      Maar het is wel goed om te duiden waar die hoofddoek voor staat en om dat te bekritiseren. Femke Halsema deed dat ook en dat heb ik in haar gewaardeerd. Citaat:

      “Maar ik kan niet wachten op het moment waarop vrouwen in vrijheid hun hoofddoek zullen afslingeren. Ik zie het liefst elke vrouw in Nederland hoofddoekloos. Ik geloof niet dat welke God ook kledingeisen stelt. Dat zijn de mannen geweest die het geloof uitleggen.”

      https://www.trouw.nl/home/halsema-stoort-zich-aan-hoofddoek~ae0a1f73/

     2. Beukman

      @Floris
      Tim suggereert dat Bellen beweert dat hij binnenkort alle vrouwen gaat vragen om een hoofddoek te dragen:

      “Islamisering is van ons allemaal en het wordt tijd dat vrouwen dat middels hun hoofddeksels gaan tonen aan de wereld. Alle vrouwen!”

      en:

      “Vrouwen zijn vrij te dragen wat ze willen, aldus de Oostenrijker, maar de dag komt wel steeds dichterbij dat we alle vrouwen gaan vragen zich met een hoofddoekje te tooien. ”

      Met in dat laatste “maar” de suggestie besloten dat het op zal houden met die vrijheid.

      De context is echter Bellens suggestie dat het toch niet zo ver moet komen dát we dat gaan doen, uit solidariteit met slachtoffers van islamofobie.

      Ik vind het trouwens prima als vrouwen hun doek afdoen, maar laat ze dat toch alsjeblieft zelf weten.
      Het is verder een misvatting van Halsema én een heleboel moslims dat het allemaal om Allah draait. De hoofddoek is van oudsher voor vrouwen een middel om de haren te bedekken, lang niet uitsluitend in de islamitische wereld. Waarom de haren? Omdat deze net als borsten voor mannen lustopwekkend kunnen zijn. Ik heb Halsema nog niet vrouwen horen oproepen om “in vrijheid” het bovenlijf te ontbloten, terwijl bovenkleding voor vrouwen min of meer dezelfde functie hebben als een hoofddoek.

     3. Floris

      Beukman, een feministische vriendin van mij (een echte en geen nep-feministe zoals Meulenbelt die de islam verdedigt) is fel tegen de hoofddoek omdat die de druk op het voorkomen van ongewenste intimiteiten bij de vrouw legt. Mannen moeten zich maar inhouden en westerse mannen accepteren dat in overgrote meerderheid. Moslims zijn nog lang zover niet.

      Ik ken ook een bekeerlinge (een ras-amsterdamse) die van mening is dat allah wil dat ze die doek draagt. Het is dus wel degelijk een religieus symbool.

      Maar het is meer dan dat geworden in West-Europa. Bassam Tibi ( zelf moslim) noemt het een uniformstuk van de (radicale) islam. Een opgestoken vinger naar het westen:

      “In zijn in 2005 verschenen werk Mit dem Kopftuch nach Europa? (Met de hoofddoek om naar Europa?) markeert prof. Tibi duidelijke voorbehouden tegen eventuele EU-intrede van Turkije, die hij in de huidige staat liever niet op weg naar de Europese Waardengemeenschap ziet. De huidige Turkse regeringspartij van minister-president Recep Tayyip Erdoğan (Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling) wordt door hun leidende representanten weliswaar als islamitisch-conservatief neergezet, maar heeft daadwerkelijk islamistische doelen, vindt Bassam Tibi. Een aanwijzing daarvoor is de toenemende uniformering van vrouwen met de hoofddoek, dat niet allereerst onschuldig volksgebruik uitdrukt, maar steeds meer als teken van goedkeurend islamitische groepskenteken gepropageerd en ingevoerd wordt.”

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Bassam_Tibi

     4. Isolde

      Ich bin kein Freund des Kopftuchs, aber es gibt in Österreich Meinungsfreiheit und es gibt auch eine Art Bekleidungsfreiheit.

      Daar is weinig aan toe te voegen.

     5. Beukman

      @Floris
      Wat je schrijft over de hoofddoek, geldt ook voor borstenbedekkende kleding. Vrouwen is niet toegestaan om in het openbaar (met het strand als uitzondering) de borsten ontbloot te laten. Dat is uit het oogpunt van zedelijkheid, maar jij en ik weten verdomde goed dat dit ooit door mannen is bedacht.

      In steeds meer landen, zoals in Japan en Mexico, zijn er aparte metrostellen voor vrouwen waar mannen niet mogen komen. Waarom? Omdat mannen hun poten niet kunnen thuishouden. Ik heb met interesse lokale discussies hieromtrent gelezen. Moet je toegeven aan de onbeheerste mannenlust en die aparte wagons instellen, of stel je principieel op en zeg je:”Mannen moeten hun poten maar thuishouden?”Ik denk dat je die keuze bij vrouwen moet leggen.

