Britse minister Davis kwaad op EU: "Wij laten ons niet pesten"

Geen categoriemei 06 2017, 12:30
Woensdag lekte de rekening uit die de Europese Commissie de Britten wil presenteren naar aanleiding van de Brexit. Davis noemt de voorstelling die de Europese Commissie gaf van het diner van Juncker en May 'misleidend.' Jean-Claude Juncker zou na afloop tegen Angela Merkel hebben gezegd dat Theresa May 'in een ander sterrenstelsel' leeft met haar visie op de Brexit.
Tot nu toe niets nieuws in de Brexit soap. Wanneer je dit soort berichten leest lijkt het wel alsof je een verslag voor je hebt van de ruzie tussen een paar kinderen. Tot zover de toon, waar het om gaat is de inzet. En die is niet kinderachtig. De Redactie.be citeert Davis over de rekening van de EU voor de Britse uittreding uit de Europese superstaat:

Wat Davis met name hoog zit, is het nieuws dat de EU de Britten een "brexit-rekening" zou willen voorschotelen die tot 100 miljard euro kan oplopen. Toen dat woensdagochtend uitlekte, "werd een lijn overschreden", vindt Davis.

Deze week eerder waarschuwde president van de Europese Commissie Donald Tusk nog voor emoties. Die zouden de onderhandelingen over de Brexit 'onmogelijk' kunnen maken.Van de onderhandelingen over de Brexit kan veel gezegd worden, maar dat het in goede harmonie verloopt is een illusie. Alles wijst er op dat de Europese Commissie er naartoe werkt zichzelf zo veel mogelijk te verrijken over de rug van de Britten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten