Video! Farage waarschuwt voor dolle Brexithaat: “Wij hoeven geen Franse wijn te drinken of Duitse auto’s te kopen!”

Het zal de Europese Unie duur komen te staan als ze de Brexit gebruiken om een anti-Engelse stemming te kweken en de Britten met een rotschop uit de EU te trappen. Dat gaat de landen op het Europese vasteland dan veel geld en banen kosten, zo zegt UKIP-leider Nigel Farage in een vlammende speech.

De Brexit komt er nu officieel aan! Dat betekent dat iedereen in Brussel nu stelling moet nemen, en vele eurofielen hebben dat ook zeker gedaan. Onder leiding van hun aanvoerder Guy Verhofstadt wordt de vijandige trom flink geroerd, en zal hij niet rusten totdat iedere Engelsman is omgetoverd in een diepgelovige Brussel-aanbidder.

Gelukkig is er ook een ander geluid. Het geluid van UKIP, dat nog maar eens benadrukt dat de tijd van bange Britten intimideren nu echt voorbij is. Het trotse Verenigd Koninkrijk vertrekt uit de Europese Unie, en er is niets dat Brussel daar nog aan kan doen!

Want Farage heeft gelijk. Handel drijven met de overgebleven EU-landen, graag of niet hè? Als de Brusselse capo’s zo nodig moeten dreigen met “scheidingsrekeningen”, tariefmuren en sancties dan zullen de Europese bedrijven – en niet de Britse – dat voelen in hun portemonnee. Dan verliezen Belgische chocolaproducten, Franse wijnboeren en de Duitse automobielindustrie een belangrijke afzetmarkt en zullen er duizenden banen verloren gaan op het Europese vasteland.

Zelf weten, natuurlijk. Maar zeg niet dat Nigel Farage jullie niet gewaarschuwd heeft vandaag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Peter Selie

  Ach Nigel Farage praat tegen een muur van onverzettelijkheid, de EU-elite doet wat hun goed achting heeft namelijk het corporatisme bevoordelen over de ruggen van 500 miljoen Europeanen, het vrije verkeer van goederen en personen walst de enkeling plat en gaat ten onder in een volkomen kansloze strijd die de euvele moed heeft om hiertegen te ageren.

 2. Peter Selie

  Voor iedereen die zich afvroeg hoe dat boek van George Orwell ook al weer ging, maakte Sparknotes een geïllustreerde samenvatting van 1984.

  https://youtu.be/h9JIKngJnCU

 3. DutchDropveter

  Laat ik maar wijselijk mijn mond houden, de houden van die ‘democratisch’ gekozen Eurofielen op de achtergrond halen het bloed onder mijn nagels vandaan…

  Allemaal van die Mark Rutte types die of belangrijk op hun telefoon aan het staren zijn (CandyCrush EU dictator edition) of zo geniepig aan het gebaren / lachen zijn alsof ze beter, slimmer doordachter zijn dan Farage.

  Verder is het even tot 20 tellen..

 4. mening66

  Goh wat een vrijheid van keuze geeft de EU, wat een slechte verliezers door een soort chantage te plegen om UK te bedreigen denken ze het tegen te kunnen houden.
  Zijn wij dus gegijzeld door de EU?
  Moeten wij losgeld betalen als wij eruit willen?
  Daar kun je dus zeker van zijn.
  Gelukkig is Farage geen Rubbere Rutte,want Farage laat zich niet chanteren maar slaat figuurlijk hard terug.

 5. Duckday

  Dit hoogmoed waanzin en belust op macht verbond EU is bezig aan de eigen ondergang
  Wat heeft de eu en euro ons nu voor welvaart voorspoed gebracht voor de normale man vrouw in Nederland Kan nog steeds geen voordeel vinden Kijk eens wat voor een arrogantie ze ten toon spreiden tegen over UK

 6. corfo

  Ik heb de aan Korsakov lijdende Juncker nog niet gehoord.
  De Britten zullen zichzelf heel goed kunnen redden zónder EU, óók NL zou dat kunnen, maar ja met “politici” zónder rechte rug bereik je niks. Die hele Haagse zooi loert op een baantje binnen de EU; een instelling die ons niks goeds heeft gebracht, tenminste…….mij is niks opgevallen; oh ja, het enige is dat je binnen de EU niet meer voor een grens hoeft te stoppen, maar ja, dat weten al die “vluchtelingen” ook al, dus dat is eigenlijk ook al geen voordeel meer.

 7. Beukman

  Farage verwacht dat wij onszelf vrijwillig op de slachtbank gaan leggen, en tracht leep de afzonderlijke landen van de EU tegen elkaar uit te spelen. Het is echter heel wel mogelijk dat zijn uitspraken juist een grotere eenheid binnen de Unie gaan bewerkstelligen.

  De vele weg-met-onsers op DDS lijken vergeten te zijn dat GB nog voor 58 miljard bij ons in het krijt staat. Ik ben benieuwd of we dat geld nog gaan krijgen. Farage en Johnson zijn nou niet bepaald twee heren die ik alleen zou durven laten met mijn tafelzilver.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Alhoewel ook ik de EU niet hoog heb zitten, heeft u hier wel een punt. Met name de tweede alinea. De Britten stemmen om uit de EU te gaan, en daar zit een prijskaartje aan. Gewoon dokken.

 8. Peter Selie

  Door de harde confrontatie over het geval Brexit tussen Londen en Brussel is weer nieuw leven ingeblazen door het oude geschil over het grondgebied van Gibraltar. Een derde van de Britten is bereidt om de soevereiniteit over het geschil Gibraltar, te ruilen voor een betere EU Deal. Onlangs heeft de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk gezegd dat de controle over de enclave na Brexit te behouden, zal Groot-Brittannië een overeenkomst met Spanje moeten maken. De voormalige Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Jose Garcia-Margalio zei zelfs dat de Spaanse vlag binnenkort weer zou wapperen op Gibraltar. Ondertussen heeft de Britse premier May gezegd dat Londen zich blijf inzetten voor de ondersteuning van Gibraltar en zou nooit zal onderhandelen over de soevereiniteit. Voormalig Tory leider Michael Howard zei dat de Britse premier bereid zou zijn om oorlog te voeren om Gibraltar te beschermen zoals de ex-premier Margaret Thatcher ooit deed voor de Falklandeilanden.

 9. Isolde

  De britten hebben hun hand overspeeld met een veel te harde stellingname in het Brexit-proces. Daarmee hebben ze bereikt dat de EU een grote mate van eengezindheid hebben bereikt tegenover de Britten die ze het vel over de oren willen trekken. Ik vrees dat het nog niet echt tot de Britten is doorgedrongen hoeveel schade dit voor hen gaat opleveren.

  1. IJscoman

   Omdraaiing is de vaste truc van Isolde. Juist de EU kiest voor een harde opstelling met 100 miljard als inzet. En elke handreiking van de Britten wordt ruw weggeslagen.

   1. Isolde

    Dat is juist. De Britten besloten uit de EU te stappen maar wensen we de voordelen van de vrijhandel met de EU te behouden. Wel de lusten maar niet de lasten. Dat pikken wij terecht niet: eerst de rekening betalen van de uittreding en daarna maar eens rustig zien welke handelsafspraken we nog met de Britten willen maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.