CDA en VVD bedonderden de boel: vonden GL te soft op migratie, maar steunen zelf amper strengere maatregelen van FVD

Vijf keer probeerde Thierry Baudet vandaag om CDA en VVD over te halen om dat strengere migratiebeleid te steunen. En vijf keer ving hij bot.

Vanmiddag had het D-Day kunnen zijn voor een meer kritische Nederlandse koers op het gebied van immigratie. VVD en CDA hebben immers GroenLinks uit de formatie gezet omdat die partij weigerde in te zien dat je ook tevéél asielzoekers kan opnemen.

Nou, dat treft, want op dinsdag wordt er altijd gestemd in de Tweede Kamer, en vandaag lagen er maar liefst vijf moties klaar om meteen het Nederlandse lalalinkse asielzoekerbeleid even de broodnodige rechtse update te geven. Stuk voor stuk ingediend door Thierry Baudet, om dat slappe linkse immigratiebeleid nu eindelijk eens aan te scherpen.

Maar wat denk je? Surprise, surprise! De VVD geeft maar mondjesmaat thuis, en het CDA al helemaal niet. Het gevolg is dat ze allemaal werden afgewezen door onze kneiterlinkse Tweede Kamer, geholpen door de excuustruzen die zichzelf liberalen en christen-democraten noemen.

Een kleine recap! Hieronder zie je namelijk wat er gebeurde met de vijf moties. De eerste FVD-motie ging over gemeentes die worden gedomineerd door linkse partijen die het landelijke beleid proberen dwars te zitten:

baudetmotie1

Kijk eens aan, de VVD lijkt hier daadwerkelijk de woorden van gisteren gestalte te geven. Maar het CDA? Nee hoor. Buma leutert er maar wat op los als hij zegt dat de partij een kritischere koers wil varen, kennelijk.

De tweede motie ging over het strafbaar stellen van illegaliteit. Een punt dat nu eindelijk eens geregeld moet worden. En wat gebeurde er?

baudetmotie2

Weer deed de VVD braaf mee, gevolgd door ditmaal ook de SGP. Maar omdat het CDA de rechtse partijen laat stikken, is hier nu geen meerderheid voor. Lekker dan!

Voor het zorgen dat uitgeprocedeerde asielzoekers niet de illegaliteit in kunnen duiken, maar gewoon Nederland worden uitgezet, was vervolgens zelfs de VVD niet voor:

baudetmotie3

Een vijfde motie, die probeerde te bewerkstelligen dat landen hun in Nederland uitgeprocedeerde staatsburgers terugneemt, werd via een hoofdelijke stemming ook verworpen door een zeer ruime Kamermeerderheid.

Ondanks de recente vluchtelingencrisis lijkt het er dus niet op dat Nederland binnenkort een strenger immigratiebeleid gaat voeren – helaas. De woorden van het CDA en de VVD dat zij om het softe GroenLinks-beleid van Jesse Klaver die laatstgenoemde uit de formatie hebben gezet, blijken dus ook alleen maar een excuus te zijn. Vandaag was dan namelijk het moment om dat harde beleid wél te realiseren – en de twee partijen hebben dat gewoon nagelaten. Shame!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Nederlandse_Patriot

  “de motie-Baudet over het strafbaar stellen van illegaal verblijf in Nederland” = verworpen.

  Ik begin steeds pessimistischer te worden over de toekomst van ons land…Mijn vader, die op het CDA heeft gestemd, zal hier al helemaal niet blij mee zijn.

  1. corfo

   Nederlandse_Patriot.
   Had u uw vader dan niet gewaarschuwd voor dat bedriegers-clubje ?

   1. Nederlandse_Patriot

    Dat heb ik zeker gedaan. Uiteindelijk was het zijn keuze en ik kan hem natuurlijk niet dwingen om op een andere partij te stemmen.

 2. HaZ

  Ik vraag me na de cijfers toch echt af wat in hemelsnaam dat GL aan voorstellen bij de onderhandelingen in heeft willen brengen. Dat moet dan toch wel aan een ernstige vorm
  van onmogelijkheid hebben gegrensd, als deze voorstellen van FvD al afgewezen worden.
  Zoiets als : GL wil een brug bouwen tussen Lybie en Italie en tussen Marokko en Spanje voor een visumvrije intocht in Europa en gratis vervoer naar het land van uw wensen…..
  Gekkies !

  1. loritta

   Prima verwoord. Ze zijn hele maal knetter gek daar bij GL!

 3. Ni28

  Geen verschil tussen legaal en illegaal. Met deze basis kan het alleen rotzooi worden in dit land. Dus iedereen die hier komt is in wezen welkom. Afgewezen maar eigenlijk niet echt, het duurt alleen wat langer totdat weer een generaal pardon komt. Met deze partijen veranderd dus niets. En men slikt het allemaal en gaat de volgende weer voor deze politici stemmen.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Waar kan ik de papieren aanvragen om illegaal te worden en toch in Nederland te mogen verblijven? Dan krijg ik vervolgens zomaar een huis aangeboden, een koelkast, een fiets, zakgeld etc. Belasting betalen hoeft niet, want ik ben immers illegaal. Hemel op aarde! Wil ik ook, wie niet?

 4. Ni28

  Net in het nieuws gezien de reacties van Rutte en vooral Pechtold op de vraag of Wilders nu in beeld komt. Echt laag en geen politicus waard behalve in een bananen republiek. Of zijn wij inmiddels een appel koninkrijk?

  1. Peter Selie

   Ja beste, dat noemen ze nu democratie. Rutte’s gedachtegoed verschilt niets met die van Joop van Riessen.

   https://youtu.be/Jyx8l7LSVIU

 5. hans-e-pans

  Thierry Baudet weet gelijk uit welke hoek hij wel hulp en uit welke hoek hij geen hulp kan verwachten.

  Thierry Baudet weet gelijk wie zijn vienden zijn.

  1. Peter Selie

   Naar mijn mening heeft een politicus géén echte vrienden hanse-e-pans, het zijn bijna allemaal tot op het bot narcistische opportunisten, het zelfde geldt voor ‘vriendschappen’ in het gewone dagelijkse leven.

   1. Peter Selie

    Het voordeel van het hebben van internetvrienden is dat je ze naar believen kan ontvrienden, enfin de definitie van krankzinnigheid: stemmen op dezelfde partijen in de hoop dat het dan wel beter gaat.

 6. Peter Selie

  DE FOTO’S. Kapitein renaissancevloot strikt das

  Objectiveren kun je leren. Vandaag doen we dat met ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen die voormalig pianomodel Thierry Baudet voor een guitige geile fotoserie heeft gestrikt. In deze serie laat Thierry jongemannen zien hoe ze hun stropdas in de juiste gaatjes moeten steken. Dames, (en heren en Mounir Samuel ook, het is immers de internationale dag tegen homo’s ofzo) geniet na de breek van nog maar liefst ACHT (8) foto’s van de man. En zijn das.

  https://www.anpfoto.nl/search.pp?eventid=2029985

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.