Aantal bijstandstrekkers groeit. Reden? Al die zogenaamde “kaakchirurgen” en “raketgeleerden” uit Syrië en Eritrea!

Goh, wie had dát gedacht? In Nederland neemt het aantal ontvangers van een bijstandsuitkering toe. En die stijging is geheel en al toe te schrijven aan één categorie: de vluchtelingen die hier de afgelopen jaren zijn gekomen, een zogeheten ‘status’ hebben gekregen en zich nu mogen opgeven voor het ontvangen van geld dat is opgebracht door de Nederlandse belastingbetaler.

Het gaat niet goed met de Nederlandse verzorgingsstaat. Ooit bedoeld als luchtkussen om te zorgen dat Nederlandse armlastigen niet te pletter zouden vallen, maar inmiddels verworden tot een luxueuze hangmat waarin vele niet-Westerse allochtonen (aldus de formele term) een fijn leven aan het bouwen zijn. De grafiek bovenaan dit artikel spreekt vermoedelijk al boekdelen: onder Nederlanders en zogeheten Westerse allochtonen gingen er juist meer mensen het werk, maar de categorie niet-Westerse allochtonen nam schrikbarend toe.

Bij Elsevier duidt Syp Wynia deze gigantische toevlucht:

“De werkloosheid in Nederland neemt snel af. Op het eerste gezicht is het dan ook heel merkwaardig, dat het aantal bijstandsontvangers blijft stijgen. Die stijging is echter geheel te wijten aan de instroom van werkloze asielzoekers, vooral uit Syrië en Eritrea.

Het aantal bijstandsontvangers nadert zodoende het recordaantal van een half miljoen. Vorig jaar steeg het aantal bijstandsontvangers al van 449.000 tot 467.000. Ook toen al was de stijging volledig te wijten aan de groei van het aantal niet-westerse allochtonen. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft die trend zich voortgezet. Het aantal bijstandontvangers groeide door naar 474.000. Er kwamen 17.000 Syriërs in de bijstand bij en er stroomden slechts 2000 uit.”

Zijn conclusie? “Bijstand wordt steeds meer allochtonenuitkering.” Een hard, maar terecht, oordeel. Het wordt namelijk eens tijd dat Nederland wat meer voorwaarden gaat verbinden aan het uitgeven van uitkeringen aan mensen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten. Het is namelijk echt niet teveel gevraagd dat alvorens mensen mogen ‘oogsten’, ze eerst ‘gezaaid’ moeten kortom. Met andere woorden: ga eerst maar eens een paar jaar belasting betalen in Nederland voordat je mag genieten van ons uitkeringenstelsel. Laat eerst maar zien dat je je handen ook uit de mouwen kan steken, en niet alleen je hand ophouden.

Want wat er nu gebeurt – dit – dat is het opblazen van de hele bijstandsuitkering. Een half miljoen mensen die volledig op vadertje staat (en dus de belastingbetalers) teren, is niet heel lang vol te houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ritter

  Omdat de illegale immigratie gewoon doorgaat uit de islamitische landen zal die groep met het jaar groter worden. De feiten over de afgelopen jaren tonen aan dat de meeste asielzoekers geen werk vinden en hun levenslang moeten worden onderhouden.

  Ondertussen ontstaat dus een steeds groter wordend (islamitische) proletariaat dat voor veel onrust zal zorgen en complete wijken “overneemt”.

  Niet alleen terroristische aanslagen maar ook dingen als criminaliteit; rellen als ze hun zin niet krijgen; eisen dat er meer moskeeën en islamitische scholen komen, agressie tegen de politie; enzovoorts.

  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

 2. Floris

  Een verzorgingsstaat en open grenzen gaan simpelweg niet samen. Dat trekt alleen maar profiteurs en parasieten aan.

  Politici die denken dat het wel kan zijn niet goed snik.

  1. corfo

   Floris.
   Dát is precies het mankement in dit landje : politici die niet goed bij zinnen zijn.

 3. corfo

  Ik vraag me af waar al die hoogopgeleide “vluchtelingen” zich ophouden momenteel.
  Ik heb ze niet kunnen ontwaren in een ziekenhuis, waar ik soms moet zijn. Ook heb ik nog nergens een zelfstandig gevestigde huisarts van “vluchtelingen-origine” ontdekt.
  Wél zie ik wekelijks, iedere vrijdag, een verzameling van die gasten bij het loket “uitkeringen” in het gemeentehuis van mijn gemeente. Maar volgens mij worden dáár geen banen uitgedeeld, toch ?

  1. van Urk

   Uit de peilingen van de vereniging TANG (The African Network of Germany) blijkt dat meer dan 90% van de in Duitsland levende Afrikanen geld naar hun thuisland overmaakt. Jaarlijks zouden op die manier ongeveer 1,2 miljard uit Duitsland naar Afrika stromen. Bij 47% zou dat gaan om bedragen van tussen de 1000 en de 10.000 euro per jaar. Waarmee de familie in Afrika gefinancierd zou worden. TANG dient, naar eigen zeggen, voor netwerkvorming van de in Duitsland levende Afrikanen, opdat deze “hun volledige potentieel als aandrijvende kracht in Duitsland zouden kunnen ontplooien” zegt men. Bovendien geeft de Duitse regering ongeveer 1,5 miljard per jaar aan Afrika voor “onderwijs en klimaatbeschermingsmaatregelen”. Tegelijkertijd worden er dagelijks honderden nieuwe geld-overmakers naar Duitsland geimporteerd, die vermoedelijk weldra nog meer mogen laten overkomen. Duitse veiligheidsautoriteiten zijn gealarmeerd in een intern document dat geclassificeerd is als “geheim” wordt vastgesteld dat er 6,6 miljoen “migranten” op weg zouden zijn naar Europa. Andere bronnen spreken bovendien de vrees uit dat er in de komende jaren tot 20 miljoen “asielzoekers” uit Bangladesh naar Europa zouden kunnen komen.

 4. Noordoosterling

  Bekijk cafe Weltschmerz met Jan munsterman en Jan van de beek maar!!!
  Dan hoor je eens what die gelukzoekers ons kosten!!!!

 5. Anna

  In werkelijkheid zijn er veel meer niet westerse uitkeringstrekkers. Groot gedeelte allochtonen worden al jarenlang in de statistieken als autochtoon geregistreerd. Nederlanders worden beduveld. Stel dat we de realiteit zouden weten over de levenslange afhankelijke van al onze sociale voorzieningen. Werk ze met zinnen. Eens zal onze goed opgebouwde verzorgingsstaat klappen. Miljarden en nog eens miljarden zullen weer moeten worden bezuinigd want wij in Europa moeten de moslimmannen uit Midden-Oosten en Afrika levenslang verzorgen terwijl niemand weet wat ze allemaal voor verschrikkelijks hebben uitgehaald in oorspronkelijke landen. Heb je kritiek dan ben je een nazi en een onmens.Rijke islamitische landen lachen zich kapot. EU maakt van heel Europa een derde wereldland. Hoe zal Europa eruit zien over x jaren? Daar maken politici van o.a. SP,CU, GroenLinks, D66, CDA,VVD,PvdA politici zich echt niet druk over.

  1. Sniper666

   @ Anna

   Onze cultuur financiert, gedwongen door de linksche gutmensch wegkijkers, haar eigen ondergang.

 6. Anna

  Er is maar EEN continent met open grenzen en dat is Europa met de EU als aanjager. Waarom moeten alle moslims in Europa een uitkering komen halen en volledige verzorging. Waarom hier?

 7. Anna

  Hebben we te danken aan VVD staatssecretaris Klaas Dijkhoff die heeft alle moslimmannen een levenslange uitkering en deelname aan onze goed opgebouwde verzorgingsstaat gegeven zonder ooit een cent eraan te hoeven meebetalen. VVD haalt graag de hele wereld naar Europa en heeft alle grenzen naar de sloop gebracht. We zijn het enige continent met open grenzen en welkom moslimman beleid. Ja, bij de VVD zijn ze moreel superieur. En daarom willen Mark en Klaas zo graag samenwerken met GroenLinks want die hebben dezelfde morele ideeën. Geweldig toch de groeiende uitkeringstrekkers. Werken we in ieder geval niet voor niets.

