Thierry Baudet veegt de vloer aan met Assad-hatende partijkartel: ‘Er is geen alternatief in Syrië!’

Thierry Baudet in de Tweede Kamer tijdens een debat over de gifgasaanvallen in Syrië. Bron: Tweede Kamer.
Foto: Thierry Baudet in de Tweede Kamer tijdens een debat over de gifgasaanvallen in Syrië. Bron: Tweede Kamer.

De Tweede Kamerleden keken wel even vreemd op toen FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet als enige politicus in heel het parlement durfde te wijzen op de gevolgen van het verwijderen van president Assad in Syrië.

In de Nederlandse politiek zijn er een aantal thema’s waarop alle partijen van links tot rechts blindelings hetzelfde over zullen oordelen. Eén van die thema’s is bijvoorbeeld het Midden-Oosten. Als puntje bij paaltje komt vinden echt alle politieke partijen in Nederland namelijk hetzelfde: het Westen moet zo snel mogelijk inzetten op het omverwerpen van de anti-democratische dictators. The consequences be damned, maar de autocratische leiders van zo’n land moeten direct weg. Zoals bijvoorbeeld President Assad in Syrië: hop, weg ermee!

Maar nu zit er een nieuwe stem in de Tweede Kamer, die clubs als de VVD, GroenLinks, D66, CDA, PvdA en ga zo maar door eens wat tegenspraak geeft. Want beseffen deze vastgeroeste partijen wel wat er gebeurt als ze na Libië, Afghanisatan en Irak ook in Syrië gaan inzetten op een omverwerping van de zittende macht? Thierry Baudet houdt ze voor dat er momenteel gewoon geen alternatief is voor de Assad-dynastie:

“Het is volgens Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, ‘misschien beter’ om het regime van de Syrische dictator Assad te steunen. Dat zei Baudet in een debat over het Amerikaanse bombardement op Syrië na de gifgasaanval twee weken geleden.

Volgens Baudet is Assad steunen te verkiezen boven het alternatief, dat volgens hem chaos zou zijn. ,,Er is geen alternatief voor het huidige regime. Stabiliteit is beter dan chaos.”

Uiteraard kwamen daar de gebruikelijke Pavlov-reacties op: zo vond ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind dat Baudet zich “ongrondwettelijk” gedraagt, en meldde VVD’er Han Ten Broeke dat Baudet nu tegen het beleid van zijn “held” Trump in ging, en dat was toch wel erg lachwekkend (ofzo).

Niemand die daadwerkelijk de woorden van Baudet serieus overwoog. Want wat ís nu precies het alternatief voor Assad? Dat Syrië een kolonie van Rusland of de EU wordt? Dat Al-Qaeda of ISIS daar straks de dienst uitmaakt? Of wellicht die jihadistische rebellenclubjes rondom Aleppo? Allemaal onwenselijk. Want hoe gruwelijk Assad ook moge zijn, het kan immers altijd erger.

Laat het Westen dus eens leren van diens fouten en éérst zorgen dat er een geloofwaardige alternatieve regering wordt neergezet die Syrië over een poos kan overnemen. Dan kan men daarna altijd nog overgaan tot het verwijderen van President Assad.

Maar die nuance was dus niet besteed aan de Kamerleden van de zittende partijen die gewoon verder willen gaan met een volledig vastgeroest Midden Oosten-beleid. Daar hadden ze Thierry Baudet voor nodig.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Thierry heeft gelijk (denk ik).
  De tijd heeft wel geleerd dat het niet altijd de beste oplossing is een dictator af te zetten.
  Het land blijft in chaos achter en de verkeerde mensen nemen de macht over.
  Landen zat waar dat is gebleken.

  1.   

   De verkeerde mensen? Wat is Assad dan in godsnaam? Als er mensen zijn die nog verkeerder zijn dan Assad, geef ik jou een fles dure champagne. Assad is het ergste van het ergste, een massamoordenaar en genocidepleger.
   Dan nemen de Russen en Amerikanen het maar en tijdje over in Damascus, totdat nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven en het land eindelijk weer kan worden opgebouwd.

