Erik van Muiswinkel wil dat Zwarte Piet-verdedigers hun klep houden: ‘Dat NIEMAND het er nog over heeft!’

Als het aan de gevallen cabaretier Erik van Muiswinkel ligt, is het debat over Zwarte Piet nú afgelopen. En dat betekent: iedereen die zichzelf een vriend van Zwarte Piet acht trekt z’n bezwaren in en houdt z’n mond.

Ah, tolerant links weer eens op z’n meest vrijheidslievend: Erik van Muiswinkel wordt ongeduldig dat het debat over Zwarte Piet nog altijd niet overtuigend is gewonnen door het hatelijke anti-Pietenkamp. De discussie woekert nu al zo’n jaar of vijf voort, en dat is lang genoeg. Volgens Van Muiswinkel wordt het dus eens tijd dat de voorstanders van de Zwarte Piet al hun bezwaren gewoon intrekken en zich met huid en haar uitleveren aan het cultuurrelativistische discours van de racismeroepers.

Dat doet Van Muiswinkel in tweet die hij stuurde naar aanleiding van de nieuwe cover van het tijdschrift Bazaar. Daar staan meerdere zwarte vrouwen op, en volgens Van Muiswinkel is dat zo normaal dat niemand het er nog over moet hebben:

muiswinkeltweet

Uiteraard heeft de VARA-voorman gelijk in die bewering dat zwarte vrouwen natuurlijk ook gewoon op de voorkanten van tijdschriften kunnen en mogen schitteren, maar zijn vergelijking met Zwarte Piet raakt natuurlijk kant noch wal.

Zwarte Piet is een discussie, en dat kan je niet doodslaan met de bewering dat “NIEMAND” het er nog over mag hebben. Want er uiteindelijk ook aan het langste eind trekt van dat debat – laten we dat debat wel gewoon voeren. En niet links-fascistisch zeggen dat de tegenstanders gewoon hun mond moeten houden en zich neerleggen bij wat Erik van Muiswinkel nu allemaal weer verzonnen heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. HW

  Erik wil de vrijheid van meningsuiting verbieden.
  Weer zo’n linkse eigenheimer, die meent dat hij weet wat goed is voor de rest.
  Man, rot op naar het theater en doe je rede voor een lege zaal.

 2. Marija

  Eric is een zielepiet, was zelf jaaaaarenlang een zwarte piet.

 3. HW

  Het linkse verhaal begint steeds meer op fascisme te lijken

  1. Seneca

   Het linkse gedachtegoed staat gelijk aan nationaal socialisme.

 4. Roughwood

  Zum Befehl!

 5. Ben Zine

  Van Ratwinkel heeft zichzelf voorgoed gediskwalificeerd met zijn kwaadaardige en demoniserende uitspraken over Thierry Baudet. Een over het paard getilde, niet grappige proleet met een grote mond en een attitude van heb ik jou daar. Hé Rat… Kun je niet gewoon even lekker je bek houden ? We hebben die verbale poep van jou NIET nodig.

 6. Ni28

  Een betere optie is dat Erik van Muiswinkel zelf zijn kop dicht houdt. Hypocriete vlerk.

 7. van Urk

  Het debat over zwarte piet is volgens de heer Muiswinkel dus afgelopen. Niemand mag het hier nog over hebben! Dat betekent dus ook dat de zwarte piet haters volgens hem hun bek eens een keer moeten gaan houden. Toch..?

 8. jowyajax

  En de linkse idioten dan . Muiswinkel je bent een achterlijk figuur.

 9. DennisEijs

  Helemaal mee eens, er is geen discussie of debat. Zwarte piet is zwart, klaar.

 10. swetsnek

  Mooi zo valderabbes kan het niet winnen dan maar zo proberen je weet maar nooit.Misschien stoppen we inderdaad wel met tegengas geven.
  NOU MISSELIJK MAKENDE RAT MOOI NIET DUSSSSSSSS .jij gaat van zijn levensdagen nooit winnen van ons de balle

 11. Peter Selie

  Van Muiswinkel is niets meer of minder dan een provocerende linkse narcistische kafir, die denkt dat hij de politiek correcte wijsheid in pacht heeft.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Erik en het Kleine Fascistenboek.
  Baas Fascist.
  Deze vieze, enge, hovaardige snotwilg zou subiet binnen 10 seconden de Verlichte samenleving inruilen voor een Orwelliaanse Dystopie waar iedereen zijn bek moet houden en keurig dient mee te marcheren en knielen voor zijn zijn Policor Goden.
  Op ‘foute’ gedachten de doodstraf.
  Zoals eigenlijk al decennialang geschiedt in NL
  Beroepsverboden
  Dode criticasters

  En maar dansen en gillen op de dampende lijken en wetsgetrouwe burgers uitmaken voor racist en daarvoor beloond worden door de Staatsmedia die wij anno 2017 nog steeds gedwongen zijn om mee te financieren.

 13. nienke

  Waar haalt hij het lef vandaan om de mond te trachten te snoeren van hen die VOOR zwarte piet zijn.
  Laat dat klein groepje doordrammers maar hun bek eens dicht houden en zwarte piet zwarte piet laten zijn zoals de meeste Nederlanders het nog steeds willen.
  En van Muiswinkel met z’n grote waffel, houdt zelf je waffel maar eens dicht over het leuke kinderfeest dat door jullie mafketels elk jaar weer wordt verziekt, maar wij laten onze monden NOOIT snoeren en ook dit jaar zullen er roet zwarte pieten zijn.

 14. TheGrimReaper

  Een vreemde gewaarwording:

  GÉÉN:

  Guusje / Isolde / Beukman die vanuit hun linkse torentje in de bres springen voor schertsfiguur “van Muiskloot”???

 15. bjornvanherpen

  wat die linkse sukkels al niet roepen om een beetje aandacht te krijgen

 16. Nederland-op1

  Laten we hier eens een referendum over houden in Nederland. Wat de meerderheid kiest is bindend en dan moet de rest zijn kop houden. Ik weet wel wat de uitkomst gaat worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.