Ronald Koeman over Oranje: "Onmogelijk. Het past nu niet"

Geen categorieapr 01 2017, 21:00
De trainer van Everton is niet van plan om bondscoach te worden. Nu niet, tenminste.
Ronald Koeman heeft dan eindelijk zélf tekst en uitleg gegeven over zijn toekomstplannen. Zijn naam wordt met enige regelmaat genoemd als mogelijke kandidaat voor het bondscoachschap. Nou, zegt Koeman, twee jaar geleden had hij daar best aan willen beginnen, maar nu absoluut niet:

"Onmogelijk.Ik wilde het twee jaar geleden graag doen, maar het past nu niet."

"Ik was ooit in beeld en ben dat misschien nog steeds wel," gaf hij ook nog toe, maar helaas, op het moment is het voor hem niet mogelijk om de overstap te maken. "Wie weet komt het ooit nog een keer in de toekomst," aldus Koeman, maar nu dus niet.
Natuurlijk is dat niet heel gek. Twee jaar geleden solliciteerde hij openlijk naar de functie. Hoewel hij veruit de beste kandidaat was passeerde de KNVB hem. In plaats van Koeman naar Oranje te halen kwam Guus Hiddink terug. Die moest het dan samen doen met Danny Blind, waarna Blind uiteindelijk in zijn eentje zou doorgaan. Het resultaat daarvan was: een enorme malaise die nog steeds aanhoudt.
Maar Koeman zou wel gek zijn om zijn mooie baan bij Everton hiervoor op te geven. Everton doet het naar behoren. De kans dat hij daar ontslagen wordt is dus minimaal. Zolang het daar goed gaat kan Koeman lekker verdienen en, ook niet geheel onbelangrijk, aan zijn CV blijven werken. Hij heeft een contract van drie jaar. Als hij zo doorgaat kan hij dat contract gewoon uitdienen, en misschien zelfs een nieuwe overeenkomst tekenen, aangenomen dat er in de tussentijd geen andere club voorbij komt (we weten allemaal dat het zijn grote droom is om Barcelona te trainen).
Daar komt bij dat het nog altijd een enorme puinhoop is bij de KNVB. Welke bondscoach wil nou werken met Fred Grim en Frans Hoek? Of, en dat is toch ook vrij belangrijk, met de volstrekt incompetente technisch directeur Hans van Breukelen? Je moet wel héél dom zijn om in dit avontuur te stappen zolang die mensen nog blij op hun plek zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten