DENK-leider Kuzu doet alsof hij op en top Nederlands is en maakt een filmpje met een klomp

Bij deze afbeelding past natuurlijk maar één passend onderschrift: trap er niet in!

Alhoewel het Kuzu zelf was die ons allemaal aanraadde zelf na te blijven denken en niet zomaar overal in te trappen, moeten we de leider van de Nederturkse politieke partij DENK diezelfde eer ook blijven schenken. Want holy moly: is dit even een partij doorzichtig zeg. Kuzu die zichzelf presenteert als een soort aarts-Nederlander door helemaal een filmpje te maken met een houten klomp die hij gekregen zou hebben bij aan bezoek aan Twente:

Nogal ironisch, natuurlijk, want als het een VVD’er was geweest die had geposeerd met klederdracht uit Marokko of Turkije had al het DENK-volk geschreeuwd dat het cultural appropiation was. Nu vinden ze het allemaal wel schattig natuurlijk, die zogenaamde culturele integratie. Wij jullie klompen, jullie onze sharia – mooie ruil, toch?

Verder is het filmpje heel aardig, omdat het Kuzu neerzet als een soort nieuwsgierige avonturier die openstaat voor allerlei kneuterigheden van gewone burgers op straat. Een schattig persoonlijk filmpje. Maar ook dat is natuurlijk schone schijn: politicus ben je 24/7, en dus ook tijdens het opnemen van dit soort filmpjes. Dit is allemaal voor de beeldvorming rondom Kuzu.

Laat je dus niet inpakken door de DENK-charmeur en doorzie dit stukje beeldmateriaal met Tunahan Kuzu gewoon voor wat het is: een soort witwaspraktijk om de onderdrukkende en naargeestige politiek van de anti-Nederlandse partij DENK een leuk gezicht te geven. Met een klomp.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Peter Selie

  Wat mij persoonlijk aangaat zijn deze lichtgetinte lieden nóóit echte Nederlanders er blijft altijd rondom hen een dikke, stinkende laag van hun agressieve opgedrongen mono-cultuur pessimisme hangen.

 2. Marija

  Die man kan geen charmeur zijn, het is een engnek die valse meningen verkoopt.
  Iedere keer opnieuw wéér een onzinnig verhaal de media inschoppen.
  Ondanks dat wij kennelijk een te tolerant, goed gelovig, nogal laf en dom volk zijn (ik generaliseer), geloven wij JOU niet en je mede DENKERS ook niet, je profiteert
  van al onze verworvenheden.

 3. corfo

  Rot toch op, stomme Turk, met je 2 paspoorten.

 4. DennisEijs

  Je kunt op die klomp aanvoelen dat hij een lulverhaaltje ophangt.;-)

 5. Arnoniemuss

  Een onbenullig maar passend filmpje. Jullie snappen de bedoeling niet. Geen Hollander laat zich op film vastleggen met een beschilderd klompje. Dat doen alleen buitenlanders / toeristen. Kuzu wil laten zien dat hij nog steeds een Turk is, iemand van elders, dol op toeristische producten.

 6. HW

  Al zou hij een hele klompenwinkel op zijn rug dragen, dan nog zou iedereen hem herkennen als de Turkse klompenhandelaar. Zo’n Turkse kop verander je tenslotte niet zomaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.