Sylvana gaat haar racistische bedreigers recht in de ogen kijken tijdens hun strafzaken

De lijsttrekker van Artikel 1 laat weten totaal niet bang te zijn voor alle racisten die het nodig vonden haar met de dood te bedreigen of te vergelijken met allerlei nare zaken.

Hier bij De Dagelijkse Standaard hebben wij een broertje dood aan bedreigen. Het overkomt onze redacteuren ook met enige regelmaat, en ook Sylvana Simons heeft daar het afgelopen jaar het één en ander van gemerkt. Bespottelijk, uiteraard.

Vandaar dat Sylvana het heft nu in eigen hand zal nemen tijdens de zittingsdagen van enkele strafzaken die voortkwamen uit bedreigingen aan haar adres. De Artikel 1-partijleider zal zelf aanwezig zijn, zo heeft ze vandaag aangekondigd tijdens een uitzending van Radio 1:

“Deze week staan namelijk tweeëntwintig mensen terecht die het OM vervolgd heeft voor discriminatie, belediging en haatzaaierij nadat Sylvana Simons aangifte tegen ze heeft gedaan.

Simons zal in de rechtbank aanwezig zijn. Ze wil dit omdat online bedreiging veelal anoniem gebeurt. Dit draagt bij aan een gevoel aan onveiligheid, het zou iedereen kunnen zijn. Maar ook zou ze graag aan de gedaagden willen laten zien dat zij ook een écht mens is, en niet alleen een hol symbool.

“De combinatie van namen, Sylvana en Simons, dat is nog steeds wel een echt mens. Dat is een moeder. Ik heb zelf een moeder, ik ben iemands dochter, ik ben iemands partner, ik heb mensen in mijn leven die van me houden. En die mensen worden ook geraakt door het handelen van deze mensen.””

Ze heeft – surprise, surprise – natuurlijk groot gelijk. Je moet niet bang zijn voor dat internetgespuis dat denkt lekker anoniem te mogen zeggen dat Sylvana “terug” moet naar Afrika en dat ze beter katoen kan gaan plukken. Dat soort opmerkingen hebben geen enkele inhoud en dienen alleen maar om Sylvana zo snel en zo hard mogelijk kapot te maken.

Ga liever inhoudelijk de confrontatie aan met de voormalige DENK-politica. Want geloof me: er schort genoeg aan La Simons en haar partij. Maar houd op met dat racisme en die eeuwige opmerkingen over haar uiterlijk. De huidskleur en de excentrieke kapsels van Sylvana doen namelijk totaal niet ter zake.

Op de één of andere manier kan ik meer respect voor opbrengen voor Sylvana, die gewoon van plan is de racistische scheldtokkies recht in de ogen te staren, dan voor Anne Fleur Dekker. Die onderduikt en net doet alsof journalisten verantwoordelijk zijn geweest voor haar lot. Ik dacht niet dat ik het ooit nog zou zeggen, maar: zet ‘m op, Sylvana!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. DutchDropveter

  ze kan beter gaan werken… om die 60k aan denk te betalen die ze haar nu eisen 😉

  1. Guus Geluk

   Inderdaad. Het is dapper dat Sylvana deze Turkse namaakpopulisten ook durft te confronteren. Als het haar lukt Kuzu cum suis per de rechtbank in het openbaar op hun nummer te zetten, ben ik helemaal verkocht.

 2. Guus Geluk

  Volledig mee eens. Het moge bekend zijn dat ik buitengewoon kritisch ben op deze dame, maar ze bewijst nu een moedige vrouw te zijn. Als je het op gaat nemen tegen een horde boze blanke tokkies, moet je stevig in je schoenen staan.

  1. Isolde

   Inderdaad, stoer wijf.
   Ik hoop dat de rechter die kudde internetsukkels flink laat bloeden.

   1. Guus Geluk

    Eens. Laat dit een waarschuwing zijn voor elke loser die soortgelijke teksten op internet ventileert. Deze dame verdient dat niet.

 3. HaZ

  En wordt in deze context ook de boel omgedraaid zoals bij de diverse islamitische aanslagplegers in Europa, die als slachtoffer worden gezien? Denk het niet he?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.