Bemoeizuchtige Europese Commissie eist einde controle Europese binnengrenzen. Iedereen mag naar binnen!

Geen categoriemei 03 2017, 9:32
Nationale soevereiniteit, wat is dat?
De volidioten van de Europese Commissie eisen dat Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden binnen zes maanden een einde maken aan hun grenscontroles. Die stelden deze landen eerder in om te voorkomen dat ze overweldigd werden door een tsunami van nepvluchtelingen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
Je zou denken dat dit een prima beleid is -- het is immers buitengewoon ontwrichtend voor de samenleving om dit soort types in dit soort aantallen toe te laten -- maar nee, Jean-Claude Juncker en onze eigen Fransje Timmermans denken daar héél anders over. Volgens deze doorgedraaide machtsgeile eurofielen is het namelijk in strijd met het verdrag van Schengen om de interne EU-grenzen systematisch te controleren. Daar zijn uitzonderingen op mogelijk, maar die zijn slechts tijdelijk:

Extra controles zijn toegestaan binnen de EU, maar slechts voor zes maanden en met een maximale verlenging van drie keer. De landen zitten nu in de laatste periode waarin verlenging van de grenscontroles wettelijk mogelijk is.

De enige manier om ermee door te blijven gaan is door een nieuwe aanvraag in te dienen als er een vloedgolf van vluchtelingen uit een ander werelddeel naar Europa komt. Het mag dus niet meer om nepasielzoekers uit het Midden-Oosten te weren... maar als deze landen kunnen aantonen dat er ook een tsunami uit Afrika naar Europa komt kunnen ze misschien toestemming krijgen voor nieuwe maatregelen.
Let wel, met misschien bedoel ik ook echt misschien. Ze moeten daar namelijk toestemming voor vragen aan de Europese technocraten. De nationale soevereiniteit bestaat al lang niet meer. Brussel is onze heer en meester.
Maar gelukkig heeft die soevereiniteitsoverdracht natuurlijk plaatsgevonden met onze uitdrukkelijke toestemming. Jawel, we hebben hier zelf voor gestemd in referenda en in speciale verkiezingen. Toch? Oh nee! Sorry, ik dacht even dat we in een democratie leefden! Haha, dom zeg. Nee, wij leven in een oligarchie; de oligarchen beslissen welke regels er zijn, leggen die aan ons op, en worden vervolgens boos als we ons er niet aan houden. Dát is hoe de EU tegenwoordig werkt. En als je er iets van zegt word je verketterd en weggezet als een extreemrechtse neo-nazi.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten