Absurd: openbare basisschool in Amsterdam houdt Ramadanlezingen – met gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen

Openbare basisscholen in Nederland dienen anno 2017 gewoon als vehikels voor de voortslepende islamisering. Tijdens deze Ramadan-maand is dat duidelijker dan ooit tevoren.

Je hebt in Nederland twee soorten scholen: openbare en bijzondere scholen. Op de eerste categorie scholen krijg je geen ideologisch sausje over je lesstof mee, bij die tweede wel. Doorgaans is die van godsdienstige – zoals islamitische – aard.

Op openbare scholen dien je echter gevrijwaard te blijven van zulke religieuze en levensbeschouwelijke indoctrinatie. Het zijn scholen van en voor iedereen, waar geen enkele ideologie of religie mag overheersen. Tenzij… het natuurlijk Ramadan is. Dan krijg de islam vrijspel, of in ieder geval op de Huizingaschool in Amsterdam. Op die basisschool worden gedurende de gehele islamitische uithongermaand lezingen gehouden door imams uit Marokko. Dan vraag je je af: hebben we hier in Nederland geen goede imams, soms? Maar dat is niet de enige vraag die ineens relevant wordt. Zie dit affiche van het Dar el Huda-instituut maar:

Taraweeh2017-nieuw

En wat lezen we daar in een oranje kadertje onderaan. Yep…

gescheideningangen

Juist ja: op een openbare school dus, waar iedereen zogenaamd gelijkwaardig is. Kinderen van alle afkomsten, en alle geslachten. Behalve… tijdens de Ramadan dan hè? Dan is deze openbare school tijdelijk een maandje even openbaar vrouwonvriendelijk.

Echt waar: het is gewoonweg triest om te zien hoe makkelijk sommige Nederlanders onze belangrijke vrijzinnige waarden opgeven om maar een stel moslims te pleasen dat naar Marokkaanse imams wil luisteren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. van Urk

  Zoiets kan ook alleen maar in Islamsterdam waar de openbare scholen alleen nog hoofdzakelijk gevuld zijn met moslimkinderen.

 2. Ritter

  Het is meer dan absurd. Het word met de dag gekker.

  Deze zelf islamisering gepromoot door de bestuurlijke elite is bizar.

  Het is buigen voor de islam. En iedereen die het waagt om hier kritiek op te hebben word gedemoniseerd en beschuldigt van islamfobie.

  Het gevolg is dat er nu steeds meer wijken bijkomen in Europa waar de islamitische regels gelden en niet meer de westerse normen/waarden/levenswijze.

  Over pakweg 30 jaar zal Noord/West Europa onherkenbaar zijn.

  Ik woon in een grote stad in een oude wijk. Tegenwoordig zie ik steeds meer zeer kleine meisje die hoofddoekjes dragen Vroeger zag je dat niet. Dit zijn allemaal tekenen aan de wand en de richting waar het naar toe gaat.

  Schokkende reportage: “De openbare ruimtes in Franse moslimwijken waar vrouwen niet meer welkom zijn”
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3030903/2016/12/14/Schokkende-reportage-quot-Vrouwen-niet-welkom-in-Franse-moslimwijken-quot.dhtml

 3. Nederlandse_Patriot

  Heb net op PowNed gezien dat het Openluchtmuseum te Arnhem een moskee wil bouwen, omdat “de islam erg veel heeft bijgedragen aan Nederland”. Ik heb er geen woorden meer voor. Ik ben er gewoon klaar mee.

  1. van Urk

   Nederlandse_Patriot@ Ik denk eerder dat Links Nederland veel heeft bijgedragen aan de islam.

   1. veer

    van Urk een dom antwoord Het was Rutte en Wilders toen was hij nog VVD lid Die samen met het CDA de Turken – Marokkanen – Spanjaarden – italianen hier heen hebben gehaald . Want de grote weknemers hadden die nodig De Nederlanders zelf woudenze niet voldoende betalen !

 4. conradberghoef

  Een schoolgebouw wordt soms verhuurd aan verenigingen en godsdienstige groeperingen. Die hebben soms hun eigen regels en gebruiken. Die kun je best heel idioot vinden. Maar ze vallen hier geen schoolkinderen mee lastig. Ik denk tenminste niet dat die om 23.00 uur op school zijn.

 5. Henk-Jansen

  Hebben ze daar geen moskee voor ofzo? Man, man, man… Het is een OPENBARE school, geen islamitische school want die vind je in Saudi-Arabië!

  1. veer

   Nu als er een deel wordt gehuurd heeft het niks met de school te maken !

 6. Sniper666

  Kan DDS a.u.b. aangifte doen?

 7. buitenbeentje

  “Je hebt in Nederland twee soorten scholen: openbare en bijzondere scholen. Op de eerste categorie scholen krijg je geen ideologisch sausje over je lesstof mee, bij die tweede wel”

  Scholen op religieuze of ideologische basis zijn bijzondere scholen, bijzondere scholen zijn geen scholen op religieuze of ideologische basis; er zijn er namelijk ook honderden op algemene grondslag, eigenlijk openbare scholen, maar dan met een niet door de overheid verzorgd eigen bestuur. Vaak zijn dit scholen volgens een bepaald pedagogisch model (Montessori, Dalton, Vrije School, Jena)

  1. veer

   oke wat heeft het met dit onderwerp te maken ?

 8. nienke

  Hoe is het mogelijk dat men dit maar allemaal pikt in Ned. onze normen en waarden gaan snel richting prullenbak in, zij bepalen wat kan en niet kan, de islamisering van Europa gaat sneller en sneller en voordat je het weet is het zover.
  Wij laten het allemaal maar gebeuren en niemand die bezwaren maakt en die deze krankzinnigheid eens stopt.
  Binnen kort bestaan er geen openbare scholen meer.

  1. veer

   Wat een onzin een deel wordt gehuurd . Heeft niks met onze waarden te maken ja wij kennen godsdienst vrijheid !

 9. SlimK1nd

  Ik ben diep geschokt. Dit is namelijk +mijn+ lagere school. Ik zat daar op school vanaf medio jaren ’70 tot 1980 zo’n beetje. Daarna ging ik naar het gymnasium.
  https://slimk1nd.nl/vaarwel-huizingaschool-thanks-for-the-memories/

 10. DanaeBorger

  OMG!! Ik mag aannemen dat de schrijver zichzelf journalist noemt? Moet je dan geen feiten checken? Wat een sensatielust en haatzaaing!!
  Ja dit hoort niet op een openbare school. Maar die apparte ingangen hebben niets met de onderdrukking van de vrouw te maken! Als je gaat bidden dien je je te wassen vooraf… geen een vrouw gaat zich lekker wassen waar vreemde mannen bij staan! Ze bidden Appart omdat ze diep moeten buigen voor een vrouw is het niet zo’n fijn gevoel als er dan een man achter je staat!! Daarom MOGEN de vrouwen appart!
  Dus nee een openbare school kan zich niet lenen voor maar 1 godsdienst (ik weet niet of dat hier gebeurd, ze zullen ook wel kerst vieren neem ik aan) maar een journalist kan ook niet typen wat hij wil… ga je feiten checken!!! En kom dan terug met een eerlijk en open stuk. Dit kan ik niet serieus nemen.

  1. corfo

   DanaeBorger.
   Ook voor “gewone” mannen is ’t niet zo’n fijn gevoel als er een man achter je staat !
   Dit vreemdsoortige gedoe hoort niet in een land als Nederland.
   Wij, als originele NL-bevolking zijn geheel en al omver gelopen door die islamitische horden, die ONGEVRAAGD ónze kant opkwamen, mogelijk aangetrokken door de lokroep van Frau Merkel. In de landen van herkomst van die parasieten worden christelijke inwoners bij bosjes vermoord terwijl wij worden opgeroepen om tolerant te zijn !! Die gasten kunnen wat mij betreft per bootje teruggestuurd worden en wel z.s.m. !!!

  2. veer

   Prima stuk !

  3. swetsnek

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA o zo zit dat dus wat een lulverhaal weer maar goed tjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssssssssssssss

 11. Guus Geluk

  Bizar.

 12. DanaeBorger

  Zie nu ook nog eens dat het pas vanaf 23 uur is… dan is er niet eens school. Dit stuk is dus puur om haat te zaaien?? Dat is pas absurd en hoe durf jij je journalist te noemen? Waar zijn de journalisten die de waarheid nastreven, of ze hem nu leuk vinden of niet??

  1. Sniper666

   @DanaeBorger

   Alleen al het feit dat er islammer lezingen met imams in een OPENBARE school worden gehouden is al weerzinwekkend. Mag ik eerlijk vragen of u ook de ziekte van Mo onder de hersenpan heeft?

   1. veer

    Nee Mevr niet door Merkel Maar door RUTTE – Wilders die toen VVD lid was .samen met het CDA zijn de Turken = Marokkanen hier heen gehaald . Om dat de grote bedrijven ze nodig had . nederlanders betalen ze toen niet genoeg !

 13. JohanD

  Hahaha ik lees dat iemand hier feiten checken noemt hahah… echt weer zo iemand die in een luxe witte wijk woont. Nou, ik heb daar wel (te) lang in west gewoond en de feiten kloppen 100%, kan het me zeer goed inbeelden. Toen ik daar woonde gingen 8 jarige, tja in ieder geval geen autochtone jongetjes mij overvallen, ja zelfs een mes kwam erbij, zag ouderlijke soortgenoten hun schouders ophalen en toen ik er een te grazen wilde nemen rende ze de international theehuizen in. Toen ik kinderen kreeg ben ik echt gevlucht uit die buurt en woon nu in een Nederlands dorp, echt heerlijk. En nee dit is geen haatzaaien, ga er eens wonen zou ik zeggen dan praat je wel anders.

  1. corfo

   JohanD.
   Uw reactie is mij “uit ’t hart gegrepen”, omdat ik 100 % zeker weet dat het klopt.
   Veel reaguurders op dit forum sluiten hun ogen voor de realiteit en doen aan “wegkijken”.
   Lachend hebben zij meegeholpen om Nederland naar de kl.ten te helpen, maar die véél te grote broek schijnt hen nog steeds te passen ! Maar pas op : Eens zal hen de broek tot op de enkels zakken !!

   1. veer

    nu als je het 100% zeker weet dat het klopt ben jij heel dom ! Een deel word gehuurd heeft dus niks met de school te maken En ik heb niet mee geholpen om de Turken en Marokanen hier heen te halen was als OR lid voor een tijdelijk contract . Maar het was wel Rutte en Wilders samen met het CDA die ze hier heen hebben gehaald voor de grote bedrijven Hogovens – Daf – Philips = T&D – Bergoss – Hak enz .

 14. Seneca

  Beste Tim,
  Je weet dat mijn – voorzichtig uitgedrukt – gevoelens niet als pro islam betiteld kunnen worden. Als deze school, om een extra centje te kunnen ‘verdienen’, de school zeg vanaf 22.00 uur verhuurt – ook aan een in wezen Nederlands lichaam vreemde ideologie – dan moet je dit echt vermelden in je topic of er niet over schrijven. Eens ben ik het met je dat dit niet kan, maar wat wil je nu? De hele vervloekte overheid en eveneens vervloekte lagere overheden krijgen geld of van ECB of van de oliestaten uit het M-O. Bovendien zijn jullie ook niet vies van wat extra centjes of wel? Gezien de advertentie op jullie site ‘LUXURY’ niet want die is die van de momenteel grootste usurpator in het MO, te weten: Turkije.

 15. peterkestassen

  Heer vergeeft het hun , want ze weten niet wat ze doen.

 16. Babaji538

  UNESCO. Net als Oxfam Novib.
  Mijn derde zaakje.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.