DENK-jongeren keren zich tegen postercampagne waarin een jood met een moslima trouwt

De jongerenbeweging van DENK typeerde de campagne als “populistisch” en wenst iedereen een “prettige dag verder”.

Jongerenbeweging OPPOSITIE, behorende bij DENK, is boos. Op Facebook maakt de jeugdclub veel misbaar vanwege een postercampagne van de Gemeente Rotterdam, waarin wordt opgeroepen tot respect van partnerkeuzes van individuen. Gedwongen huwelijken zijn taboe, en niemand heeft het recht om neer te kijken op mensen die trouwen met leden van andere sociale groepen. Dus als een joodse jongeman besluit in het huwelijksbootje te treden met een moslima, dan heeft iedereen dat gewoon te accepteren. Sterker nog: als je een beetje fatsoenlijk bent, ben je nog blij voor dat verliefde stel ook!

Zo niet – uiteraard – OPPOSITIE. Zij zijn weliswaar tegen gedwongen huwelijken, maar zij zeggen ook “nee” tegen populistische posters. Aldus een nieuw bericht van de DENK-jongeren op social media:

oppositieposter

Ik zit nu al minutenlang naar deze poster te kijken, en ik kan me niet bedenken wat hier in vredesnaam “populistisch” aan is. De Erasmusbrug op de achtergrond wordt gebruikt door zowel de elite als de ‘gewone’ Rotterdammer, lijkt me. Evenals de Maas die er onderdoor stroomt.

Nee, het lijkt erop dat OPPOSITIE hier helemaal geen probleem heeft met vermeend “populisme” (immers, waarom voel je je dan verwant met het aartspopulistische DENK?), maar met het feit dat op deze poster een moslima in de armen van een Jood wordt gesloten. Dat is natuurlijk ‘kwetsend’ en tegen de regels van de fundamentalistische islam die bij DENK zo immens populair is! De reacties van boze OPPOSITIE/DENK’ers onder het bericht spreken dan ook boekdelen: ze zijn allemaal beledigd dat een islamitische vrouw óóit zou kunnen kiezen voor een Joodse echtgenoot. De moslims die zijn immers beter, nietwaar?

Nou, voor de fundamentalistische islamieten bij OPPOSITIE heb ik nieuws: er zijn méér “populistische” posters in omloop. Zoals eentje waarop een Arabisch-uitziende vrouw zich laat verleiden door een andere vrouw. Jawel: daadwerkelijke lesbiennes. Haram, gewoon! Populistisch!

Ik zou zeggen: geef elkaar nog maar een dikke pakkerd! En laat die zure DENK-Middeleeuwers maar lekker tranen met tuiten huilen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. IJscoman

  “Nou, nou. Dat een lokale overheid dit soort provocatieve ‘harde’ campagnes aandurft.”

  Eindelijk doen ze een keer iets goed. Dik applaus voor Rotterdam. Zo doen wij dat inderdaad in Nederland. Leve de liefde!

 2. Floris

  Tja, mag niet van Allah, hè.

 3. Ritter

  Wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  Het is een diepgewortelde afkeer met een eeuwenlange traditie en een religieuze legitimatie. De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.

  De groei van het antisemitisme in Europa is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie uit de islamitische landen.

  1. Floris

   De naïeve linkse westerlingen ontkennen dit. Kom er maar in, Beukman.

   1. Seneca

    @.Floris
    durft beuk niet.

 4. Ni28

  DENK jongeren weten verdomd goed wat in Nederland veranderen moet. Alle vormen van de vrijheid moeten verboden worden dan pas zal Nederland een paradijs worden naar islamitische maatstaven. En menig “Nederlander” zal ze nog hierbij graag helpen ook. Want je moet ander cultuur omarmen.

 5. Sniper666

  Mooie poster!

  –> LIEFDE OVERWINT ALLES <–

  1. Floris

   Was dat maar waar.

   Een moslima mag niet met een jood. Een moslim mag wel met een jodin, dat dan weer wel, al zal dat zelden voorkomen.

 6. Blowing Bubbles

  Er bemoedigend kun je die commentaren niet noemen. Wat een conservatieve, intolerante jongeren, die DENK fans.

 7. DennisEijs

  Hoe waren de reacties van de Joodse jongeren beweging trouwens? Zegt dat al niet genoeg?

 8. Roughwood

  Clubjes die geen constructieve bijdrage aan de Nederlandse maatschappij leveren, doch alleen het doel hebben onze democratische waarden te saboteren, zouden verboden moeten worden.

 9. Domtoren52

  Nooit geweten dat die achterlijke partij van Kwik, kwek en Kwak ook een jongerenafdeling heeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.