Poetin arresteert wéér pro-democratie demonstranten met de euvele moed om op te komen voor hun rechten

Geen categorieapr 02 2017, 19:00
In het Rusland van Vladimir Poetin mag je heel veel, zolang je je maar niet met de politiek bemoeit.
Bij demonstraties in Moskou zijn er vandaag wéér tientallen mensen opgepakt. Deze Russen hadden namelijk de euvele moed om hun politieke denkbeelden tot uiting te brengen. Nou was dat prima geweest als dit betekende dat ze Poetin zouden verdedigen, maar aangezien het tegenovergestelde het geval is werden ze vandaag maar weer eens keihard aangepakt:

De betogers waren vooral jonge studenten, vertellen enkele van hen tegen het Britse persbureau Reuters. Het Russische staatspersbureau bevestigt de arrestatie van 29 mensen voor 'verstoring van de openbare orde'. Volgens ooggetuigen greep de politie hardhandig in en zouden er provocateurs van de geheime dienst zijn gespot.

De zogenaamde alt-right beweging lijkt half verliefd te zijn op Poetin, maar ik zou die mensen graag willen uitnodigen om eens een tijdje in Rusland te wonen. Kunnen ze dan kijken of ze Poetin in dat geval nog steeds zo lief vinden. Op de één of andere manier weiger ik het te betwijfelen. De moderne tsaar onderdrukt zijn volk namelijk op Sovjetachtige wijze, heeft de persvrijheid volledig afgeschaft, en zorgt ervoor dat alleen zijn bondgenoten rijkdom kunnen vergaren. Voor de rest is het tegenwoordig ongelooflijk moeilijk (zo niet onmogelijk) om rond te komen in Rusland; de economie van het land is nagenoeg kapotgemaakt door Poetin en diens cronies.
Russische propaganda zet Poetin continu neer als een voorvechter van de zogenaamde Westerse idealen. Dat is hij natuurlijk allerminst. De man heeft lak aan democratie, aan vrijheid, en werkt ook nog eens samen met de meest verschrikkelijke (en extreem-islamitische!) regimes te wereld: Assad in Syrië en ayatollah Khamenei in Iran. Je kunt héél veel over hem zeggen, maar niet dat hij op wat voor manier dan ook een bondgenoot is van ons. Hij deelt onze waarden niet eens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten