Ruttes horrorverhalen over Brexit blijken zwaar overdreven: Unilever wordt Brits bedrijf

Geen categorieapr 07 2017, 14:16
De Britse economie functioneert prima, in tegenstelling tot wat mensen als Mark Rutte ons willen doen geloven.
Het was een klap in het gezicht van eurofielen: op 23 juni 2016 koos een meerderheid van de Britse kiezers voor een Brexit uit de Europese Unie. Een absolute ramp, volgens mensen als Mark Rutte en Jean-Claude Juncker. De Britse economie zou eronder lijden, zeiden ze. De beurskoersen zouden keihard kelderen, en de pond zou geen stuiver meer waard zijn. Rutte stelde zelfs dat de Britse economie volledig was ingestort:

"England has collapsed politically, monetarily, constitutionally, and economically" – Mark Rutte, 28 juni 2016

Oftewel: Engeland is politiek, monetair, grondwettelijk en economisch ingestort.
Het Verenigd Koninkrijk ligt inmiddels stevig op koers om de Europese Unie te verlaten, maar van de horrorverhalen van Rutte is nog steeds niets uitgekomen. Sterker nog, de Britse economie is er prima aan toe. Zelfs zo prima dat Unilever – een van de grootste Nederlandse multinationals – waarschijnlijk volledig in handen komt van de Britten. Het bedrijf is op dit moment zowel Nederlands als Brits, maar volgens het Financieele Dagblad wordt de Nederlandse tak opgeheven:

"Unilever wil af van zijn dubbele Brits-Nederlandse nationaliteit. De kans is groot dat het bedrijf geheel Brits wordt en dat de Nederlandse vennootschap verdwijnt."

Wat raar! De Britse economie was toch volledig ingestort, volgens Mark Rutte? De feiten vertellen een heel ander verhaal. Unilever wordt een Brits bedrijf, "de Nederlandse wortels worden weggesneden", schrijft het FD zelfs. De spookverhalen van Mark Rutte en andere eurofielen zijn dus pure propaganda, bedoeld om kiezers angst aan te praten. Er zijn kennelijk zo weinig argumenten voor de Europese Unie, dat Rutte en andere leden van het partijkartel hun toevlucht nemen tot lachwekkende leugens.
Hoe lang blijven mensen nog geloven in dit soort eurofiele sprookjes? De Britse overname van Unilever bewijst dat de economie geenszins te lijden heeft onder de aankomende Brexit. Zelfs voorstanders van de Europese Unie moeten zich toch echt achter de oren gaan krabben. Waarom vertelt Rutte ons zulke horrorverhalen? Waarom liegt hij ons voor? De feiten zijn duidelijk: Rutte is volstrekt onbetrouwbaar en gooit Nederland in de uitverkoop. Hij verdedigt niet het belang van Nederland, maar het belang van Brussel. Het is dan ook hoog tijd om een einde te maken aan het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie.
De macht van Brussel wordt alsmaar groter en dat zal nooit ophouden. De enige oplossing is dus een Nexit. Terwijl Rutte ons voorliegt met belachelijke spookverhalen over de Brexit, pleit Thierry Baudet van Forum voor Democratie juist vóór een referendum over het Nederlandse lidmaatschap van de EU. Hopelijk komt dat referendum er en keert Nederland de Europese Unie definitief de rug toe. Alleen zo worden wij weer de baas over ons eigen land, baas over onze eigen grenzen en baas over ons eigen geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten