'Dankbare' asielzoekers houden sit-in in stadhuis Den Haag: eisen betere huisvesting

Geen categoriemei 19 2017, 19:00
Ze willen even duidelijk maken dat ze echt héél blij zijn dat ze opgevangen worden in ons land.
Ah, altijd leuk: zelfverklaarde vluchtelingen die ongevraagd naar Nederland komen en vervolgens klagen dat hun huisvesting niet mooi genoeg is....

Een groep vluchtelingen heeft vrijdagmiddag een sit-in gehouden in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Ze zijn ontevreden over de huisvesting in Ypenburg. Volgens de vluchtelingen was hen een eigen huis beloofd, maar zitten ze nu met zijn achten in één woning. Ook krijgen ze minder geld omdat ze samen in één huis wonen, vertelt een verslaggever van mediapartner Den Haag FM.

De 'asielzoekers' -- stuk voor stuk mannen -- zijn tijdelijke huizen die speciaal zijn neergezet voor vluchtelingen. Het probleem, aldus de heren? De woningen liggen te 'afgelegen'. Dat vinden ze heel problematisch omdat die ligging hun integratie moeilijker maakt.
Hoewel er natuurlijk meteen weer politiekcorrecte mafketels zijn die deze 'gasten' naar de mond praten en ze alles willen geven waar ze om vragen zijn er ook nog mensen die over een normale dosis gezond verstand beschikken. VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf bijvoorbeeld, die zegt:

"Ik snap dat vluchtelingen niet in hun droomhuis wonen, maar wees blij en dankbaar met wat je krijgt."

En daar is alles wel mee gezegd. Je moet als vluchteling dankbaar zijn dat je wordt opgevangen in Nederland (en nog geld krijgt ook). Voor de rest moet je je vooral niet beklagen; gasten hebben dat recht niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten