FVD-Kamerlid Theo Hiddema weigert voor PVV-motie over immigratie uit moslimlanden te stemmen: ‘Tegen onze waarden!’

Voor wie vermoedde dat het Forum voor Democratie een soort PVV 2.0 zou zijn: dacht het niet. En de stemming van vanmiddag in de Tweede Kamer bewees dat ook.

Theo Hiddema had er vanmiddag geen zin: stemmen voor een motie van de PVV die zou bepalen dat de grens per definitie gesloten blijft voor immigranten uit moslimlanden. Een dergelijke motie staat haaks op de Nederlandse waarden, aldus Hiddema die liever ziet dat Nederland een Australisch immigratiesysteem hanteert. Dat houdt in dat het land op individuele basis kijkt wie er naar binnen mogen, en niemand afwijst op basis van het land waar hij geboren is.

Geen onterecht punt, want wat nu als een vervolgde christen wegvlucht uit Saoedi-Arabië? Volgens de PVV-wet zou die dan geweigerd moeten worden, terwijl zoiemand volgens mij wél voor z’n leven te vrezen heeft én de potentie heeft te integreren in de Nederlandse cultuur.

De strafpleiter die namens FVD Kamerlid is, lichtte dat nog eens toe in een stemverklaring die hij vanmiddag uitsprak tijdens de wekelijkse stemmingen in de Tweede Kamer:

“Voorzitter, ik wil hierbij een stemverklaring afgeven over de motie van de heren Wilders, Fritsma en De Jong over het stoppen van immigratie uit islamitische landen.

Forum voor Democratie wil een Australisch immigratie-model waar Nederland net als Australië zelf bepaalt wie we wel en niet binnenlaten. Bepalend daarbij moeten zijn de gebondenheid met de Nederlandse normen en waarden en de gebleken democratische gezindheid, en niet het land van herkomst.

Kortom, Forum voor Democratie vindt deze motie van de PVV contrair aan de Nederlandse waarden en belangen, en zal tegen deze motie stemmen.”

En zo geschiedde ook. Wat mij betreft: terecht. Nederland heeft een lange traditie van mensen beoordelen op hun eigen kwaliteiten – letten op groepseigenschappen is meer iets voor naargeestige dictaturen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Kritiekaster

  Ze hebben warempel groot gelijk.

 2. Guus Geluk

  Volledig eens met FvD.

 3. IJscoman

  Zolang blijkt dat minder dan 3% van de massale volksverhuizing tot de echte vluchtelingen behoort en de rest economische immigranten zijn die hier komen voor gratis geld, ben ik tegen het opnemen van nog meer vluchtelingen uit welk land dan ook. Er wordt gewoon teveel misbruik gemaakt van ons land en verzorgingssysteem. Bovenaan de lijst met te weren landen staan echter moslimlanden.

 4. Ni28

  Het is natuurlijk duidelijk welke immigratie uit islamitische landen de PVV bedoeld maar de FVD speelt het veel handiger. Wilders is consequent en de resultaat zal nul blijven. De FVD maakt met hun aanpak veel meer kans op succes en met hun model kunnen zij hetzelfde bereiken. Het was van begin af aan duidelijk dat de FVD geen associatie wenste met de PVV dat hebben de leugenachtige linkse tongen van gemaakt.

 5. van Urk

  Met de Nederlands waarde en linkse politiek van tegenwoordig kennende, worden het altijd nog meer moslims dan christenen die welkom zijn. Zelfs christenunie is om ethische redenen eventjes te min voor D66 en zeuren liever door om Groen links in de formatie te krijgen.

 6. Seneca

  Dit is van FvD zeer opportunistisch. Belangrijk is dat alle immigratie wordt gestopt en als de gelederen van de huidige moslim bevolking ‘uitgedund’ zijn – denk aan kiezen tussen de twee nationaliteiten en niet lullen over dat kan niet want de Marokkaanse dan wel Turkse wet, bla, bla, bla (tenslotte is men in NL en dan kiest men voor NL en laat het land van herkomst achter) uitzetten van criminelen (winkeldieven na 3 veroordelingen) en dan kunnen wij denken aan het Australisch model, maar niet nu al op voorhand om politiek gewin. Dit is ondanks FvD, pappen, nathouden, een glas en een plas. Jammer, gemiste kans!

  1. Blowing Bubbles

   FvD geeft toch aan dat ze de immigratie op de huidige wijze willen stoppen en naar het Australisch model willen vormgeven? Dat staat ook zo in hun verkiezingsprogramma, ik zie daar niets opportunistisch in. Gewoon consequent en ook belangrijk: het geeft de andere partijen geen argument om FvD zo te framen dat ze ook een cordon sanitair om hen kunnen gaan leggen. Maar hoofdpunt blijft dat het gewoon een consequent standpunt is t.o.v. het verkiezingsprogramma.

 7. Ritter

  Daar waar de islam in de meerderheid is, is er geen gelijke behandeling meer voor niet-moslims. Dat zie je overal ( neem b. nu vandaag weer Indonesië)

  Islam is het grootste gevaar voor Europa en daarom is het verstandig om de immigratie uit de islamitische landen in te perken. Anders is er misschien over 100 jaar geen liberaal Europa meer.

 8. rosmalen53

  Daar heb je het al,FvD is een bange en vooral laffe partij die het beesie niet bij de naam durft te noemen en met mooie dure woorden een beetje interessant wil overkomen bij de PVVer die zich beter voelen als het gewone gepeupel,mn VVD stemmers die net iets meer te verteren hebben en die nog niet tot inkeer zijn gekomen dat de islam hier het grote probleem is,heel onze verzorgingsstaat is gebasseerd op lui die hier nooit iets hebben bijgedragen maar wel op onze kosten hier leven.grenzen dicht voor die lui
  FvD erkent dit niet als probleem dit doet de PVV wel.
  Wilders leeft al meer als 12 jaar als een kluizenaar,daarom hoor je deze 2 omhooggevallen heren niet,bang voor hun hachje en een andere partij het vuile werk op laten knappen

  1. Blowing Bubbles

   Gewoon een consequent gevolg van hun verkiezingsprogramma. Niks mis mee lijkt mij.

 9. Nederlandse_Patriot

  Ik zie op social media veel boze reacties jegens de FVD vanwege de weigering van deze motie. Zo zouden Baudet en Hiddema “moslimknuffelaars” zijn. Kunnen mensen dan echt geen 2 minuten de tijd nemen om onderzoek te doen naar het desbetreffende onderwerp? De PVV-motie zou ALLE migratie uit moslimlanden stoppen. Christenen en joden zouden dus ook buitengesloten worden. Dat is waarom de FVD deze motie niet steunt. Prijs Kek, steun Baudet en Hiddema!

  1. toetssteen

   @N.P
   Ik begrijp Hiddema, maar dit is niet Aussieland dat omgeven is door water!
   De dijken zijn lek! Verzin een nieuw deltaplan!

   1. Nederlandse_Patriot

    Ik vind het een uitstekend plan. Christenen en joden mogen er van mij in. Let op dat de FVD zegt dat mensen met waarden die haaks staan op westerse/Nederlandse waarden, er niet inkomen. Moslims zullen ze dus niet toelaten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.