DENK-bons Farid Azarkan geeft aan waar zijn loyaliteit ligt: hij zou het Suikerfeest boven Koningsdag verkiezen

vlcsnap-2017-02-12-13h38m59s21
Foto: Farid Azarkan op het DENK-hoofdkwartier. Bron: Screenshot Farid Azarkan / Facebook.

Hij zegt het zelf, hè?

De NOS is bezig met een online video-serie om zoveel mogelijk nieuwe Kamerleden te portretteren, en in die serie kwam ook het kersverse DENK-Kamerlid Farid Azarkan voorbij. We zien in het filmpje Azarkan vertellen hoe hij zich op debatten in de Tweede Kamer voorbereidt door filmpjes op YouTube te kijken. Beetje vreemde methode, maar oké.

Ook wordt in beeld gebracht hoe de man kopjes koffie van tafel mept. Onhandig, maar niet onvergeeflijk.

Wat daarentegen wél een enorme faux pas is, is het moment dat Azarkan enkele dilemma’s krijgt voorgelegd en hij moet kiezen. De NOS vraagt de DENK-parlementariër welke van de twee feestdagen hij namelijk liever heeft: de oer-Hollandse traditie van Koningsdag, of liever het islamitische Suikerfeest.

Driemaal raden voor welke van de twee Azarkan kiest! Yep…

Farid Azarkan spreekt graag over Nederlanders met een migratie-achtergrond”- een hele mond vol, maar oké. Het blijft echter vreemd om over Nederlanders te spreken als je niet eens de meest Nederlandse feestdag van allemaal – vermoedelijk zelfs de enige – niet eens kan verkiezen boven één van de vele belangrijke dagen in een uitheemse traditie als de islam.

Door dit ongemakkelijke antwoord van Farid Azarkan zijn we dus gedwongen een even ongemakkelijke vraag te stellen: waar ligt eigenlijk de loyaliteit van dit Kamerlid? Ligt die hier, in Nederland. Of toch elders?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Dat is dan simpel: Koningsdag wordt dan ook maar afgeschaft, want D66 en GroenLinks willen dit ook wel. Dat zijn de twee partijen die de Moslim als kiezer wil gaan veroveren. Ze zijn er namelijk in groten getale en wie meer stemmers heeft, wordt de grootste partij.

 2.   

  Had je iets anders verwacht van een niet geïntegreerde Nederlander. De man heeft zich nooit aan de wet gehouden, maar stiekem zijn eigen islamitische weg gekozen.

  In het kader van Groen Links is het Suikerfeest helemaal niet, want de maatschappij wordt al overladen door suikers in koekjes, limonades, vleeswaren en waar het allemaal wel niet in te vinden is. Slecht voor de gezondheid van islamieten.

  Dus de vlieger gaat niet op en een meerderheid van 15 miljoen Nederlanders houden hun Koningsdag.

 3.   

  Baudet stemt vast wel weer mee met Denk!

  1.   

   Gossie mijne, Jetske die nickname van jou alleen al doet mij vermoeden dat je ook zo’n Baudet-hatende linkse feministe bent, ga lekker je poes een half uurtje flink kammen.

  2.   

   goed zo Anne hahaha

 4.   

  Het goede gevoel van islamist Azarkan schuilt achter zijn ellebogen, deze smeerlap heeft zich op kosten van de samenleving kunnen ontwikkelen wat hij nu bereikt heeft. Je kan hem beschouwen als een koekoeksei wat zorgvuldig door de Nederlandse politiek correcte volksvertegenwoordigers wordt uitgebroed. Azarkan is niet de enige islamist die zich in volle zicht, zich verborgen houdt in het paard van Troje, wachten op het juiste moment van toeslaan.

 5.   

  Als een christen zegt Hemelvaartsdag niet te willen opofferen voor Koningsdag, is zijn loyaliteit dan ook in het geding?

  1.   

   Isolde.
   Doe ff normaal, dwaas !!!

   1.   

    Corfo beste, laat je niet opnaaien door deze vermaledijde TROLL, géén antwoord geven is de beste remedie tegen dit soort zuigers. En als je wel reageren op zijn suggestieve epistels geef hem gewoon een paar stevige sneren. Normen en waarden gelden bijna niet meer, je moet selectief te werk gaan en weten wie je kan uitfoeteren, wie niet luisteren wil moet maar voelen.

   2.   

    Ik zie dat je inhoudelijk geen weerwoord hebt.

    1.   

     Ik zie hier dat dwarsligger nr 1 hier ook alweer voorbij is gekomen heeee trolleke van mij ik dacht zal je nog even plagen hahaha

  2.   

   Over het algemeen hebben gelovigen inderdaad meer met hun geloof, dan met het Koningshuis, @Isolde. Azarkans loyaliteit ligt duidelijk meer bij Allah dan bij Willem-Alexander. Dat geldt ook voor christenen: zij prefereren een christelijke feestdag boven een nationale feestdag.

