Opa Verstappen over Jos Verstappen: “Er mankeert hem iets ernstigs, denkt dat hij zich alles kan permitteren”

Frans Verstappen, de vader van Jos Verstappen en de opa van Formule 1-talent Max, heeft het helemaal gehad met zijn zoon. De laatste matpartij van Jos bij een beachclub is de druppel die de emmer deed overlopen.

In De Telegraaf neemt Frans dan ook geen blad voor de mond meer. Volgens hem klopt er namelijk niets van dat Jos beweert het slachtoffer van geweld te zijn: hij zou zelf gewelddadig geweest zijn omdat hij een andere man zag praten met zijn ex Kelly. Vervolgens ging hij los, maar moest hij het blijkbaar afleggen tegen de (sterkere?) man, die ook nog eens gesteund leek te worden door omstanders.

“Hij stalkt al maanden zijn ex Kelly, waar hij een dochtertje bij heeft. Toen afgelopen zondag iemand anders met haar wilde praten, stormde hij erop af en ontstond er een gevecht waarbij meerdere mensen betrokken raakten. Dat is wat ik heb gehoord van mensen die erbij waren. Jos moet naar een hersenspecialist. Er is echt iets heel erg mis met hem. Er mankeert hem iets ernstigs, hij denkt dat hij zich alles kan permitteren.”

Kelly bevestigt dat verhaal aan de krant voor wakker Nederland. Zij zegt dat “een vriend” van haar een gesprek met haar probeerde aan te knopen. Jos zag dat. “En die kwam als een stier op hem af. Toen zijn zij in gevecht geraakt.” Dat gevecht liep onmiddellijk uit de hand. Uiteindelijk raakte er een hele groep bij betrokken en werd Jos zwaar beschadigd afgevoerd door de politie (omdat hij de beachclub weigerde te verlaten).

Frans voegt daar aan toe dat hij het helemaal gehad heeft met Jos. “Voor mijn part hangt hij zich op,” aldus de vader die vreest dat het nooit meer goed komt met zijn zoon.

Normaal gesproken zou dit natuurlijk niet zo interessant zijn — een gewezen Formule 1-coureur die zich misdraagt — maar nu is het wel degelijk nieuws: het is immers ondenkbaar dat Max hier niet door beïnvloed wordt. En dat terwijl hij al zijn aandacht en focus nodig heeft om een goed resultaat neer te zetten in de Formule 1. Zijn Red Bull Racing bolide blijft weliswaar wat achter bij het pk-geweld van Ferrari en Mercedes, maar Red Bull voert wel de ene na de andere verbetering door. Daardoor zou hij over een aantal weken mee moeten strijden voor de podiumplekken.

Maar dan is het wel noodzakelijk dat hij thuis rust aan zijn hoofd heeft. Probeer je maar eens te concentreren als je vader regelmatig in aanraking met de autoriteiten komt; dat gaat de meeste mensen niet zomaar lukken. Nou is Max natuurlijk alles behalve ‘gemiddeld’, maar toch, dit zal ook hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Als Jos echt zo begaan is met de carriere van zijn zoon moet hij zich nu eindelijk eens wat anders opstellen. Alles zou nu om Max moeten draaien, niet om Jos’ ego en liefdesperikelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Sjorsensjimmie

  Iemand zou beide heren is zeer stevig duidelijk moeten maken dat dit gerotzooi een enorme negatieve invloed heeft op de toekomst van Max.

  Egotrippers zijn het allebei

 2. DutchDropveter

  oplossing lijkt me toch best simpel; Max; Pa als jij je 12 maanden voorbeeldig gedraagt mag je naar een wedstrijd komen kijken. Eerder heb ik je hier niet nodig, wil ik je niet horen of zien? Ik denk zelfs dat Redbull dit van Max kan eisen aangezien hun de investering doen.

  Gelukkig heeft Max een geweldig team om zich heen en een top maatje (Riciardo) mijn gevoel zegt dat Max dit van zijn gladde dakkie laat glijden en verder gaat waar wij in Australië gebleven was.

 3. Adriaan

  Als een vader zegt over zijn zoon dat hij zich mag ophangen, dan is er iets heel goed mis. Deze Jos is kennelijk ziek in zijn hoofd en heeft hulp nodig.

  1. Nederland-op1

   Nou, als ik zoiets zou zeggen over mijn zoon dan moet er toch heel wat meer aan de hand zijn dan wat agressief gedrag. Opa verstappen lijkt ze ook niet allemaal op een rijtje te hebben.

   1. Sjorsensjimmie

    Inderdaad, Opa heeft ze ook niet helemaal op de rit en ook al zou hij er zo over denken hou dit dan intern in het belang van de tokomst van Max

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.