      Als je nou eens toegaf dat er een onoplosbaar probleem is, waarbij moet worden gekozen uit twee kwaden: hoofddoeken etc. verbieden omdat mannen hun poten maar moeten thuishouden, en vrouwen zelf laten uitzoeken wat ze dragen, omdat dit zo hoort bij de individuele vrijheid die wij in het westen zo belangrijk vinden.

      Over Erdogan wil ik kwijt dat hij met name plattelandsbewoners heeft geëmancipeerd door ze meer religieuze ruimte te geven dan voorheen het geval was. Zo mochten Vrouwen weer een hoofddoek op, waardoor ze naar buiten konden.
      Je kan zeggen dat dit de verkeerde “oplossing” was. Je kan ook zeggen dat het de enige oplossing was. Dat is de paradox. Als je begrijpt wat ik bedoel.

     6. Isolde

      @ Beukman, je probeert het onderwerp breder te leggen dan het islamofobe frame waarin Floris en anderen hier het willen plaatsen. Men suggereert dat geweld tegen en onderdrukking van vrouwen een aan de islam gekoppeld probleem is. Dat is evidente onzin maar dat is de afgelopen jaren door Wilders c.s. wel effectief zo geframed. Als Wilders spreekt over de ‘seksjihad’ van moslims en de suggestie dat moslimmannen ‘testosteronbommen’ zijn koppelt hij suggestief seksueel geweld aan de islam. Dat is de racistische demagogische truc die hier op DDS overigens ook voortdurend wordt gevoed.
      Als je dat maar lang genoeg volhoudt moet je niet raar opkijken dat mensen islam en seksueel geweld niet meer los van elkaar kunnen zien. Slim is het niet maar het werkte ook in de nazi-propaganda over Joden, dus er zijn genoeg mensen die het prettig vinden om zich in dit denkraam te schikken.

     7. IJscoman

      De discussie over de hoofddoek is al vele malen op DDS gevoerd met altijd dezelfde argumenten en tegenargumenten. Bijvoorbeeld Beukman met zijn aparte tramstellen in Japan en Mexico. Daardoor is dit hele debat inmiddels ridicuul geklets geworden.

      De VvMU en de vrijheid om je te kleden zoals je wilt, zijn ‘ontworpen’ toen het islamofascisme in Europa onbekend was. Nobele wetgeving waarin in bepaalde soorten kwaad niet was voorzien omdat ze niet bestonden.

      Nu het islamofascisme vrijwel heel Europa heeft doordrongen, geldt de oude wetgeving niet meer en moet hoognodig aangepast worden. De vrijheid van meningsuiting moet verruimd worden (ongezouten islamkritiek ten alle tijde toegestaan) en de vrijheid van kleden aangescherpt (vrouwonderdrukkende kleding verboden). Daar is niets bijzonders of vreemds aan: wetten moeten anticiperen op veranderende omstandigheden.

     8. Floris

      Beukman schreef: “Als je nou eens toegaf dat er een onoplosbaar probleem is, waarbij moet worden gekozen uit twee kwaden: hoofddoeken etc. verbieden …”
      —————————————————————-
      Zucht. Ik heb gesteld dat ik geen voorstander ben van het verbieden van de hoofddoek.

      Je leest niet goed en je lult als een kip zonder kop. Ik ben weer klaar met je.

     9. Guus Geluk

      @IJscoman, het is onmogelijk een liberale samenleving te beschermen, door datzelfde liberalisme om zeep te helpen. Kledingvoorschriften is geen optie.

     10. toetssteen

      Ow, men helpt het liberale in de samenleving om zeep door intolerantie te accepteren? Ow my god! Sommigen zijn echt de weg kwijt! Nog even en men vind kindhuwelijken gewoon, want liberaal zijn houdt voor sommigen in dat pedofilie gewoon moet kunnen hè (zolang het geen priesters betreft, dat dan weer wel, want hypocriet als de toleranten zijn, maken ze onderscheid).
      Tolerantie is weg te laten wat men niet wenst! Kan iemand dat nu eens tussen die twee flappen krijgen?

     11. Guus Geluk

      Dat slaat helemaal nergens op. Kindhuwelijken zijn al verboden voor de wet. De wet geldt voor zowel moslims als Rooms-Katholieken. Het betreft hier de kleding die een moslima placht te dragen. Naast dat een hoofddoekjesverbod praktisch onhaalbaar is, schendt het de waarden van onze liberale samenleving: iemand mag kleden hoe hij/zij zich wil kleden. En dat geldt voor moslima’s met een hoofddoek en in het verleden voor christinnen met een hoofddoek.