   1.   

    Ik zal u morgen voorzien van de nodige links om uw nonsens te weerleggen
    Tim en Thierry hebben gelijk.

   2.   

    Wat denk je van Salafisten, Extreme Shiiten, ISIS, Taliban en Al Qaida, Hein?! Die zijn echt veel erger! Assad en Saddam hadden beide een relatief rustig land gecreëerd waar je vrij en in welvaart kon leven zolang je maar binnen de lijntjes van hun regime leefde. En deze regimes waren niet eens zo streng in veel gevallen minder erg dan Rusland en China.

 2.   

  Thierry Baudet & het Syrië gifgasdebat, bonusquote-samenvatting

  Kamervoorzitter Arib: ‘Ik vind het wel een mooi debat’

  https://youtu.be/gNJdCRJxRzU

 3.   

  Thiery Baudet heeft gelijk. Je kunt met een idealistische blik kijken naar de buutenlandpolitiek, maar we moeten veeleer pragmatisch zijn. Er is geen alternatief voor president Assad. Als zijn regime ten val komt, betekent dat einde Syrië. We zagen de catastrofale gevolgen van de dood van Saddam Hussein, de complete anarchie in Libië na de moord op Khadaffi. De puinhopen in het Midden-Oosten – aangericht door Westerlingen – brachten een vluchtelingenproblematiek op gang, van jewelste.

  Hebben onze leiders daarvan geleerd? Nee, Hussein moest weg, Khadaffi moest weg en nu moet Assad ook weg. En Trump – America First – is het ermee eens.

 4.   

  Een dictator weg en wat blijft over? Een zooitje moslims met hun stammenoorlogen. Men leert niet van de fouten, kijk naar Noord Afrika wat de moslimlente aangericht heeft. Het is net of je tegen een stel imbecielen praat. Hun grammofoonplaat blijft steken en degene die hem wilt verder helpen wordt aangevallen. Strijd tegen de domheid is onoverwinnelijk en toch moet deze gestreden worden.

 5.   

  Ja hoor, er is wel een alternatief voor Syrie, echter wil en durft niemand dat uit te spreken. Hoe werd de 2e wereldoorlog met Japan ook weer beeindigd……?

 6.   

  Chaos?
  Het land ligt al in puin. Duizenden vrouwen, kinderen, vaders, moeders, broetrs en zussen zijn afgeslacht door de narcist in Damascus. Fragmentatiebommen op de eigen bevolking. Ziekenhuizen platgebombardeerd. Gifgasaanvallen op kinderen en moeders.
  Ja, nogal wiedes is de hele kamer voor het wegjagen van deze crimineel.
  Maar nee, wijsneus Baudet wil weer aandacht en beweert dat de dictator beter kan bljven zitten “anders krijgen we chaos”. Heeft de heer Baudet wel eens foto’s bekeken van Aleppo? Homs? Dat is chaosvrije wereld van Assad en Baudet.
  Assad moet asap worden weggejaagd met pek en veren. Saddam was nog een heilige vergeleken met deze schoft. Baudet als schoftenvriend, dikatormaatje, en dat in ons parlement. Zum Kotzen.

  1.   

   @Heinvanmeeteren, je hoeft geen fan te zijn van het Assad-regime (dat is Baudet ook niet), maar soms moet je pragmatisch wezen. Welk alternatief zie jij voor president Assad? Vertel.

  2.   

   Voor u idem. Ik heb de rapporten van de VN en de ballististische experts.

  3.   

   Hein, in geen geval ontkent Baudet dat Assad een lievertje is.
   Maar de meerderheid van mensen onder Assad hadden het beter dan nu met Isis en de Rebellen die door Assad flink onderdrukt werden om zo de overgrote meerderheid een veilig leven te bieden.

   Het is kiezen tussen twee kwaden. Assad laten zitten (en wij weten de ellende maar we weten ook dat het land welvarend is) of Assad afzetten en het hele land in Islamtische stammenoorlogen laten vervallen waar niemand meer veilig is (kijk naar Aleppo en Raqqa! Dat daar is het vooruitzicht voor heel Syrie, zonder een harde vuist als die van Assad!)

 7.   

  Het bewijs in Syrie (net als in Irak en Lybie trouwens) laat zien dat sommige volkeren (die overwegend zeer laag of niet opgeleid zijn) nu eenmaal een dictator nodig hebben. Onze politici zijn zo zogenaamd goed opgeleid op het gebied van wereldkennis dat zij nog niet eens weten wat het verschil is tussen onze welvaart en cultuur en die van oosterse landen. Het duurt jaren of eeuwen voordat zulke landen het westerse begrip vrijheid, welvaart en democratie zoals wij die kennen onder de knie beginnen krijgen.

 8.   

  Het is grappig. Baudet als spookrijder die meent dat alle anderen de verkeerde kant oprijden. En wat nog olijker is, DDS die dat beeld braaf bevestigt. Niet omdat het zou kloppen, maar omdat DDS per definitie alles onderschrijft wat Baudet beweert. Maar net als Alex Jones is Baudet een performance-artiest die een personage speelt. DDS neemt Baudet serieuzer dan Baudet zelf. Allemaal best interessant. Als je het ziet.

  1.   

   DDS is omgedraaid als een blad aan de boom. Ik weet nog hoe zij furieus reageerde op de gifgasaanval en hoe de rakettenregen van The Donald de goedkeuring van DDS kon wegdragen.

  2.   

   Sjors Nait gelooft braaf wat alle main stream media roeptoeteren en is er heilig van overtuigd dat hij aan de goede, weldenkende kant staat. Zelf informatie verzamelen, verder kijken dan zijn neus lang is en nadenken is een te zware opgave voor hem.

   1.   

    IJscoman en anderen hebben ook geen vertrouwen meer in Trump. De held van de Nedertrumpianen blijkt net zo’n Poetinhater en dictatorwipper als zijn voorgangers. Krankzinnig dat Trump IJscoman cum suis zo heeft belazerd. Dachten zij eindelijk iemand te zien met verstandig buitenlandpolitiek, blijkt die de lijn van Bush/Obama gewoon door te zetten. Met bommen zelfs!

    1.   

     Ahh, Guusje meent het te moeten opnemen voor Sjors. Keurig van je, grefo. Ik dacht overigens niet dat ik het in mijn reactie over Trump heb gehad. Alle suggesties dienaangaande komen uit je domme dikke duim.

     1.   

      Je weet dat ik een brave man ben, beste @IJscoman.

     2.   

      Guus, ik zou het liever schijnheilig willen noemen. Of hypocriet, zo je wilt. Achterbaks, geniepig, heimelijk, huichelachtig, gluiperig, slinks, dubbelhartig, geveinsd, arglistig of onoprecht mag ook. Kies maar.

 9.   

  Als Syriër moet ik zeggen dat er op dit moment geen een goeie leider is. Assad heeft in het verleden twee dingen goed gedaan, hij heeft geen confrontatie opgezocht met Israël en hij heeft alle geloven geaccepteerd, maar toch moet hij niet aan de macht willen blijven. Hoe moet een man die zijn eigen bevolking afmaakt alleen omdat ze meer werk, vrijheid, beter zorg en beter onderwijs willen, want zo was het begonnen, nou president blijven van Syrië. De oorlog heeft mede door hem tot nu toe 25 jaar van vooruitgang teniet gedaan. Assad wordt op dit moment best wel veel gehaat door de Syrische bevolking. Het beste lijkt me zoals het in West-Duitsland was gegaan. De Europese Unie, Rusland en de Verenigde Staten die controle houden op het land, de democratie en vrijheid. Geef het land vrije verkiezingen waar de kandidaten geen agenda mogen voeren op geloof, zoals moslimbroederschap, en iedereen moeten accepteren. Laat ze dit twaalf jaar doen en biedt Syrië aantrekkelijke leningen aan. Dat lijkt mij het best.

