DENK trollt Sylvana weer eens: niet Artikel 1, maar DENK had de eerste Afro-Nederlandse partij-oprichter!

Sylvana is inmiddels al bijna een half jaar weg bij DENK, maar oppertroll Kuzu kan het toch niet laten haar af en toe een paar steekjes onder water te blijven toedienen.

Het was eind december dat Sylvana Simons aankondigde op te stappen bij DENK, maar de heren Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn er duidelijk nog niet helemaal overeen. Ze blijven de politica met allerlei zaken achtervolgen. Dan heb ik het over rechtszaken, maar ook over allerlei zogenaamde ‘kwinkslagen’ op social media.

Neem bijvoorbeeld deze nieuwe post die de partij gisteren op Facebook plaatste:

Op het eerste gezicht natuurlijk een leuke shoutout naar de dromen-interpretator Gladys Albitrouw die op een haar na geen Tweede Kamerlid is geworden op 15 maart. Tijdens de campagne baarde ze opzien door maatregelen te introduceren die de drugscriminaliteit zouden verergeren, en merkte ze op dat Nederland arme landen aan het “leegroven” zou zijn – perfect geknipt voor een plekje bij DENK dus.

Maar wie dieper kijkt ziet dat dit natuurlijk een diss is naar Sylvana Simons, die met Artikel 1 beweert juist de eerste partij te zijn die als handelsmerk heeft van, voor en door Afro-Nederlanders te zijn. Niet dus, als het aan het Turks-Marokkaanse DENK ligt.

En zo blijven DENK en Artikel 1 lekker bezig met hun margegevechtje tegen elkaar. Ik zeg: spendeer daar vooral heel veel energie aan. Des te minder tijd houden jullie over voor het vergallen van Nederland. Kortom: Sylvana, Kuzu heef je gedisst. Nu is het weer jouw beurt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.