     12. IJscoman

      Guus stelt “dat iemand mag kleden hoe hij/zij zich wil kleden. En dat geldt voor moslima’s met een hoofddoek en ….’.

      In steeds meer landen is echter de boerka een verboden kledingstuk in openbare gebouwen, het openbaar vervoer en de openbare ruimte. Geheel daarbij passend en in het verlengde liggend is het hoofddoekverbod. Allebei kledingstukken, allebei islamofascistische en vrouwonderdrukkende kleding. Waarom het ene wel en het andere niet?

     13. toetssteen

      https://jdreport.com/groenlinks-pvda-vvd-kuzuozturk-stemmen-tegen-motie-kindhuwelijken/

      Ik gooi er ook een vergeten ‘t’ achteraan. Het is ‘men vindt’.

      Maar goed, tot zover de zwetsers die beweren dat dit grondwettelijk niet is toegestaan. Neen, dat zal, maar het wordt toegelaten.

     14. Guus Geluk

      @IJscoman, een boerkaverbod staat in Nederland ook al op stapel. Een boerka is namelijk net een bivakmuts: je kunt andermans gezicht niet zien en veel mensen nemen daar aanstoot aan. Ik ben voor een boerkaverbod.

      Van een hoofddoek heb je echter nauwelijk last (behalve dan als je een kort lontje hebt). Het primaire argument is: vrouwonderdrukkend. Dat kan misschien wel zo zijn, maar een groot percentage kies zelf voor een hoofddoek, menende daarmee een god een dienst te bewijzen. Als vrouwen niet gedwongen worden om een hoofddoek te dragen, is het absurd als je hen wel dwingt die niet te dragen.

      En waarom zou de wet nu veranderd moeten worden? Vroeger droegen Nederlandse vrouwen toch ook een hoofddoek?

     15. Guus Geluk

      http://www.nu.nl/politiek/4149756/kindhuwelijken-5-december-niet-meer-erkend-in-nederland.html

      Kindhuwelijken zijn niet toegestaan in Nederland, @toetssteen en worden ook niet erkend. Je refereerde naar een artikel waarin Omtzigt opriep tot het ontbinden van kindhuwelijken. Dat is heel wat anders dan een verbod.

     16. IJscoman

      Guus, je bent even debiel als Jeltje van Nieuwenhoven, de boerse PvdA Kamervoorzitter, wier woorden jij herhaalt. Iedereen lachte haar hard uit. Ze zit nu, voor zover ik weet, in een verpleegtehuis wegens verregaande seniliteit.

      Ik stop. Einde van deze non-discussie.

     17. Guus Geluk

      En jouw plannen zijn even dwaas als die van Geert Wilders. Daardoor staat hij nu weer vier jaar buiten de macht. En spugen andere partijen hem uit.

    2. van Urk

     Net zoals bij verschillende sektes is de Islam niet gediend voor weglopers die de islam willen verlaten of willen “verlichten”en worden deze moslims in feite juist eerder bedreigd door hun eigen achterban i.p.v door westerse islamofoben. Dus het gevaar zit daarbinnen en niet in de westerse omgeving.

 11. Ni28

  Precies, van Urk, hier worden weer dingen uit hun context gerukt zoals de linksen dat doen. Deze “vergelijking” is totaal misplaatst en slaat nergens op. Maar goed, het is maar de president die het zegt.

 12. Ni28

  Precies, van Urk, hier worden weer dingen uit hun context gerukt zoals de linksen dat doen. Deze “vergelijking” is totaal misplaatst en slaat nergens op. Maar goed, het is maar de president die het zegt. Of Beukman?

 13. Ni28

  De moslima’s hebben meer last van de islam zelf dan van de “islamofoben”. Iemand die de islamonderdrukking bestrijdt of bekritiseerd is dus islamofoob. Dan weten wij dat weer.

  1. Floris

   De positie van moslima’s zoals voorgeschreven door de sharia en doorgedrukt door de geestelijkheid (die binnen de islam nog heel veel gezag heeft in tegenstelling tot binnen het christendom) is buitengewoon schrijnend. Ook de sociale controle is enorm.

   Maar veel moslima’s leggen zich erbij neer omdat ze niet beter weten. Ze zijn van jongs af aan geïndoctrineerd en gedresseerd.

   De linksen zoals Beukman laten deze arme vrouwen de facto in de steek.

   1. van Urk

    Floris@ “De linksen laten deze arme vrouwen de facto in de steek”. Precies! Links zou juist moslima,s ervan moeten gaan overtuigen dat zij in het westen hun ouderwetse hoofddoeken af moeten gaan gooien net zoals zij vroeger christenen op verschillende manieren beweegt hadden a.u.b. de kerken te moeten gaan verlaten omdat deze oubollige gebouwen niet van deze tijd zou zijn en dat het dragen van een kruisje ongeloofwaardig is. Maar goed..moslims hiervan overtuigen blijkt een stuk lastiger te zijn dan die goedgelovige christenen. Dus kun je beter met de moslims mee gaan lullen en mee gaan doen.

    1. Isolde

     Uit de laatste onderzoeken blijkt dat de secularisatie van moslims in Nederland minder snel gaat dan i voorgaande jaren en zich welhaast stabiliseert. De oorzaak is het moslimvijandige klimaat dat moslims dwingt zich nadrukkelijker op hun religieuze identiteit te bezinnen. De gevolgen zijn segregatie en voor een klein deel van de moslims radicalisering. Ook maakt het geloofsafval veel lastiger omdat moslims op hun onderlingen solidariteit jegens de aanvallen van buitenaf worden aangesproken.

     Wilders c.s. bereiken het omgekeerde van wat ze zouden moeten beogen maar feitelijk niet beogen: de integratie van moslims in de Westerse cultuur en verzachting van de geloofstegenstellingen.

     1. van Urk

      “moslimvijandige klimaat dat moslims dwingt zich nadrukkelijker op hun religieuze identiteit te bezinnen”. En waar komt die vijandigheid tegen moslims opeens vandaan dan? Heeft dat te maken met 9-11? O nee wacht! misschien heeft het te maken met Madrid, Parijs, Londen of waarschijnlijk iets met Brussel, Keulen,Stockholm of Syrie te maken? Of het feit dat andersgelovigen in Afrika of in het midden-oosten stelselmatig door de islam vervolgd worden en die in feite wel op logischer wijze op hun religieuze identiteit bezinnen? Je gaat je geloof niet sterker maken als dit geloof juist de veroorzaker is van al het geweldspiraal en inspiratiebron is van knotsgekke religieuze leiders. http://www.elsevier.nl/opinie/blog/2017/04/iran-dreigt-griezelige-crimineel-als-president-te-krijgen-497833/

     2. Isolde

      @van Urk,

      Die vijandschap tegen moslims komt uit dezelfde troebele bron als de vijandigheid jegens Joden. De nazi’s vonden ook dat de Joden de vijandigheid over zichzelf hadden uitgeroepen door ze van alles en nog wat in de schoenen te schuiven.

      Racisme is een emotie die voortkomt uit de eigen ziel. De argumenten worden er later bijgezocht.

 14. hans-e-pans

  De Oostenrijkse president Alexander van der Bellen, zal binnenkort het goede voorbeeld geven door zijn baard te laten staan.

 15. Bes Tolen

  Extreem links heeft heel wat bereikt de laatste jaren. Niet alleen in Oostenrijk. In Italië een extreem linkse president. Overal zit het fout. Het is zo extreem, dat in oorsprong de meest extreem linkse joden in Amerika activistische theorie hebben aangedragen. Die nota bene waarschijnlijk joden het meest zal schaden. Umwertung aller Werte. Alle oude politieke partijen in de westerse landen zijn besmet geraakt. Niet gisteren. Het kwaad woekert al decennia voort en verbreidt zich nog steeds. 4 en 5 mei zijn ook besmet geraakt. We hebben zo niets meer te herdenken. We moeten vooruit, niet achteruit in denken en doen. We moeten schreeuwen zodat ze ons horen. We moeten steeds meer. Uiteindelijk moeten we, ja, zullen we ons verbinden en ze verslaan. Zij, die ons de vrijheid ontnamen.

 16. Bes Tolen

  Isolde. U bent een erg onvolleerde warhoofd, die vooral zijn/haar best moet doen te zoeken naar oorzaken om gevolgen beter te kunnen plaatsen.

  1. van Urk

   Inderdaad Bes Tolen. Duitsland werd niet geterroriseerd door Joden waarbij Duitse burgers werden mishandelt of het leven lieten omdat zij het jodendom wilden verspreiden. Duitsland had geen reden om Joden te haten net zoals moslims ook geen reden hebben om Joden of andersgelovigen te haten. Net als het nazisme is het juist de islam dat oorlog met ons voert!

 17. Theo345

  Misschien kan Beukman mij nog eens uitleggen waar hij op doelt als hij het heeft over ‘vrouwen die te maken krijgen met islamofobie’.

 18. corfo

  Sommige reaguurders hebben het over een “kledingvoorschrift” hetgeen zij niet willen. Als dat hun principe is zullen ze óók wel een grote bek opentrekken betr. militairen, politie, brandweer enz. Wat een kinderlijk gelul van die linkse zeurhoofden; terwijl het hele gebeuren de president van Oostenrijk betrof; maar dat linkse gespuis “sleept er “van alles” bij om maar te laten hoe “hoogstaand” zij wel zijn. Ik kots op die leugenaars, moslim-knuffelaars en meer van die zieke Gutmenschen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.