Peilingen: VVD-kiezers geven Jesse Klaver dikke onvoldoende. Mark, trek toch de stekker uit de onderhandelingen!

De nieuwste peiling van Maurice de Hond spreekt boekdelen over de verhoudingen tussen de partijen die nu aan het proberen zijn om het kabinet-Rutte III te vormen. VVD-kiezers hebben een enorme hekel aan Jesse Klaver, maar voor Mark Rutte is hij een potentiële vice-premier. Logisch!

Terwijl VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen over een nieuw kabinet houdt Nederland z’n adem in. In de onderlinge verhoudingen is er sinds de stembusgang van drie weken geleden nog niet bijster veel veranderd:

peiling 9-4-2017

Maar wat wel duidelijk is, is dat de VVD een hoop zetels kan gaan verliezen als ze in deze coalitie stappen met milieu-activist Jesse Klaver. VVD-kiezers zien de man namelijk totaal niet zitten, en geven hem een weinig zuinige onvoldoende als ze gevraagd wordt naar hun vertrouwen in de man. Slechts een 4,7 krijgt de Jessias:

vertrouwenpeiling-9-4-2017

Ter vergelijking: VVD-kiezers waarderen hun eigen leider Rutte met een 8,0 (duh), CDA-voorman Buma met een 6,5 en zelfs D66-aanvoerder Alexander Pechtold komt er heel behoorlijk vanaf met óók een 6,5. Maar Klaver heeft dus een 4,7. Geen cijfer om mee thuis te komen.

Het wantrouwen van GroenLinksers jegens de tegenpartij is trouwens minstens zo groot als bij VVD’ers – Rutte krijgt van de klimaatridders een 4,7.

Hoe dan ook: allemaal des te meer reden om GroenLinks de klas uit te sturen bij deze formatie en verder te gaan met een partij die een stuk beter past bij de centrum-rechtse instincten van de VVD (en het CDA). ChristenUnie, of wellicht een combinatie van SGP en FVD? Roept u maar! Maar stop alsjeblieft met dit verschrikkelijke gedrocht van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Daar komen alleen maar brokken van. Kapotbelaste, veganistische, genivelleerde brokken. Bah!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ritter

  “Als partijen als D66 en GroenLinks hun zin krijgen groeit de Nederlandse bevolking in het jaar 2060 tot 22 à 30 miljoen inwoners. Dat is het gevolg van het ‘ruimhartige’ dan wel ‘onbegrensde’ vreemdelingenbeleid dat deze partijen voorstaan.

  Bij een ‘onbegrensd’ beleid waarbij de immigratie meegroeit met de bevolkingsgroei in de herkomstlanden in Azië en Afrika, kan ook het aantal moslims in Nederland oplopen tot bijna een derde van de bevolking.”

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/02/nederland-wordt-voller-armer-en-islamitischer-460377/

  1. Two Ravens Black Kettle

   Vergeet ook de CDA en VVD niet !
   Ook zij staan 110 procent achter overbevolking, de EUSSR, de islamisatie en de open sluizen.

 2. poison

  VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Krijg er een maagzweer van.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Voor de twee musketiers Thierry komt het nog te vroeg. Zij komen bij de volgende verkiezingen wel aan bod en moeten eerst goeie deskundige mensen zien te vinden die nog niet zijn weggeteerd met het policor virus.

  Wat de bierpompliberalen doen is weinig interessant, hun eurofiele open-poorten, islam = vrede, NL is nog lang niet vol, Kruipen-voor-Juncker, 3-aapjes-beleid zal uiteindelijk leiden tot aanslagen en dan kunnen VVD stemmers aan hun kinderen uitleggen; “hoe het allemaal zo gekomen is”.

  Mijn inschatting is dat Wilders uiteindelijk zal stabiliseren op 15-25 zetels (eerder bij de 15 dan de 25)
  Thierry kan de grootste gaan worden (en vervolgens met ome Geert gaan regeren; eerste stappen zouden kunnen zijn: EU referendum, migratie-beleid gericht op Australisch systeem, denaturaliseren criminelen, fors snijden in de Zieligheidsindustrie, afschaffen PO en BTW weer terug naar 16)

  Of de eurofiele Bierpompliberalen zich nu met de Islam Unie van Noel VoordeWind of Islam Groen van Snotneus Klaver is lood om oud ijzer. Segers is gewoon Klaver alleen dan overgoten met een farizeeer-‘Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van Iedereen dus wees welkom geheel Afrika en Asia’ sausje.

  1. toetssteen

   @TRBK
   Kijkend naar de optelsom van VVD en PVV zit daar de verdeelwaarde. Ik kom dan uit op een fifty=fifty voor beide partijen, wat op zich mooi is. Alleen al die linkse splinters kunnen zich aaneenrijgen tot een krankzinnige coalitie met Buma als MP en Pechtold als Vice. Klaver zal wel min van milieu worden oid.

 4. EllyD19

  Rutte heeft geen andere keuze dan GL. Met de CU wil Pechtold weer niet.
  Hij heeft het goed fout gedaan door de PVV al bij voorbaat uit te sluiten.
  Maar het kan onze Mark allemaal niks schelen hoor, zolang hij maar minister-president wordt. Over vier jaar zit de VVD met de gebakken peren, maar heeft hij allang iets anders voor zichzelf gevonden.

 5. nienke

  Dat wordt pas echt een drama als Klavertje mee gaat regeren, inderdaad stop ermee Rutte en denk niet alleen aan je eigen ego trekjes.
  Weg met Groen links.

 6. Bes Tolen

  De democratie zit ook bij de VVD zo in elkaar, dat één man zich alles kan permitteren. Dat heet dan zuiver partijpolitiek. Het merkwaardige is, dat niemand voldoende weet wat die man nu wel of niet meent. Maar iedereen kan wel zijn daden zien en dat ziet er niet al te best uit voor de VVD-kiezers. Maar wat willen die VVD-kiezers eigenlijk? Hebben we daar wel echt wat aan in een democratie? Staan ze ergens voor? De verwarring is groot: het kabinet Rutte nivelleerde heel erg, zo erg dat je zou verwachten, dat de gangmaker van dit, Samsom, daarvoor beloond zou worden. Maar nee, Asscher werd in de PvdA beloond ondanks zijn uithollen van de werknemersrechten. Wellicht denkend aan een verenigd Europa, aan het gelijk maken van. Ja, naar beneden zeker? Hoewel, het moet worden gezegd, hij daarop probeerde terug te komen. Maar toch, hij had het goede gevoel niet voor de werknemers. Asscher beloond? Nee, eigenlijk niet, binnen de PvdA wist men het niet meer. Stuurloos. Nee, de nivellering deed de VVD geen kwaad. Dat weten we niet zo zeker. Maar wat hield de VVD dan zo in de race? Anti Wildersgevoelens? Premierbonus? Bang voor nog meer links? Denkelijk het laatste. Niet gedetailleerd maar wel de constante vrees? Maar waarom dan de neiging tot overloop naar D66? De VVD-kiezer is net zo’n optimist als Rutte en Pechtold. Niet geschikt de problemen in deze tijd het hoofd te bieden.

 7. Kodi

  We zijn een weekje later. VVD op -/- 1 en CDA op -/- 1. Bezint eer ge met D’66 en Groen Links begint!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.