 8. toetssteen

  @Tim
  Derde generatie is autochtoon, dus het beeld is nog veel erger.

 9. Marija

  Bent u verrast? Ik niet.
  Dit kon een kind nog wel voorspellen.

 10. Marija

  Onze hele regering is corrupt en hebben een dubbele agenda. Daar lijkt het in ieder geval heel erg op.
  Zij hebben totaal andere belangen dan de belangen die het volk heeft.
  Het zal ze aan de reet oxideren wat wij denken en voelen over wat zij bekokstoven.
  In ieder geval niet het belang van Nederland en de Nederlandse bevolking.
  We komen er nooit meer van af.
  Ze hebben ons in de houdgreep.

  1. Floris

   “We komen er nooit meer van af.
   Ze hebben ons in de houdgreep.”
   ————————————-
   De adel en de kerk hebben Europa eeuwenlang in de houtgreep gehad. Uiteindelijk zijn ze weggevaagd.

   Als dit zo doorgaat kan de guillotine uit de musea worden gehaald en gaat de geschiedenis zich herhalen. Ik zal het waarschijnlijk niet meer meemaken en eigenlijk vind ik dat wel jammer. Ik zou die koppen graag zien rollen.

   1. Helleman

    Mensen die genieten van onthoofdingen.
    Wat moeten we daar van denken?

    1. Floris

     Hellebaard von Hüttenstein is zo voorspelbaar. Hij hapt altijd. Ook dat is genieten.

     1. Helleman

      Pijnlijk.

      Floris toont dat ISIS niet ver weg is in de hoofden van extreem rechts.

     2. Floris

      Isolde (Willemientje) von Hüttenstein is altijd paraat om te laten zien dat hij uit het goede (lees: gutmenschliche) hout is gesneden.

      Het is al even aandoenlijk als ongeloofwaardig.

      Wie nog elders wil zien hoe dit kwaadaardige en narcistische mens in elkaar steekt, die ervan leeft om anderen naar beneden te trappen om z’n eigen zieke ego te voeden, raad ik een bezoek aan deze draad op FFI aan: https://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=26091

      Het is een hele rit, maar zeer de moeite waard voor degenen die geïnteresseerd zijn in psychologie en hoe psychopaten rollen. Voor de duidelijkheid: Boudewijn Abma is niemand anders dan trol Helleman.

     3. Helleman

      Gelukkig is Floris zo eerlijk om niet langer te verbloemen dat hij moreel de weg volledig kwijt is geraakt. Daarom roepen mensen die wijzen op rechtsstaat en ethiek bij hem grote woede op. Ergens snapt hij het dus wel.

     4. swetsnek

      niet op reageren op die gek die had allang een spuitje moeten hebben te duur voor de zuurstof hier floris

 11. corfo

  Wij worden “geregeerd” door zwendelaars, bedriegers en geestelijk gestoorden !
  De VVD (= criminele organisatie) zit er vol mee : van Rey, Henry Keizer, Kamp, v.d. Steur, Teeven, Opstelten.
  Zij halen álles binnen de landsgrenzen, noemen ze vervolgens “hoogopgeleiden”, en lopend gierend van de lach hun plenaire zaaltje weer binnen, nippen aan een glas alcohol, proppen zich vol met kaviaar en laten zich vervolgens in hun auto + chauffeur, naar hun beveiligde villa’s rijden. De bevolking in ellende en narigheid achterlatend. (auto-branden, schietpartijen, inbraken enz. door de “hoogopgeleiden.)”Politici”?? Het grootste schorem van ons armoedig landje !!

 12. Nederland-op1

  Het zou eigenlijk een keuze moeten zijn of je als Nederlander wilt betalen voor al die parasieten. Dan kunnen de linkse gekkies al kwijlend op hun eigen goedheid hun portemonnee trekken en mensen zoals ik hoeven er dan niet meer voor te betalen. Dat zou pas eerlijk zijn in plaats van dat het van overheidswege door onze strot geduwd wordt. Ik weet zeker dat het dan snel is afgelopen met al die import.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.