  1.   

   Hij wordt niet zozeer gehaat, maar vooral het systeem. Hij is zelfs vrij geliefd. Toen de opstand uitbrak, was het wel een arm land, maar de economie groeide wel. Helaas moesten die radicale moslimbroederschap met S.A. en V.S. alles kapot maken.

   1.   

    Het systeem werd gehaat, maar Assad na de vredige opstand ook. Daarbij groeide de economie dat klopt, maar dat kwam niet bij de bevolking terecht. Alevieten verdeelden de goed betaalde baantjes onder elkaar en de rest van de banen waren dan voor gewone mensen. Voedsel was duur, ter vergelijking zomer 2010 kostte een hele kip ongeveer 360 lira wat destijds €6 was. Voor hun is dat veel geld. En scholen waren bar slecht, daar ga ik geeneens worden aan vuil maken.

  2.   

   “Hoe moet een man die zijn eigen bevolking afmaakt alleen omdat ze meer werk, vrijheid, beter zorg en beter onderwijs willen, want zo was het begonnen, nou president blijven van Syrië.” Dit staat toch haaks wat de z.g.n. rebellen willen, de rebellen willen met steun van de CIA een streng islamitische staat maken, waar bijv. het onderwijs aan meisjes totaal ontzegt wordt, dus je slaat helemaal de plank mis beste kerel, en wanneer Syrië weer “vrij” is ga je dan terug? Wanneer jij zo fanatiek bent als Syriër dan had je wel meegevochten tegen dat terroristische tuig wat gewoon weer 1400 jaar terug in de tijd wil en de slavernij opnieuw wil instellen.

   1.   

    Ik weet nou niet wie de plank misslaat. Er zijn meerdere rebellen en je kan het nooit met ze allen eens zijn en er zitten rotte appels in de mand, maar doe nou niet alsof alle rebellen fundamentele moslims zijn, want dat zijn ze niet. Daarbij heb ik duidelijk gesuggereerd dat alleen presidentskandidaten mogen meedoen die hun agenda niet baseren op basis van geloof. Lezen blijft blijkbaar ook een vak voor volwassenen.

 10.   

  Stelt u zich eens voor: de waarheid over het Midden Oosten is ver te zoeken en daar heeft het Westen alle schuld aan. Sommige landen worden in hun eigen ontwikkelingsgang gestoord van buiten.
  Nederland heeft een koningshuis. Dat is er gekomen omdat een bepaalde familie een grote traditie had opgebouwd om politieke waaronder regeringsmacht te dragen. Ja, de eerste uit de reeks was tien jaar voor 1568 de grote aanvoerder van de Staten Generaal door voortdurend met protesten tegen de behandeling door ”Brussel” te komen. Welaan, elders heb je ook van die families, die omhooggestuwd worden omdat een bepaald deel tot zelfs het overgrote deel van het volk weet waarvoor de traditie van zo’n familie voor staat.
  In onze Germaanse tijd had je van die hoogadellijke families (”oeradel”), die er waren voor de belangen van het volk. [Dit in tegenstelling met de Merovingische toestand en de Karolingische opvatting]. Die Germaanse traditie zie je in de zestiende eeuw nog te voorschijn komen.
  Welaan als zich elders in de wereld zulke processen bezig zijn en je wordt al gauw dictator genoemd en nog beticht ook van allerlei zeer ernstige misdaden tegen de bevolking, wat dan? Dictator genoemd en beticht door buitenlandse krachten. Als dat nu niet waar is, wat dan? Het Westen heeft haar antwoorden. Het Westen dat subversieve belangenconcentraties in eigen gebied niet eens de baas kan omdat die vaak grote tot de grootste invloed hebben, dat is de baas zijn.

