Erik van Muiswinkel suggereert dat Thierry Baudet vrouwen in gemene heksen verandert

snapshot
Foto: Erik van Muiswinkel te gast bij Pauw. Bron: Screenshot VARA.

De VARA-komiek heeft zijn kruistocht tegen de Forum voor Democratie-leider nog altijd niet gestaakt. Op social media refereert Erik van Muiswinkel nu naar boosaardige personages uit kindersprookjes om zijn politieke aartsvijand zwart te maken.

muiswinkeltweet

Ik moet toegeven: het is wel weer origineel. We zijn het gewend dat wanneer linkse zeurkousen het oneens zijn met hun rechtse opponenten, zij hen uitmaken voor Hitler, Goebbels, Mussolini of iets anders fascistisch. Dat zwaktebod heeft ook een naam gekregen: de Godwin. Maar Erik van Muiswinkel lijkt nu voor een nieuwe categorie te gaan: de Sprookjeswin. Of de Grimmwin, zo u wilt.

Zoveel  kunnen we opmaken uit een nieuwe tweet die de cabaretier vandaag op Twitter geknald heeft.

Van Muiswinkel reageert op Jean Wanningen die zegt de liefdesroman van Thierry Baudet – Voorwaardelijke liefde – gelezen te hebben. Wanningen vond het een goed boek, en meldde dat als volgt:

wanningentweet

Van Muiswinkel riposteerde met een referentie naar het sprookje Sneeuwitje en de zeven dwergen: “Tja… zo begon het verhaal van Sneeuwwitje ook.” Voor wie niet goed in z’n sprookjes zit: de VARA-cabaretier vergelijkt vrouwen die het boek van Baudet lezen hier dus met het personage van de boze heks. Zij keek immers ook in de spiegel en stelde de vraag: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?”

Allemaal heel grappig en gevat natuurlijk, maar voor iemand die vindt dat Thierry Baudet vrouwonvriendelijk is, is dat nogal een dubieuze opmerking.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

6 reacties

 1.   

  Niks achter zoeken, mislukte twitter grap, Klaar !

 2.   

  Ach… van rattewinkel… nuff said…

 3.   

  Meneer Muiswinkel is werkelijk een extreem linkse idioot die geen andere mening accepteert, juist daarom is links zeer fout en zeer gevaarlijk.

 4.   

  Als je goed kijkt naar zijn gezicht zie je dezelfde mongoloïde trekken als bij P. de Holleeuw. Dat verklaart veel. Sorry echte mongooltjes…

 5.   

  Net als veel van zijn ideologische verwanten kan Muisje niet omgaan met andere ideeën.
  Bij hem speelt ook nog mee, dat zijn raderwerk enkele kronkels heeft.
  Voor de bekende Nederlander telt, bezint eer ge begint.
  Theater geen succes meer en uitgescheten op TV, dus de inkomstenbron raakt leeg met als gevolg dat de boosheid toeneemt.

 6.   

  Wordt er gecensureerd hier?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!