DENK haalt Nederland weer eens door ’t slijk: ‘Buitenland maakt zich serieus zorgen over mensenrechten in ons land!’

Ah, de favoriete hobby van de partij die Nederland een kopje kleiner probeert te maken. Ditmaal met behulp van de Verenigde Naties.

Als in de Tweede Kamer gekozen politieke partij heeft DENK ineens bakken met subsidie uit te geven. Eén van de zaken waar meteen in werd geïnvesteerd, is het fenomeen buitenlandreisjes. Hun Sylvana-opvolgster Gladys Albitrouw was de eerste begunstigde, en mocht afreizen naar Geneve in Zwitserland om daar het zogenaamde ‘VN-mensenrechtenexamen’ van Nederland op te luisteren. De zogenaamde universele periodieke review – de UPR.

Voor wie niet weet wat die UPR inhoudt: daar mogen alle VN-landen vrijelijk op Nederland schieten en vertellen wat we verkeerd doen – ook notoire mensenrechtendschenders als Iran, Qatar, Pakistan, Rusland en Marokko. Maar volgens Gladys en haar leider Tunahan kunnen we er juist wat van leren! Het buitenland ziet volgens hen Nederland als een land waar vanalles en nog wat mis is en een hoop moet worden hersteld om weer in de internationale pas te lopen:

Wie leest wat er daadwerkelijk gezegd is in Geneve tijdens het examen, ziet dat het wel meevalt. Landen geven elkaar nietszeggende diplomatieke speldenprikjes – die overigens aan elk land worden uitgedeeld. Maar DENK hangt er een heel verhaal aan op dat Nederland zich diep moet gaan schamen voor diens gedrag – wat een onzin.

Het meest ironische is nog wel het feit dat het tweetal melding maakt van het gegeven dat volksvertegenwoordigers zouden oproepen tot o.a. jodenhaat. Goh, volksvertegenwoordigers van welke partij precies? Zou het misschien DENK zijn, die op hun kieslijst enkele bekende anti-joodse complotdenkers heeft geplaatst? Ik noem bijvoorbeeld een Ali Tsouli die joden openlijk de schuld geeft van het oprichten van ISIS en de massale moordpartijen die uit naam van die organisatie worden begaan.

Dus nee, Gladys en Tunahan, met dat oordeel van de Verenigde Naties doen we dus helemaal niets. En áls iemand in dit land zich de kritiek dus moet aantrekken, zijn jullie DENK-hoofden het zelf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  De mensenrechten in Nederland zijn juist heel goed en soepel als het mogelijk is om dit soort idioten zelfs in het parlement te krijgen en woord geven.

 2. Ni28

  Misschien kan Kuzu beter naar het buitenland gaan waar de mensenrechten kennelijk veel beter geregeld zijn.

  1. Marija

   Ja goed idee, b.v. naar Turkije, daar kan hij misschien goed werk gaan verrichten voor de door Erdogan onderdrukte, opgepakte, gevangen gezette Turken.
   Handen vol werk voor hem.
   Waar hij het gore lef vandaan haalt om Nederland zo te beschuldigingen, onbetrouwbare turk.

  2. Kodi

   Welk land zal hem dan asiel willen verlenen?

 3. TheGrimReaper

  @Ni28:

  “Misschien kan Kuzu beter naar het buitenland gaan waar de mensenrechten kennelijk veel beter geregeld zijn.”

  Of BETER NOG: hij gaat terug naar zijn eigen “heimat” om Oom Adolf Erdogan adviezen te geven over mensenrechten; is daar dus harder nodig…..

 4. Duckday

  Als deze mensen het niet naar hun zin hebben waarom blijven ze dan hier Zou natuurlijk ook zo zijn voor het geld en dat ze in dit land leugens kunnen vertellen zonder aangepakt te worden Maar misschien waar hun roots liggen ze allang achter slot en grendel zitten en lam geslagen zouden zijn Ik snap nog steeds niet dat zulke idioten zonder meer in de politiek zitten en nog wel in de tweede kamer Wat een plee figuur slaan we in het buitenland met zulke malloten Ook kan je zien dat de NL politiek niks voor stelt iedere ***** kan in de politiek in Nl

 5. Arnoniemuss

  Wat ik niet goed begrijp, de redactie stelt dat DENK Nederland door het slijk haalt omdat ze een aantal critische elementen uit het UPR rapport naar voren brengt. Stevig gefundeerd dus. Maar op deze website wordt Nederland met grote regelmaat door het slijk gehaald, door redactie, maar zeker ook door bezoekers. Zij stellen dat Nederland volledige aan gort geholpen is door de linkse kabinetten die hier al tientallen jaren de dienst uitmaken. DDS-ers halen Nederland dus ook door het slijk. Waarom mag dat wel? Hebben DDS bezoekers misschien meer rechten dan Nederlandse moslims? Dat zou in strijd met de grondwet zijn.
  Verder hoor ik DDS bezoekers stellen (NI28 bijvoorbeeld) dat het hier in Nederland er prima voorstaat met de mensenrechten. Dat is dan te danken aan al die linkse kabinetten die hier de dienst uitmaakten. Een complimentje voor links van NI28. M’n dag kan niet meer stuk.

  1. toetssteen

   @Arnoniemuss

   — Hebben DDS bezoekers misschien meer rechten dan Nederlandse moslims?—

   Ehhh watteh?? Wat hebben bezoekers nou te maken met moslims? Hou religie toch eens buiten het hebben van een mening! En neen, dat heeft geen ene bliksem te maken met A1!

   Nederland door het slijk halen= ook al zo’n mooie bus ledigheid.
   Zeg dan: ik ben een andere mening toegedaan en verklaar uw mening en onderbouw die. Maar neen, u vlucht in de jankmodus.

 6. henk vintage

  Geef a.u.b. geen aandacht meer aan die smeerlappen.
  Negeren is het enige juiste.

 7. Likoednl

  Het gaat trouwens om de ‘Mensenrechtenraad’, die wordt gedomineerd door (islamitische) dictaturen. Die vinden het leuk om juist democratieën van allerlei onzin te beschuldigen. Dat leidt de aandacht van henzelf af.

 8. HW

  Laten we elkaar niets wijsmaken.
  Het gros dat komt zijn profiteurs en die kun je het nooit naar de zin maken.
  Een Turk als Kuzu kan zich hier blijkbaar in vinden. Dit betekent niets meer en minder, dat hij met hetzelfde sop is overgoten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.