   1.   

    Hoort guusje daar ook bij?

    1.   

     Ik geef ook de voorkeur aan Kerstfeest, maar dat betekent niet dat ik geen loyaliteit heb aan koning of Koninkrijk.

 6.   

  Blij dat-ie het zegt, weten we 100% zeker waar we mee te maken hebben. Weg met alle islammeren uit NL!

 7.   

  Álle voorstellen uit de koker van de criminele organisatie “Denk”, zullen door mij niet gevolgd worden, het zijn géén Nederlanders die dat roepen. De leden van die club kruipen Adolf Erdogan in z’n Turkse hol; hun enige doel is de politieke situatie in NL nóg meer te ontwrichten ten faveure van hun eigen ideologie, t.w. het totaal verdorven islamisme.

 8.   

  Sorry jongens, maar dit vind ik een stukje van Joop niveau. Vraag aan een Christen te kiezen tussen Pasen en Koningsdag, dan zal deze ook voor Pasen kiezen. Hier geboren of geimporteerd vanuit welk buitenland dan ook.

  Dus om hier nou de loyaliteitskwestie aan op te hangen vind ik niet zo sterk. Erg zwak zelfs en niet handig. Je zou zelfs moeten overwegen dit artikel maar te verwijderen.

 9.   

  Dit hoeft niet per se wat te betekenen. Azarkan geeft aan dat hij niets met Koningsdag heeft. Dat hebben Republikeinen niet en ik vier ook liever Kerst.

 10.   

  Hij probeert alleen maar een vrije dag voor moslims (voor zover ze werken) te versieren voor het suikerfeest, daar is hij al langer mee bezig.

 11.   

  Je kunt een aap een pak aantrekken en een stropdas omdoen, maar het blijft een aap.

 12.   

  Niet-islamitische cultuur haten/afwijzen/negeren/vernietigen is het doel, en is een gebod.

  Soera 47 vers 38; ”Voor wie zich van de islam afwend is op deze wereld geen plaats, die moet worden vervangen.”

  Fascistischer wordt het niet.

 13.   

  Dit is het gevolg van de lange arm van Ankara en het jaren wegkijken van de Nederlandse linkse politiek.
  Zo wordt er over Nederland gepraat.
  De 5e colonne is druk bezig achter de schermen en duldt geen enkele tegenspraak.
  Reageren is bijna niet mogelijk want je wordt meteen geblokkeerd.
  Dit onder de leiding van en trouwe volgeling van de dictator : de heer Ozturk.
  Dit heerschap zorgt er persoonlijk voor dat je verwijderd wordt van deze website als ook maar enig kritiek levert op de huidige stand van zaken in Turkije.
  Deze farizeeër heeft wat dat betreft de “”Turkse persvrijheid”” zonder concessies overgenomen.
  Dit heerschap is gevaarlijk omdat de mensen hem blindelings volgen wat hij hier uitkraamt.
  Dit heerschap leeft in Nederland en heeft de grootste mond hoe verschrikkelijk Nederland wel niet is en dat we bijna zijn verdronken op dit zinkende schip.
  Lees de commentaren eens op deze website , zeker die van het heerschap Ozturk, oordeel en kom erachter hoe ondankbaar deze farizeeërs zijn en misbruik maken van alles wat Nederland te bieden heeft.

  Mensen wordt wakker !!

  http://turksemedia.nl/megavliegveld-turkije-komst-steeds…/
  http://turksemedia.nl/europa-turkije-groeit-harder-dan…/
  http://turksemedia.nl/harde-uithaal-erdogan-laat-belg…/
  http://turksemedia.nl/eu-krijgt-harde-ottomaanse-uithaal…/

 14.   

  Die meneer Azarkan is voor Nederland een gevaarlijke radicale man.
  Zelden een man gehoord van buitenlandse afkomst, die zó anti Nederland is en zich zó tegen alles wat onze cultuur, identiteit en joods/christelijke religie afzet.

  Het is daarom een gotspe dat deze figuur zich in ons bestuurlijke politieke landschap heeft kunnen indringen en hij nu weer een staatsbaantje heeft met een gegarandeerd inkomen nietwaar? Zijn invloed en betekenis is nihil, maar hij kan zijn anti propaganda verkondigen.

  Deze man heeft uitsluitend uit onze staatsruif gegeten ( eerst bestuurder van een Marokkaanse stichting die van onze krankzinnige overheid 700.000,– euro subsidie kreeg, waar geen hond van wist waar dit geld naartoe ging”, ” Azarkan?”
  Azarkan, vindt alleen Azarkan belangrijk en zijn moslim ideeën.

  Voor Nederland zal hij nooit een toegevoegde waarde betekenen, kunnen we hem niet met een beetje geld ( waar hij gek op is ) naar Marokko terugsturen?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!