Zweden wordt wakker: 'Zijn we niet te naïef geweest?'

Geen categorieapr 10 2017, 11:00
Joh. Zou het?
Zelfs in het totaal doorgeslagen Zweden, waar de politieke correctheid verheven is tot dictatuur, vragen ze zich onderhand af of ze toch niet een beetje "te naïef" geweest zijn met betrekking tot de massa-immigratie van nepvluchtelingen. Jawel, het is echt waar:

Het leven wordt weer opgepakt nu iedereen weer naar het werk gaat, zegt correspondent Rolien Creton. "Maar de aanslag heeft duidelijk een grote impact. Mensen zijn aangeslagen. Je ziet nu ook discussies over het vluchtelingenbeleid", zegt Creton.

"Zweden heeft grote aantallen vluchtelingen opgevangen en ziet zichzelf nog altijd als een humanitaire grootmacht. Een klein land dat uitblinkt in het helpen van mensen in nood. Maar mensen vragen zich af of ze niet naïef zijn geweest."

Zou je denken, jongens? Goh, dat had nou echt helemaal niemand zien aankomen he? Nee, iedereen dacht dat Zweden een lichtend voorbeeld was voor de rest van de wereld: zoveel mogelijk mensen (die de Westerse waarden niet accepteren) importeren en dan maar hopen (niet bidden natuurlijk, dat doen ze al heel lang niet meer in Zweden) dat het goed komt. Wie had toch kunnen inschatten dat dit fout zou gaan?
Ongelooflijk genoeg beweren de Zweedse autoriteiten nog steeds dat ze de aanslag absoluut niet aan zagen komen. Dit terwijl de man achter de aanslag bekend stond als een radicale moslim die sympathie had voor ISIS, en dat de politie voor hem gewaarschuwd was.
Het commentaar van PVV-Kamerlid Martin Bosma is dan ook spot on: "Heel langzaam beginnen kwartjes te vallen."
https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/851320080889761793
Nou zijn de beoogde oplossingen van de PVV niet die van mij (grenzen op slot, geen moslim er meer in, koran verbieden, moskeeën sluiten, etc. zijn natuurlijk stuk voor stuk maatregelen die absoluut niet bij een vrije maatschappij passen), maar het wordt natuurlijk wel degelijk tijd dat Zweden nu eindelijk eens begrijpt dat je extremisten niet 'gematigd kunt knuffelen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten