Wilders gaat los op de “zwakkelingen” van Leefbaar Rotterdam: “Eerst asielzoekers knuffelen, nu Hamas-conferentie!”

snapshot
Foto: Geert Wilders is geen vreemde in Rotterdam. Hij bezoekt de stad regelmatig, zoals hier in november 2015. Bron: Screenshot RTV Rijnmond / YouTube.

PVV-leider Geert Wilders is helemaal klaar met de “laffe smoesjes” van Leefbaar-voorman Joost Eerdmans, zo laat de oppositieleider weten op Twitter.

Terwijl Nederland nog op adem aan het komen is van de Tweede Kamerverkiezingen, zijn verschillende politieke partijen hun bakens al weer aan het verzetten. Volgend jaar maart komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan. De PVV hoopt dat dat betekent dat men na 10 jaar zaaien eindelijk honderden gemeenteraadszetels kan gaan oogsten. Onder meer in Rotterdam, waar al sinds 2002 Leefbaar Rotterdam de grootste partij op rechts is. Momenteel is de partij ook de grootste in de gemeenteraad, maar de PVV wil die positie graag in handen krijgen.

En dus lanceert Wilders op Twitter een stevige aanval op Leefbaar Rotterdam en hun leider Joost Eerdmans. Wilders vindt ze zwak, laf en een stel plucheplakkers:

Leefbaar Rotterdam zit sinds 2014 in het college van burgemeesters en wethouders, en is de grootste partij van de stad. Wilders neemt het de partij zeer kwalijk dat zij in die rol hebben toegestaan dat de asielcrisis van 2015 en 2016 ook de havenstad niet heeft overgeslagen. Als het aan de PVV had gelegen, aldus Wilders, dan was hij uit het stadsbestuur gestapt.

Maar ook de Hamas-conferentie die vandaag zal worden gehouden is de PVV-leider een doorn in het oog. Alhoewel de bevoegdheid die conferentie te verbieden exclusief bij de burgemeester ligt (PvdA-coryfee Ahmed Aboutaleb), hadden de “zwakkelingen” van Leefbaar wel wat meer druk mogen uitoefenen op de burgemeester. In de Gemeenteraad is LR overigens als enige partij van begin tot eind tégen het laten doorgaan van die conferentie geweest. Maar ook hier geldt voor Wilders: dat was onvoldoende, Leefbaar had het college moeten laten vallen om dit thema.

Hoe Rotterdammers over deze verse fittie denken is niet (nog) duidelijk, maar als het aan Wilders ligt is de uitkomst van deze ruzie alvast bekend: “Het is tijd voor de PVV Rotterdam!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Het lijkt inderdaad wel dat Leefbaar Rotterdam niet meer is het partij van toen in begin. Het pluche met zijn aantrekkingskracht is kennelijk sterker dan eigen ideologie en maakt plaats voor samenwerking met andere partijen. Het nieuwe scherpe mes begint bot te worden naarmate deze ouder wordt en geen onderhoud krijgt.

  1.   

   @Ni28

   “Het pluche met zijn aantrekkingskracht”

   Zo is het inderdaad. Leefbaar is niet meer de partij van Pim Fortuyn.

   Een andere wending is dat de bevolkings-samenstelling van Rotterdam snel aan het veranderen is. Over pakweg 10/15 jaar is nog maar 25% van de bevolking van Rotterdam autochtoon en de rest migranten (vooral moslims) . En die zullen voor het overgrote deel niet op Leefbaar stemmen.

   Het is een ontwikkeling die je ook in veel anders grote steden van Noord/West Europa ziet waar de autochtone bevolking langzaam word vervangen door migranten. (vooral uit islamitische landen) Kijk b.v maar naar Antwerpen.

   Voor het eerst meer dan de helft moslims in Antwerpse scholen
   http://www.gva.be/cnt/dmf20160302_02161849/voor-het-eerst-meer-dan-de-helft-moslims-in-antwerpse-scholen

 2.   

  Leefbaar is onder Eerdmans naar links opgeschoven en heeft het gedachtegoed van Pim Fortuyn voor een groot deel verkwanseld. Vooral op het gebied van immigratie en integratie.

  “Hoe Rotterdammers over deze verse fittie denken””

  De autochtone bevolking van Rotterdam word ieder jaar minder en meestal vervangen door moslims. Dus die “bevolking” van Rotterdam zal geen problemen hebben met de Hamas conferentie.

  Steeds meer scholen ,in vooral de oude wijken, kennen geen autochtone leerlingen meer. Vandaar ook dat op die scholen geen Paasfeest of Kerstmis word gevierd maar wel Raammadam en andere islamitische feestdagen.

  1.   

   Eerdmans doet thans weinig anders dan – trots- op Twitter foto´s plaatsen van mensen, die in Rotterdam papiertjes van de straat oprapen of tuinen aanharken…. en van hemzelf, met koffie voor zich zittend in een kring van ( meestal) vrouwen, die ijverig vergaderen over diverse futiliteiten.
   Dit soort ( gemeente)politiek is, in een tijd als deze, een vorm van desertie… voor iemand die …. mede door Fortuyn …..verondersteld wordt iets te weten van wat het westen allemaal reëel bedreigt.

   Ik heb hem dat al eens geschreven.
   Geen antwoord, natuurlijk.
   Zijn leven van nu is aanmerkelijk veiliger dan dat van een Wilders… dat dan natuurlijk weer wél.

 3.   

  Kijk even wie er voor Leefbaar in de raad zitten. Dan weet je snel genoeg.
  Eerdmans is een narcist, die alleen zichzelf promoot en met dubbele tong praat! (soms van de drank)

 4.   

  Wacht nog steeds op de door veel reaguurders geuite kreet.. na maart komt de afrekening.
  Zie alleen een machteloze Geert en zijn fanatieke aanhang.
  Moet natuurlijk weer 4 jaar wachten en dan gaat het gebeuren :-) :-) :-)

  1.   

   Leedvermaak is ook vermaak denken sommigen.

 5.   

  Inderdaad tijd dat de PVV mee gaat doen met de gemeenteraad verkiezingen. Maar gaat de PVV ook wat bereiken.

  De PVV was in Almere de grootste partij toch werden ze uitgesloten van deelnemen. Als dit in andere gemeenten ook gaat gebeuren dan is het water naar de zee dragen.

 6.   

  Het is duidelijk dat Wilders zijn rechtse tegenstanders onderuit wil halen, met als doel een slag te slaan in de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Met deze campagneretoriek slaat de opper-populist twee vliegen in één klap: hij paait de Joodse kiezer en neemt Eerdmans cum suis op de korrel.

  Na het jongste parlementair wangedrag, glijdt de PVV steeds meer af.

 7.   

  Ritter schreef: “Een andere wending is dat de bevolkings-samenstelling van Rotterdam snel aan het veranderen is. Over pakweg 10/15 jaar is nog maar 25% van de bevolking van Rotterdam autochtoon en de rest migranten (vooral moslims).”
  ——————————————————————
  Over enkele jaren zijn in de 4 grote steden allochtonen in de meerderheid. Wie z’n grote steden verliest verliest het land.

  We zijn te laat. West-Europa wordt islamitisch. Mogen de schuldigen rotten in de hel.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!