 11.   

  Hear, hear Thierry

  De rest van de politici, incluis de Suni-Slaaf Trump staan achter Al-Qaida en aanverwanten.

 12.   

  De heer Bauddet heeft helemaal gelijk.

  We hebben deze ellende gezien in Irak, Libie, Afghanistan zodra je de leider (en ja deze zijn vaak hard en meedogenloos) afzet dat die moslim stammen onderling elkaar naar het leven staan. ISIS is een prima voorbeeld van een kankergezwel dat is ontstaan toen de harde behandeling van Saddam en Assad wegvielen.

  Assad, Ghadaffi, Saddam zijn geen frisse jongens maar wel mensen die de stammen goed onder de duim hielden en mensen daar doorgaans goede leefomstandigheden hadden. Kijk wat ze nu hebben!? Een continue dreiging van hun eigen “moslim broeders”.

 13.   

  Er zijn inmiddels vele voorbeelden te geven van de effecten van het verdwijnen van bestaande dictators.
  De Balkan oorlog is ontstaan omdat de dictatuur van maarschalk Tito ten einde kwam door zijn overlijden. Daaruit is ‘ons ‘ Srebrenica drama door ontstaan. Moslims en Christenen begonnen elkaar de hersens in te slaat terwijl ze onder Tito in gewapende vrede met elkaar leefden. Verder hebben we nog de bekende voorbeelden Irak en Libië.
  In beide landen heerst de anarchie. Overeenkomst van alle gevallen: Er is niet van te voren vastgesteld wie na de afzetting de legitieme leiding op zich gaat nemen.
  Baudet heeft dus gelijk met zijn stelling. Als je Assad afzet gaan de Russen en de Amerikanen vechten om dat gebied. Wellicht gaat Turkije hier dan ook nog een rol in spelen. In de 2e Kamer is het gemiddeld amper HBO niveau.

 14.   

  In Joego Slavië was het erger dan vrij algemeen wordt beseft. De tegenstellingen zijn door het Westen vergroot. Mogelijk moest de NATO opnieuw haar waarde bewijzen. Dat is zo wel door velen gezien. Amerika voerde een politiek waarbij de moslims als de te bevorderen partij werden gezien. Nota bene vooral het werk van joodse Amerikaanse Congres- en Senaatleden en organisaties als van Sörös (inclusief ”prinses” Mabel dus) en lieden als Van Thijn wat wijst op een internationale multicult samenwerking. Voor velen onbegrijpelijk; er moet nog altijd een duidelijke politieke analyse komen maar die komt er niet. Engeland en Duitsland steunden de paus met Kroatië. Zo gaat het met het overleg met een Roomse bondskanselier en een Roomse prime minister. Servië werd naar oud Engels gebruik om Byzantijnse christenen wat aan te doen, het slachtoffer van het Westen. Slovenië wist met een kortstondige revolte met een zevental doden aan Joego Slavische kant, snel er tussen uit te knijpen wat nadien dat nieuwe landje een hoop ellende heeft bespaard. Al met al is duidelijk dat een grove machtspolitiek van het Westen er aan zat te komen. Het moge ook duidelijk zijn dat de Westerse politiek de volken mentaal sterk manipuleert, misleidt en meer van dat soortige. Alles multicult wat betekent alles politiek correct. Al met al niet bepaald verheffend en wat moraal betreft ver onder de maat.
  Juncker spreekt eind april 2017 Sörös in Boedapest: om Hongarije in EU-gareel te brengen en dat is blijkbaar politiek uit dezelfde bron als voor Joego Slavië is toegepast. De vrijheid staat op het spel waar de oude machten het voor het zeggen hebben. Het ziet er zo slecht uit voor de Westerse mens.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!