Zo kennen we de NPO weer: met z’n allen lekker “clown” Thierry Baudet uitlachen bij VARA-kluchtshow Pauw

Alsof er echt geen belangrijker of dringender nieuws was, ging de NPO gisteren weer eens helemaal los op Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Bij tafel aan Pauw, natuurlijk, en iedereen deed mee.

Dat de NPO een linkse signatuur heeft en waar het ook maar kan z’n best doet om rechtse mensen af te kraken, is gewoon een feit. Gisteren was het namelijk opnieuw raak. Terwijl de hele wereld in de ban is van de Franse presidentsverkiezingen, een Hamas-congres dat in Rotterdam wordt gehouden en de oorlog van Noord-Korea ruimde talkshow Pauw wat tijd in om ook Forum voor Democratie nog even af te kraken. Want why not, toch?

Uiteraard stond presentator Jeroen Pauw er niet alleen voor: de hele tafel vol gasten vond het plaatsvervangend ‘genant’ voor Baudet. Boekenschrijfster Susan Smit maakt het het bontst, en merkt op dat “iedereen moet lachen” om “deze clown”. De rest giebelt en grinnikt vrolijk mee.

Nou ja, “clown” of niet, maar Thierry Baudet heeft wél gewoon gelijk dat vrouwen wat linksig zijn. Bekijk deze tabel maar met de stemvoorkeuren van mannen en vrouwen bij de Tweede Kamerverkiezingen van precies een maand geleden:

vrouwen-tk2017

Wat zien we? Exact: vrouwen stemmen veel vaker dan mannen op partijen als de SP, GroenLinks en de PvdD. Hé, zo gek was die opmerking van Thierry Baudet dus toch nog niet dat veel vrouwen van nature een beetje ‘linksig’ zijn, nietwaar?

Maar wel bij de NPO, en zeker aan tafel bij het rode VARA-programma Pauw. Daar wordt geredeneerd: het komt uit de mond van Baudet, Baudet is rechts, dus het is allemaal weer belachelijk en er klopt zogenaamd helemaal niets van. Haha, wat een oen!

Ja, en dan maar verbaasd zijn dat rechts graag de snoeischaar wil zetten in de torenhoge subsidies voor de publieke omroep…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. napels

  Is ook niet zo slim om daar aan tafel te gaan zitten,terwijl je weet dat er een crematoriumomroep op je zit te wachten,als iedereen gewoon afzegt bij deze hyena,s die een publieke slachting met z,n allen plegen,dan sterft het zijn eigen dood ipv een andersdenkend persoon met zijn allen vernederen.Vara duur in onderhoud goedkoop in zijn shows.

 2. Isolde

  Baudet is dus gewoon een vrouwenhater en dat wordt hier akelig duidelijk.

  Vrouwen die op deze clown stemmen verdienen niet beter dan onderdrukt te worden.

 3. Gvdvelde

  De uitspraken van Thierry Baudet vind ik niet lachwekkend. Wel zorgwekkend.

 4. henk vintage

  We zullen zien over 4 jaar of er nog zo hard om Baudet gelachen word.
  Ik verees dat de VARA het lachen dan wel is vergaan.

 5. Guus Geluk

  Een beetje genant, de voorstelling van Baudet. In het filmpje kwam hij zwak over en dan kun je op je vingers natellen, dat ze je te grazen nemen.

 6. IJscoman

  Baudet benoemt feiten en zegt dat over het algemeen vrouwen op veel velden minder excelleren dan mannen. Een vervelende waarheid voor de gleuvenbrigade en een levensgrote wond waarin zout gewreven wordt. Maar desalniettemin waar. Niks mis mee dus.

  1. Guus Geluk

   Dat is juist. De Tweede Kamer, ondanks haar geleuter over emancipatie, is werkelijk een mannenbolwerk. De eerste vrouwelijke minister-president moet nog komen.

   1. IJscoman

    Fijn dat je Baudet’s stelling onderschrijft, Guus. Inderdaad mal dat we nog geen vrouwelijke premier hebben gehad. In Engeland en Duitsland hebben ze daar minder moeite mee. En in de USA was het bijna gelukt. Zijn Hollandse vrouwen politiek minder begaafd? Of is het Glazen Plafond hier van diamant?

    1. Beukman

     @IJsje
     Ik stuitte nog op dit pleidooi voor de Nederlandse tradities. Het zal je goed doen.

     https://pbs.twimg.com/media/C9Wd08qUwAEF8R_.jpg

     1. IJscoman

      Erg grappig Beuk, ik moest hartelijk lachen. Waarvoor dank.

    2. Guus Geluk

     Ik zou het niet weten, @IJscoman. Vrouwen die het hebben geprobeerd, slaagden er nooit in het sleuteltje van het Torentje te bemachtigen – Femke Halsema, Rita Verdonk. Zou het onze calvinistische traditie wezen?

     Overigens denk ik dat juist haar vrouw-zijn een van de redenen is, dat Clinton niet bijzonder geliefd was. Een aversie tegen een vrouwelijke president heeft, mijns inziens, zeker een rol gespeeld in haar verlies. Niet voor niets, zei Obama: “als ik het tegen Trump opgenomen zou hebben…”.

     Vermoedelijk staat er één dezer dagen wel een vrouwelijke versie van Baudet op: “Afrekenen met het mannenkartel, weg met het mannencaroussel”.

     1. IJscoman

      Guus, we hebben al niet veel staatsmannen, maar de vrouwen die je noemt missen ook de statuur om een echte staatsvrouw te zijn. We hebben geen Thatcher, Merkel of May in huis.
      Wat Clinton betreft: ik vond haar een demonische griezel en verder had ze een te belast verleden. Dan haal je het niet in verkiezingen. Zelfs niet met backing van het hele militair-industriele apparaat.
      En een vrouwelijke versie van Baudet zou ik zeer verwelkomen. We hebben inderdaad te weinig sterke vrouwen met een heldere politieke visie.

     2. Isolde

      Guus, ik geloof dat het puur toeval is. Als Edith Schipper lijsttrekker van de VVD was geworden was ze gewoon de volgende premier geweest. De PvdA streeft ook al jaren naar meer vrouwen in Kamer en regering maar toevallig kwam er nooit een topper bovendrijven.
      Ik zou er niets Nederlands achter zoeken.

     3. Guus Geluk

      @IJscoman, een vrouwelijke versie van Baudet? Nee, dank je de koekoek. Ik vind één Baudet en twee populisten in het parlement wel genoeg.

      Wat Clinton betreft: als minister moest ze wel vuile handen maken. De kwestie met haar e-mails en haar buitenlands beleid, is door Trump enorm uitgebuit. Ik denk wel dat haar vrouw-zijn, vooral bij behoudende Amerikanen, een rol heeft gespeeld om het geld op Trump te zetten.

      We hebben inderdaad weinig May’s, Merkels of Thatchers in huis. En omdat grote partijen vrouwen voortdurend op de tweede plaats zetten (zie link NOS), zal er ook niet zo gauw een vrouw in het Torentje komen. Sterker nog: ik voorspel dat dat nog heel wat jaartjes zal duren.

     4. Guus Geluk

      @Isolde, ik denk ook niet dat het iets typisch Nederlands is, maar bijzonder is het wel. Politiek is werkelijk een mannenbolwerk: de Tweede Kamer omvat een meerderheid aan mannelijke parlementariërs, het kabinet heeft een meerderheid mannelijke ministers en er is nimmer een vrouwelijke minister-president geweest.

      Zoals de NOS heeft berekend, gaat het aantal vrouwen de laatste jaren wel omhoog, maar wordt juist rechts gedomineerd door mannen.

  2. Isolde

   Ijscoman is een echte male chauvinistic pig, een achterlijk boos blank kereltje die niet zo ver kan plassen en last heeft van zijn vrouwelijke chef.
   Dit soort mannetjes bestaan echt en die kunnen dan op Thierry stemmen. Gelukkig is het een kleine minderheid en bovendien zijn het ventjes die weinig hebben in te brengen.

   Wel goed dat IJscomannetje even piepte.

   1. HaZ

    We hebben zowaar een AFD’tje in ons midden !

   2. IJscoman

    “…. Gelukkig is het een kleine minderheid..” Typisch het woordgebruik en de constructie van Simon. Dit zinnetje heeft hij al tig keer in eerdere comments gebruikt. Simon heeft zich nu vermomd als homo (GvdVelde), maar trekt ook graag meisjeskleren aan (Isolde). Veel plezier hoor meid.

    Voor de rest: hahahaha…

    1. Isolde

     Het kleine mannetje met zijn ijsco hoopt dat hij niet met een vrouw te maken heeft. De angst voor vrouwen zit er bij dit soort ventjes diep in.

     Vind je het fijn, IJscomannetje, dat Baudet voor jouw een beetje op vrouwen zit te pissen?

     1. IJscoman

      Je reageert als een valse nicht. Wat je waarschijnlijk ook bent. Baudet bedoelt precies de hysterische ‘wijven’ die jij vertegenwoordigt. Prima dat hij daar op pist. En wellicht vind jij dat nog lekker ook.

     2. Vabis

      Heb je het niet wat druk Wim met al die verschillende accounts, Isolde, GvdVelde en Boudewijn Abma elders?

      Ik zou is een psychiater opzoeken als ik jou was trolletje!

     3. Floris

      Vermomd als Isolde permitteert Wim Hutten zich de persoonlijke aanval.

      Dezelfde persoonlijke aanval die hij onder z’n andere aliassen beweerde nooit te zullen plaatsen.

      De leugenachtige psychopaat.

 7. DutchDropveter

  Baudet heeft wel gelijk maar waar Pauw de plan compleet misslaat; dit moet dan vrouw onvriendelijk zijn..? Dit is gewoon een stereotype benoemen die werkelijk zo is!
  Een vrouw heeft over het algemeen veel minder interesse in de politiek. Zij volgt dan vaak haar vriend / man omdat ze op de zelfde golflengte liggen omdat ze jawel niet voor niets een relatie hebben.

  Heeft een vrouw geen relatie dan denkt het anders naar en komt economie en bijvoorbeeld defensie op een lager pitje te staan en dan is zorg en milieu een item waar ze zich dan op focussen.

  Wat ik veel erger vind; waarom heeft Pauw hier het initiatief van Australische moslimman die een soort video reeks in elkaar hebben gezet hoe een islamitische man zijn vrouw kan slaan. Kijk DAT is vrouw onvriendelijk maar goed islam dus mag je niks over zeggen.

  Ik had graag in dat publiek gezeten had echt opgestaan en had het even benoemd… waarschijnlijk knippen ze het eruit en sta ik die zelfde minuut buiten.

  En als klap op de vuurpijl zit die sylvana simons daar wat is haar doel? wie accepteert haar? en is ze een afspiegeling van de samenleving waar de NPO zo voor staat? Nou? Nee he, oprotten met die geit!

 8. Ni28

  De VARA en NPO zijn het bewijs dat het Publieke Omroep niet deugd. Het is een linkse propaganda machine die het publiek indoctrineert.

 9. Ni28

  Belachelijke mensen proberen andere mensen belachelijk te maken door het uitlachen. Typisch linkse methode, lachen zonder humor. Een betere benaming is haat.

 10. Ome Ga

  Wat heeft die simonhuttevdvelde “Ik geef gewoon mijn mening”-trol en: “Juh mag hier niet een andere mening hebbuh”-trol weer een grote bek hier zeg!

  Dus miezerige huttenbeuksimon-homogenderceterisparibusarieannieossie-beuksnotdijksterdiarheegrietjevdelde-trol, incl. je gendergelijken en woestijngeloofsgenoten als beuksnot, deijksterdiaree c.s., en je linkse wicht isolde: echt niemand zit op je te wachten hier, bekakte huilebalk! Wees een kéértje volwassen en sodemieter op hier, uit jezelf okay?

  1. Isolde

   Wat kunt u goed inhoudelijk debatteren, ome Ga!

   Uit alles blijkt een goede opvoeding en een hoge opleiding. DDS boft maar.

   1. IJscoman

    Simon: Rot.Nou.Eens.Een.Keer.Op!

    Niemand mag je. Niemand luistert naar je. Houd de eer aan jezelf. Als je tenminste nog een beetje eergevoel hebt.

    Je bent een loser. En iedereen op DDS wenst je de ergste dingen toe. Zoals Ome Ga. En vele anderen. Voor iedereen, en vooral voor jouzelf, is het beter dat je hier voorgoed vertrekt. Hak de knoop door en doe het!

    1. Guus Geluk

     Ome ga en vele anderen hebben slechts een pobleem met andersdenkenden, beste @IJscoman. Ik heb je namelijk nog nooit horen briesen bij gekken als ome bob/Leonidas (e.a.).

     1. IJscoman

      Nee Guus, Ome Ga en anderen hebben geen probleem met andersdenkenden. Vrijwel iedereen heeft alleen een probleem met Wim Hutten, aka Simon Brouwenstein, aka Ceteris Paribus aka tig andere nicks, waaronder thans GvdVelde en Isolde. De man is een psychopaat waar geen enkele inhoudelijke discussie mee te voeren valt.

      Andersdenkenden, zoals jij en Beukman, worden vaak ook wel stevig aangevallen, maar er is altijd wel een discussie mogelijk. En bovendien houden we ook een beetje van jullie hahaha. Zonder Beuk en Guus zou DDS maar saai zijn.

      Wat Ome Bob/Leonidas betreft: de turbulentie van zijn taalgebruik vond ik vaak aansprekend en ook ter zake doende als je er een beetje door heen keek. Bovendien was wat hij inhoudelijk beweerde vaak treffend en niet te weerleggen. Dat zijn staccato herhalingen bij anderen irritatie opwekten, kan ik me voorstellen.

     2. Floris

      @ IJscoman. Dat noch Beukman, noch Guus inzien dat het om een psychopaat en een mega-narcist gaat geeft te denken. Elk normaal mens ziet het, ook linkse mensen. Dat heb ik meegemaakt op fora die gemengd of zelfs stijf links waren. Ook daar werd hij verbannen en dat had dus niets met z’n mening te maken.

      Of misschien zien ze het wel, maar blijven ze hem desondanks verdedigen. Ik vind dat kwalijk. Het kan ook zijn dat ze met hem onder één hoedje spelen. Daar zijn meer dan genoeg aanwijzingen voor.

     3. Guus Geluk

      @IJscoman, ik vind het betrachten van meerdere nicks in principe geen probleem. Het gaat mij niet om de man, maar om de bal. Mijns inziens is Isolde een intelligent persoon (petje af voor de Donald Troef-ontmaskering), die zeker in staat is tot een inhoudelijk debat. Op bepaalde momenten zie ik zelfs dat Isolde zo sterk debatteert, waardoor hij zijn opponenten werkelijk tot wanhoop drijft. Juist zij gaan dan over tot redeloze gescheldt – al is het wel jammer dat Isolde hier nu eveneens zijn/haar zelfbeheersing verliest.

      Psychopaat vindt ik een wonderlijke diagnose, vooral daar deze wordt gesteld door middel van zijn comments. Een psychopaat is – zo zie ik dat als leek – niet in staat tot emoties, en helemaal niet tot een rationeel denkpatroon, terwijl Isolde zeker over beide vaardigheden lijkt te beschikken.

      Het gaat mij om de selectieve verontwaardiging, op bepaalde momenten. Een persoon als ome bob kan de krankzinnigste dingen zeggen en wordt zonder meer getolereerd. Anderzijds zijn er tevens gekken die Breiviks gruweldaad en/of geweld tegen links/moslims goedpraten. Je zou verwachten dat deze direct onder vuur worden genomen door anderen, maar niets is minderwaar.

     4. Guus Geluk

      @Floris, ik ga geen diagnose stellen op grond van enkele tientallen comments van zijn hand hier op dit forum. Het beeld van een psychopatische mega-narcist, herken ik niet. Op mij komt hij over als een helder mens, die ze allemaal goed op een rijtje heeft.

     5. IJscoman

      Wonderlijk betoog Guus. Je zegt dat je het gebruik van meerdere nicks door een persoon geen probleem vindt – misschien omdat jezelf onder verschillende nicks opereert…?

      En verder wat Floris al zegt: het blijft wonderlijk dat Beukman en jij Isolde Brouwenstein blijven verdedigen. Wat zit daar toch achter? Zijn jullie toch allemaal 1 persoon? Opnieuw Floris geciteerd: “Het kan ook zijn dat ze met hem onder één hoedje spelen. Daar zijn meer dan genoeg aanwijzingen voor.” Helemaal mee eens.

      Wat de veronderstelde debatgaven van Isolde betreft: ik heb haar nog niet kunnen betrappen op een werkelijk inhoudelijk debat. Meer de losse flodders, soms gelardeerd met een enkele licht gekruide opmerking.

     6. Michel69

      @Guus aka CP etc. nope mensen zoals jij zijn het probleem maar er komt een moment dat ook jij in aanraking komt met de “voordelen” van de multi culturele samenleving…..je bent dan alleen niet zo gelukkig meer! en dan zal de rechtse mens een groot voordeel hebben tov van de deugmensjes….wij hebben namelijk wel karakter en karakter maakt een man sterk!!

     7. Guus Geluk

      @IJscoman, niemand spant of werkt samen, teneinde forums vol te spammen. En ook er is niemand één en dezelfde persoon. Het is toch onmogelijk om binnen een minuut meerdere berichten op het internet te plaatsen, met inbegrip van het in- en uitloggen? Dan moet je wel een héél snelle typer wezen.

     8. Floris

      Guus schreef: “Een psychopaat is – zo zie ik dat als leek – niet in staat tot emoties, en helemaal niet tot een rationeel denkpatroon, terwijl Isolde zeker over beide vaardigheden lijkt te beschikken.”
      —————————————————————–
      Je bent inderdaad een leek of je spéélt een leek. Een psychopaat is zonder meer in staat tot rationeel denken. Emoties kan hij acteren en veel mensen laten zich daardoor om de tuin leiden.

      Mensen als trol Simon, Isolde, etc etc missen empathisch vermogen en compenseren dat door sociaalwenselijke meningen te verkondigen zodat het LIJKT alsof ze empathie hebben.

      Het gebrek aan empathie van de aliassenkoning druipt ervan af en als jij dat niet ziet zegt dat heel veel over jou en positief is dat beslist niet. Dan mis jij namelijk ook empathie.

      De andere mogelijkheden zijn dat jij dezelfde persoon bent, in de kamer naast hem in hetzelfde gekkenhuis zit of met hem onder één hoedje speelt.

     9. Floris

      “@IJscoman, niemand spant of werkt samen, teneinde forums vol te spammen. En ook er is niemand één en dezelfde persoon.”
      ————————————————————
      Dat kan jij helemaal niet weten, mannetje.

      Wat we in ieder geval zeker weten is dat de man met de vele aliassen hier al tig keer is verbannen maar steeds onder een andere nick terugkomt. Het zijn er inmiddels meerdere tientallen

      Hij is dus ongewenst (ook door de heer Van der Galien en die is hier de gastheer) maar trekt zich daar geen moer van aan. En toch heeft hij de mond vol over fatsoen. Daarin herken je dus óók de psychopaat in hem. Zijn fatsoen is fake, in wezen is hij de onbeschoftheid zelve.

     10. Guus Geluk

      @Floris, ik vind het hoogst voorbarig een conclusie te trekken met betrekking tot de geestelijke gezondheidstoestand, op basis van enkele duizenden comments. Wat ik concludeer is dat Isolde/Simon over het algemeen – op een enkele keer na – zijn zelfbeheersing goed weet te bewaren, daar zijn discussie-opponenten dat op bepaalde momenten nalaten. Deheer Van Galien en zijn adjudant Engelbart zijn ook heel duidelijk geweest over de fatsoensnormen: geweldsverheerlijking is niet toegestaan. Toch zie ik dat geregeld gebeuren (bij sommige anderen) en daar hoo ik niemand over.

     11. Floris

      In mijn geval is dat niet voorbarig, want ik maak die schoft al meer dan 10 jaar mee op fora. Maar ook jij zou alleen al op basis van z’n “bijdrages” hier die conclusie kunnen trekken. Net zoals al die anderen. Dat je daarbij in gebreke blijft, evenals Beukman, is en blijft opvallend.

      Verder zie ik dat je om de hete brij heen draait (daarin ben je even goed als Simon, dit naast de vele andere overeenkomsten met hem die ik al eerder heb aangestipt). De trol is tientallen keren verbannen maar blijft terugkomen. Geef nu eens een keer rechtstreeks antwoord: is dat onfatsoenlijk of niet?

     12. Floris

      De lafbek geeft geen antwoord.

 11. joost2

  De NPO- met de VARA- eigenlijk als de baas over deze organisatie, is nog steeds een pvda rood bolwerk, ondanks het feit dat de Nederlandse kiezer die partij failliet heeft doen gaan.

  Nog steeds moeten we die linkse boodschappen, vooringenomen meningen en partijdigheid horen en zien op de door de Nederlandse belasting betaler gesubsidieerde club.

  Het zal wellicht nog vele jaren duren voordat deze linkse augiasstal, vol met nepotisme, zal zijn schoon geveegd.

  In ieder geval is het thans zo dat hun indoctrinatie boodschappen geen afspiegeling meer zijn, van hetgeen de Nederlander thans wil en voorstaat.

 12. van Urk

  linkse kiezers van het mannelijk geslacht gedragen voor mij ook te vrouwelijk.

 13. Freelux

  Ach, bij Pauw worden alleen maar linksdraaiende gasten uitgenodigd. Zelfs bij de Zwarte Pietendiscussie weten ze het voor elkaar te krijgen om alleen maar gekleurde mensen uit te nodigen die allemaal tegen Zwarte Piet zijn, terwijl er vele gekleurde mensen zijn die totaal geen probleem hebben met Zwarte Piet. Uiteraard wordt de tafel dan aangevuld met types als Freek de Jonge en Peter R. de Vries. Ook nog eens tegen betaling zodat ze precies zeggen wat de VARA wil horen. Als ze ballen hadden dan zouden ze bij Pauw eens een tafel moeten samenstellen met gekleurde tegenstanders van Zwarte Piet en gekleurde mensen die er totaal geen probleem mee hebben. Dan krijg je een gezonde discussie die een afspiegeling is van de samenleving. Maarja, propagandaprogramma Pauw wil heel Nederland wegzetten als racistisch anders moeten ze rechts dadelijk nog met echte argumenten te lijf gaan. Schelden en tieren is natuurlijk een stuk gemakkelijker…

 14. HaZ

  Susan Smit is een Nederlandse schrijfster, columniste en voormalig fotomodel. Ze noemt zichzelf tevens heks, een fenomeen dat haar naar eigen zeggen greep toen ze er in 2000 een artikel over schreef. I rest my case.

  1. Isolde

   Vrouwenhaat komt nog veel voor, zoveel is duidelijk.

   1. HaZ

    In de islam is het mannen toegestaan hun vrouwen te vernederen, te mishandelen, te martelen en soms zelfs te doden als ze zich aangetast voelen in hun ‘eer’.
    Niet bepaald mijn soort favoriete hobby’s met vrouwen……

   2. Vabis

    Inderdaad, zeker bij jouw moslimgabbers Wim.

   3. Floris

    Welnee Wim. Mannen houden juist van vrouwen. Mietjes zoals jij zijn zwakke mannen met hoogstwaarschijnlijk een kleine penis die bang zijn om door een vrouw gedomineerd of afgewezen te worden. Ze lullen mee met het verkeerde soort feministen in de hoop zo bij vrouwen in het gevlij te komen.

 15. HW

  Bij de NPO is het precies zo als in de maatschappij. Links lullen en rechts de zakken vullen.
  Om deze mensen de mond te snoeren, moet er minder geld naar de NPO, want ze luisteren pas als zijzelf in de portemonnee geraakt worden.
  Rechts maak je sterk voor minder geld naar de omroep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.