Geert Wilders staat stil bij de dood van Fortuyn: “Vandaag herdenken we een groot man!”

De PVV-leider eert vandaag zijn voorganger op diens sterfdag, precies vijftien jaar geleden.

Heel Nederland weet vermoedelijk nog precies waar hij was toen net na zessen het nieuws binnenkwam dat Pim Fortuyn was neergeschoten in Hilversum. Met nog maar enkele dagen te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen van 2002 werd de leider van wat misschien wel de grootste partij zou worden vermoord door een linkse activist.

Reden genoeg om daar nog jaarlijks bij stil te staan, en zéker als je Geert Wilders van de PVV bent. Want het is een publiek geheim dat Geert Wilders eigenlijk de enige echte opvolger van Pim Fortuyn is (al begint Thierry Baudet langzaamaan steeds hogere ogen te gooien), gezien de punten waarop de PVV gebaseerd is. Evenals de LPF van weleer probeert de PVV af te rekenen met politieke correctheid, het immigratiefalen, de islamisering en de langzame overname van Nederland door de EU. Bovendien zijn er voor de PVV verschillende mensen actief die ooit dankzij Fortuyn met een politieke carrière begonnen zijn: Fleur Agema zat voor de LPF in de Provinciale Staten van Noord-Holland, terwijl Barry Madlener wethouder in Rotterdam was en Olaf Stuger (huidig PVV-europarlementariër) Tweede Kamerlid was.

Het is dus heel goed dat Wilders eer betuigt aan degenen die voor hem kwamen, en dan met name aan die ene bijzonder man – Pim Fortuyn. Dat deed de PVV-fractievoorzitter dan ook vanochtend op social media:

Wilders heeft gelijk: het is niet meegevallen met de islam in Nederland, en Pim Fortuyn zal vanwege zijn destijds vooruitstrevende gedachten altijd blijven voortbestaan in het politieke bewustzijn van Nederland.

Blijf samen met Wilders de dood van ‘de Goddelijke Kale’ herdenken, zodat hij niet voor niets is gestorven. Zodat een aanslag op de vrijheid van meningsuiting zoals die zich voordeed op 6 mei 2002 nooit meer kan voorkomen in Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Marija

  Onvergetelijke Pim, hij schreef historie.

 2. Kodi

  Vijftien jaar na de politieke moord op Pim Fortuyn door Groen Linkser Volkert van der Graaf is er niets, maar dan ook iets veranderd aan linkse haat en agressie.

  Er hangt geweld in de lucht, links geweld
  https://opiniez.com/2017/02/05/er-hangt-geweld-in-lucht-links-geweld/

  1. Kodi

   En m.z. . Dat lijkt me duidelijk.

 3. Ruud562

  Pim was een wijs man, wat zou Nederland er nu stukken beter hebben uitgezien als hij toen mocht regeren. Maar ja, Pim zag te veel, wist te veel, trapte op teveel lange tenen, was een gevaar voor belangen van de toen regerende elite (politiek én koningshuis)! Tja, … dag Pim, bedankt!

 4. Sniper666

  Een groot verlies voor Nederland, de dood van Pim Fortuyn.

 5. JanvanEechoud

  Ben alleen wat geïrriteerd dat Tim E. dit bericht brengt.Er zijn er niet veel die Wilders méér haten……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.