Bizar: Anne Fleur begint bedankactie voor ‘heldhaftige’ hoofddoek-agente en wil haar zo veel mogelijk bloemen sturen

Deze meid begint zo’n beetje een omgekeerd moreel kompas te worden. Doet zij iets, dan weet je dat het tegenovergestelde eigenlijk het juiste is. Vandaag: in plaats van toe te juichen dat de hoofddoekjesagente op haar kop krijgt van haar werkgever vanwege het schenden van de religieuze neutraliteit die belangrijk is, wil Anne Fleur Dekker haar juist bedanken en haar zoveel mogelijk bloemen toesturen.

Het was dit weekend groot nieuws: nadat de Politie Amsterdam onnozel genoeg was om voor te stellen dat agenten ook aan het werk mogen mét een hoofddoekje op, besloot één vrouw de proef op de som te nemen en het ook daadwerkelijk te doen. Dat kwam de naïeve vrouw op een zeer terechte reprimande van haar werkgever te staan, en daarmee was de kous af. Dachten we althans.

De Amsterdamse wijkagente die gisteren tegen haar expliciete opdracht in een hoofddoek droeg tijdens haar werk. Bron: Sofyan Mbarki / Twitter.
De Amsterdamse wijkagente die gisteren tegen haar expliciete opdracht in een hoofddoek droeg tijdens haar werk. Bron: Sofyan Mbarki / Twitter.

Vandaag krijgt de rel een staartje in de vorm van een “solidariteitsactie” die Anne Fleur Dekker aan het opzetten is. Ze wil dat mensen zoveel mogelijk bloemen gaan sturen naar het politiebureau waar de agente in kwestie werkt. Anne Fleur zegt op Facebook het volgende over de daad én het feit dat ze deze ongehoorzame agente wil steunen:

“Deze vrouw is een heldin.

(Ja ik zou normaal ook niet solidair staan met de politie, maar deze vrouw werkt er nou eenmaal en heeft gister in haar ééntje behoorlijk moedig een statement gemaakt. Het statement werd door de buurt heel goed ontvangen, maar nu krijgt ze veel bagger van hogerop over zicht heen).

(We zijn bezig met een kleine solidariteitsactie door bloemen naar ‘haar’ bureau te sturen. Doe mee! Oh en, stuur ook een mail naar haar leidinggevende met het verzoek haar bij te staan. Ze gaat waarschijnlijk op de vingers getikt worden.)”

Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op: deze vrouw is helemaal geen “heldin”, maar een ongehoorzame en op eigen houtje opererende vrouw die zich onvoldoende gerealiseerd heeft dat Nederland geen land is met een islamitische overheid, maar een religieus-neutrale overheid. Dat betekent dat agenten die aan het werk zijn voor de overheid, ook een neutraal uiterlijk moeten hebben. Hoofddoekjes, keppeltjes, kruizen en tulbanden zijn daarbij allemaal ongewenst en dienen vermeden te worden. Natuurlijk mag de vrouw dat allemaal wel dragen in haar vrije tijd, maar niet als ze aan het werk is als ambtenaar.

Dat Anne Fleur Dekker – zelf ook geen hoofddoekjesdragende moslima, volgens mij – die redenatie niet kan volgen en zélfs mensen ophitst zich af te keren van de neutrale overheid zegt alles over haar verbeten activisme. We hoeven de agente die afgelopen zaterdag met een hoofddoekje over straat liep in Amsterdam ook niet helemaal kapot te maken (zij is vermoedelijk gewoon naïef geweest), maar haar bedanken voor het onderuithalen van belangrijke kernwaarden van de Nederlandse overheid? Nee, dat gaat echt veels te ver. Dat is het eindpunt, maar dat Anne Fleur dat juist als het begin voor allerlei linkse narigheid ziet, is precies waarom deze dame zo doodvermoeiend is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Paaldanseres

  Zielig figuur… -100

 2. Sniper666

  Ze moet opgenomen worden, spoort niet!

 3. Ritter

  Mensen als Anne Fleur Dekker zijn zo naïef dat ze niet beseffen dat de hoofddoek staat voor een bepaald wereldbeeld waarin o.a de positie van de vrouw lager is dan die van de man.

  In islamitische landen zijn er vrouwen die met gevaar voor eigen leven vechten om geen hoofddoek te moeten dragen. Die vrouwen zouden gesteund moeten worden door de z.g “feministen”.

  Daarbij is juist de scheiding tussen “kerk” en staat fundamenteel en moet de politie neutraliteit uitstralen. Als daaraan getoornd word is het einde zoek.

  1. Kodi

   Niets aan toe te voegen.

 4. HaZ

  Om het je wat makkelijker te maken, Fleur……. (vanaf 06.39)
  https://www.youtube.com/watch?v=qfNga1BglKE

 5. Blowing Bubbles

  Waarom steeds aandacht voor dit onbeduidende narcistje?? Stop er toch mee.

 6. Ni28

  Soort zoekt soort!

 7. Kodi

  Nog iets leuks (nou ja, leuks..?) uit de Islamitische Doos van Pandora; Ook reuze gezellig (nou ja, gezellig..?) voor vrouwen..:

  Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%AFro-verklaring_van_de_mensenrechten_in_de_islam

  De Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam is een verklaring van de lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking over de mensenrechten vanuit islamitisch perspectief. In deze verklaring is de islamitische wetgeving (de sharia) het uitgangspunt.

  De Caïro-verklaring werd op 5 augustus 1990 door 45 ministers van buitenlandse zaken van de lidstaten van de OIC ondertekend.

  De OIC beschouwt de verklaring als een richtsnoer voor haar leden op het gebied van de mensenrechten; de verklaring heeft echter geen volkenrechtelijke status. De Caïro-verklaring wordt gezien als het islamitische antwoord op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die in 1948 door de Verenigde Naties zijn aangenomen.

  De Caïro-verklaring wijkt op essentiële punten af van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Voorbeelden zijn:

  De vrijheid van meningsuiting komt bijvoorbeeld terug in artikel 22 en wordt hier beperkt tot meningsuitingen die in overeenstemming zijn met de sharia;

  Er zijn zeer ongelijke rechten voor mannen en vrouwen. Artikel 6 vermeldt dat de vrouw haar eigen rechten en plichten heeft en dat de man voor het onderhoud van de familie dient te zorgen;

  Er is geen vrijheid van godsdienst. Artikel 10 verbiedt expliciet het beoefenen van of bekeren tot een andere godsdienst dan de Islam; artikelen 19 en 22 bespreken straffen voor afvalligen.

  De laatste 2 artikelen (24 en 25) van de verklaring geven aan dat àlle artikelen in de verklaring volledig ondergeschikt zijn aan de sharia:

  Art. 24: ‘Alle rechten en vrijheden genoemd in deze Verklaring zijn ondergeschikt aan de Islamitische sharia.’

  Art. 25: ‘De Islamitische sharia is de enige referentiebron ter uitleg en verduidelijking van alle artikelen van deze Verklaring.’

 8. Nederland-op1

  Kunnen moslimvrouwen niet gewoon een boerka gaan dragen waarbij ook de ogen bedekt zijn? Dan heb ik nog wat te lachen als ik ze als kippen zonder kop overal tegen aan zie lopen. Nu erger ik me kapot iedere keer als ik er een zie.

 9. HW

  In plaats van een bos bloemen stuur ik liever een kar met varkensstront.
  Past uitstekend bij die kopfod.

 10. TheGrimReaper

  Het ZOVEELSTE BEWIJS dat haar IQ haar schoenmaat niet overstijgt!!
  Alle (mogelijke) hulp is voor dit kind al te laat….

 11. Kodi

  Geschift maakt ongeschikt. Per direct op non actief en onvoorwaardelijk ontslag op staande voet!

 12. Kodi

  Annabel Nanninga in haar collum op Radio 1:

  Nu weer de politie: met of zonder hoofddoek? Zonder, natuurlijk. Politieagenten dragen een uniform, het woord zegt het al: een eenvormige uitdossing, zeer herkenbaar en volkomen kenmerkloos ten aanzien van de individuele drager tegelijk.
  Maar, als jonge islamitische vrouwen daardoor een carrière bij de politie laten schieten, dat is toch reuze zonde, al die denkkracht onder het doekje die verloren gaat? Zo lust ik er nog wel een paar. Het is dezelfde drogreden als die vaak wordt gebruikt om sekse-gesegregeerd zwemmen te verdedigen: anders gaan die meisjes domweg niet zwemmen, dus dan maar apart.

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4286-in-de-discussie-rond-het-politie-hoofddoekje-zien-we-een-verborgen-agenda-over-het-hoofd

 13. janszm

  Ook deze geest dient verwijderd te worden.

 14. swetsnek

  Kijk die muts nou eens goed in de oogkes en vertel wat zie je dan ???

 15. TheGrimReaper

  @swetsnek:
  “Kijk die muts nou eens goed in de oogkes en vertel wat zie je dan ???”

  Een gefrustreerd meiske die kennelijk heel wat tekort is gekomen??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.