Pro-salafistisch NRC Islamabad plaatst liefdesverklaring aan vrouwenonderdrukkende niqaab

Ja hoor, dat stukje haat aan vrouwenvrijheid kon er ook nog wel bij in het NRC Handelsblad.

Wat doe jij als je hoort dat iemand helemaal lyrisch is van zelfkastijding? Dan denk je: wat een maf persoon, laat hem hulp zoeken. Wat je niet gaat doen, is die persoon aanmoedigen om verder te gaan met zijn uiterst verkeerde en schadelijke hobby.

Het NRC Handelsblad wil echter olie op het vuur gooien: ransel jezelf maar af, en wij schrijven er een quasi-romantisch stuk over! Dat was dus vandaag aan de hand:

Weliswaar ging het niet over fysieke zelfmarteling, maar geef toe: vrouwen die rondlopen in beklemmende tenten zitten daar niet ver vandaan. Vrouwen gereduceerd Toch vond de NRC het kennelijk een goed idee om fotografe Saskia Aukema helemaal te laten uitwijden over haar bewondering voor vrouwen die de niqaab dragen:

„…het is me wel duidelijk geworden dat deze vrouwen echt liefde koesteren voor dit kledingstuk. Zij zeggen: ik bepaal zelf wat je wel of niet van mij te zien krijgt.”

Ze wijst erop dat feministen in de jaren 70 datzelfde argument gebruikten ter verdediging van hun autonomie. „Dat heeft me wel aan het denken gezet. Als je het recht hebt om je uit te kleden, heb je ook het recht om je aan te kleden.”

Kijk eens aan: zo worden ineens zwaar religieus geïndoctrineerde vrouwen gelijkgeschakeld aan de eerste en tweede generatie feministen die voor elkaar hebben gekregen dat vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen, terwijl deze vrouwen zich onderwerpen aan misogyne regels die stellen dat de vrouw – in tegenstelling tot de man, uiteraard – een onrein schepsel en een verleidster. En het NRC Handelsblad zag dat het allemaal picobello in orde was!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Marcus123

  Ik vind het zeer kwalijk om vrouwen weg te zetten als wezens die niet zelfstandig na kunnen denken. De auteur van bovenstaand stukje is schuldig aan wat hij lijkt te veroordelen.

  1. toetssteen

   @Marcus
   Tim maakt zich daar in het geheel niet schuldig aan. Hij en ik met hem, begrijpt niet dat men begrip toont voor de enorme druk vanuit de mannenwereld om vrouwen zich zo uit te laten dossen. Want na het schouderophalen, volgt de sharia en krijgen moslimvrouwen klappen. Is ook vrijheid van religie immers.
   Ik weet, ik sla wat stappen over, maar dit is echt waar het resultaat bij uw manier van de boodschapper aanklagen.
   Ik zag het gebeuren in Indonesië, en Maleisië is ook hard onderweg. Is dat vrijheid? Moeten we die opmars hier toestaan?

   Indien u dat vindt, stel ik voor dat u een gezellig sharialand uitzoekt.

 2. Ni28

  Vrouwen zijn veroordeeld tot lopende gevangenissen. De vrijwilligheid is niet vrijwillig, zeg maar vrijwillig verplicht. Wat een diepe gedachte van Saskis Aukema, over het recht om aan en uit te kleden. Die hebben wij ook en dan zonder regels of je moet je gek laten maken door A-merken. NRC is ooit een goede respectabele krant geweest maar dat is al lang geleden.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Ach wat wil je wanneer de volgevreten feministes in NL nimmer kritiek hebben op de -door hen zo geliefde- islam. Nimmer opkomen voor meisjes die besneden worden of vrouwen die de kop afgeslagen worden in het M-Oosten.
  Zwijgen over massa-verkrachtingen, feministes als de Drie Aapjes.
  GL-Feministes die protesteren met hoofddoek en niqab.
  Protesteren tegen mensen die de waarden van de Verlichting willen behouden
  Feministes die snotteren over het glazen plafond maar Hirsi Ali een nestbevuiler noemen.

  Een geborneerde, zelfingenomen, hysterisch, virtue signalling beroepsklagende Kaste
  Schijnheilig tot aan de kruin van hun holle glazen plafond
  Dol op Identiy Politics en altijd bereidt de nek weg te draaien wanneer ze daadwerkelijk leed zien.

  Het verbaast me dan ook niets dat de NRC, hun lijfblad de niqab bejubeld

  Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen
  Beluister bv. de indrukwekkende Christina Hoff Sommers op youtube.
  Een feministische filosofe die gehaat wordt door legioenen van volgevreten nep-feministes.

  https://www.vn.nl/factual-feminist-vrouwen-zijn-helemaal-niet-zielig/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.