Gisteren verweet Wilders de premier nog oorzaak van Manchester te zijn. Nu boos dat Rutte niet wil formeren met hem

Toch een wonderlijke gang van zaken, nietwaar? Gisteren stond de PVV-leider nog premier Rutte uit te maken voor de oorzaker van de aanslagen in Manchester, en vandaag vindt Wilders het niet kunnen dat de VVD het waagt om geen uitnodiging naar de PVV te sturen om mee te komen formeren.

Vandaag nam deze doldwaze formatie opnieuw een interessante wending toen Geert Wilders van een tipgever foto’s kreeg van Alexander Pechtold en Mark Rutte. De leiders van de twee liberale partijen in het parlement hadden een onderonsje aan het strand om één van de vele plooien glad te strijken.

PVV-leider Wilders maakte zich er duidelijk kwaad over dat het Pechtold was die een privé-audiëntië met de premier kreeg, en niet hij. In de gangen van de Tweede Kamer maakte hij zich boos dat hij nog altijd niet aan tafel heeft gezeten om te worden betrokken bij kabinetsonderhandelingen, zoals VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie allemaal wel:

Ik vind het toch wel een wonderlijke waarneming dat Wilders meent hier boos te moeten gaan worden. Want hoe denkt Wilders in vredesnaam een uitnodiging te gaan ontvangen van premier Rutte, als hij gisteren diezelfde man nog heeft uitgemaakt voor de veroorzaker van terroristisch geweld:

wildersruttetweets

Dit is natuurlijk volkomen schizofreen: of je vraagt beleeft om een uitnodiging en gaat dan lopen mokken als je die niet krijgt, of je verwijt je politieke tegenstanders dat ze indirect allerlei dodelijke aanslagen op hun geweten hebben. In dat laatste geval moet je volgens mij ook niet eens meer willen regeren met ze, denk ik.

Hoe dan ook, Wilders had een keuze moeten maken uit één van bovenstaande scenario’s. Dan was hij politiek geloofwaardig gebleven. Nu komt hij vooral over als een wanhopige man die aan het spartelen is als een vis op het droge, en daar zijn de PVV-kiezers hoe dan ook niet mee gediend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Guus Geluk

  Juist.

  1. swetsnek

   Hahahaha tuuuuuuurlijk het kon niet uitblijven dweil nr 1 meld zich .
   Alsof lekker rustig zitten in een strandtent de boel oplost .
   Wat een stel hufters zijn het

 2. Two Ravens Black Kettle

  Wilders heeft gelijk

  Wanneer we hier het bloed van de muren schrapen dan heeft Rutte en de rest van het tuig bloed aan hun klauwen.

  Iedereen is vals op de PvdA of Groen Links
  En dat is 110% terecht
  Maar de VVD en CDA zijn geen spat beter.

  Hoeveel jaar zijn de VVD en het CDA nu aan de macht geweest ?
  Hoeveel jaar hebben ze de kans gehad om een ander pad in te slaan ?

  Wilders heeft gelijk.
  En daarom zal hij door het Kartel en hun handpoppen bij de PO en RTL en al die doofpotvodjes die ze anno 2017 nog steeds kranten noemen; gemeden worden.

  1. L. De Groot

   Goh, waar heb jij gestudeerd zeg?
   Niks beters te doen?

 3. Ben Zine

  Het systeem moet op de helling. Wat je verder ook vindt van de PVV, daar gaat het nu even niet om, maar het is niet o.k. om de op een na grootste partij van het land stelselmatig uit te sluiten, alleen maar omdat een dwangmatig lachebekje met de naam M. Rutte dat zo wil. Dat is NIET o.k.

  1. Skippybal

   Geheel mee eens, maar jij doet ook geen zaken met iemand die je stelselmatig beledigd.

   Of de PVV of Wilders moet weg….dat zou nog een opening bieden.
   Denk dat Bosma wel iets meer politiek gevoel heeft en minder vanuit de onderbuik communiceert.

   1. IJscoman

    “….Of de PVV moet weg…” Wat bedoel je Skippy en hoe zie je dat voor je?

    1. Skippybal

     Ik denk dus dat de PVV na moet gaan denken of er een weg is zonder Wilders.

     Het wordt nu toch wel de Jan Marijnissen van de SP….

     Vrees alleen dat niemand het kan of durft…

     De partij is voor mij afgevallen, nemen geen verantwoordelijkheid, het blijven beledigen van evt. Regeringspartners…
     Het is een doodlopende weg en intussen veranderd er NIKS.

     Dan bedank ik Geert en de PVV, maar dit wordt het ook niet

     1. IJscoman

      Ik ben met je eens dat het wellicht tijd wordt voor een nieuwe partijleider en Wilders als erelid en adviseur aan de zijlijn beter op zijn plaats is. Martin Bosma zou het als zijn opvolger meer dan uitstekend doen. Hij wordt vaak als lui afgeschilderd, maar dit is ten onrechte denk ik. De man heeft charisma, charme en humor en is een stuk diplomatieker, zonder de partijkoers geweld aan te doen.

      Aan de andere kant voelen velen zich erg snel door de woorden van Wilders beledigd omdat het een directe aanval is op hun policor standpunten. Het zal hen er echter nooit toe zetten om aan enige introspectie te doen of uitspraken op op hun merites te beoordelen, zo overtuigd zijn ze van hun eigen gelijk. En dat vind ik weer walgelijk.

     2. Beukman

      @IJsje
      Bosma is briljant, maar inderdaad ook bijzonder lui. Humor en charisma heeft hij zeker, maar hij houdt er niet zo van om in de schijnwerper te staan. Bovendien begrijpt hij als partijideoloog heel wel dat hij veel te aaibaar en toegeeflijk is om als partijvoorzitter van de PVV in haar houdige vorm te fungeren. Fleur zou dan nog een betere keus zijn.

      Geert eruit en de partij dan eindelijk toch eens gaan democratiseren, jongerenbeweging opzetten etc., lijkt me op dit moment de enige redding voor de lange duur. Misschien kunnen ze eens kijken hoe DENK dat heeft gedaan.

     3. Blowing Bubbles

      Ik zie geen enkele toekomst voor de PVV. Wilders is een groot probleem vanwege zijn gebrekkige communicatieve vaardigheden. Voor de rest geen mensen met voldoende capaciteiten. Ik gun Wilders een rustiger leven elders, de PVV klapt in elkaar als hij stopt. De toekomst is aan FvD.

 4. Guus Geluk

  Geert Wilders placht over de rug van de slachtoffers in Manchester, politiek te bedrijven. Het is werkelijk te walgelijk voor woorden. Voorts probeert hij de verstandhouding tussen de VVD/PVV nog wat verder te verzieken. Vorige week deed hij dat al met zijn sneer in de Telegraaf. En dan maar huilen, miepen, janken, dat iedereen hem mijdt als de pest. Ik zou hem ook negeren, als hij mij op Twitter zó zou besmeuren.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Een jongen ziet dat er voor zijn ogen kindjes vermoord worden
   “Kijk dan, kijk dan’ roept hij terwijl hij in tranen aan het jasje trekt van Guus
   Guus staart boos naar het jongetje
   “Je mag over de rug van de slachtoffers geen politiek bedrijven”

   Toevallig komen Twan Huys, Ghislainne Plag en Mathhijs van Nieuwkerk langs gefietst.
   Ontroert geven ze Guus een schouderklop terwijl ze over de dampende lijken van de kinderen stappen.

   1. Guus Geluk

    Ja, ga maar weer lekker recht praten wat krom is. Feit is dat Wilders de minister-president ernstig heeft geschoffeerd. Om zijn punt kracht bij te zetten, gebruikte hij de aanslag in Manchester. Het spijt me, maar dan ben je echt hufterig bezig, Kettle.

    In het verlengde daarvan is het ronduit hypocriet, dat Wilders nu luid staat te janken. Hij speelt continu op de man: Rubberen Robbie, hé minpres. Hij neemt zijn minder, minder-uitspraak niet terug.

    Wal-ge-lijk.

    1. Two Ravens Black Kettle

     Een jongen ziet dat er voor zijn ogen kindjes vermoord worden
     “Kijk dan, kijk dan’ roept hij terwijl hij in tranen aan het jasje trekt van Guus
     Guus staart boos naar het jongetje
     “Je mag over de rug van de slachtoffers geen politiek bedrijven”

     Toevallig komen Twan Huys, Ghislainne Plag en Mathhijs van Nieuwkerk langs gefietst.
     Ontroert geven ze Guus een schouderklop terwijl ze over de dampende lijken van de kinderen stappen

     1. Guus Geluk

      De parabel slaat nergens op. Naast dat Wilders op generlei wijze zijn medeleven heeft betuigd, Black Kettle, schoffeert hij een mede-partijleider. Daarmee verziekt hij de verstandhouding tussen de PVV en de VVD veeleer. Het is ronduit hypocriet dat hij nu zo staat te miepen.

      Maar wees gerust, straks komen ook alle andere Geert-aanhangers de boel weer rechtpraten, Tim een veeg uit de pan geven en Rutte demoniseren. Je zou er moe van worden.

    2. swetsnek

     En maar weer lekker de vraag ontwijken he jonge wat ben jij een smeerhond jij verkoopt je moeder nog

     1. corfo

      swetsnek.
      Ik lees met verbijstering de reactie van Guus Gezeik waarin hij een reaguurder (TRBK) beschuldigt van “recht praten wat krom is”. Deze man, Gezeik dus, doet zelf niks anders, wat een vies figuurtje, vanzelfsprekend uit het linkse kamp, aldaar doet men niet anders !

     2. Guus Geluk

      Och, corfo is verbijsterd. Wat een verrassing. Verder heeft hij niets te melden; het zij zo.

     3. Floris

      Sinds Isolde von Hüttenstein met de staart tussen z’n benen is vertrokken solliciteert Guus Gezwam nadrukkelijk naar de eretitel “Dorpsgek van DDS”.

      Het vertrek van Von Hüttenstein is overigens tijdelijk. Terugkomen zal hij, wederom dezelfde grijsgedraaide platen afdraaiend.

   2. Peter Selie

    Mooi gezegd TRBK!

  2. swetsnek

   Jaja dat weten we nu wel linkse zak onder het motto mijn gedachten gaan uit …. wat een gelul actie moet er komen en wel meteen ,oog om oog tand om tand dat is de enige taal die ze verstaan.
   Het moet ze even duidelijk worden gemaakt wie de slagkracht heeft, dat maakt ze wel tam geloof mij maar en nee oetlul guus een reactie van jou hoeft niet pleur lekker op hier

  3. toetssteen

   Dat uw soort veile comments mogen, jaagt mij van DDS.

 5. HaZ

  Geert waar maak je je druk om man. Laat ze het huuptubercelubus genieten. Ze willen het toch zo graag zonder jouw oplossen. Laat modderen die bende. Uiteindelijk zul jij
  de hond zijn , die er met het derde been vandoor gaat.

 6. Peter Selie

  http://izquotes.com/quotes-pictures/quote-take-a-walk-down-the-street-and-see-where-this-is-going-you-no-longer-feel-like-you-are-living-in-geert-wilders-278332.jpg

  Loop maar eens door de straten en kijk wat er gaande is. Het voelt niet meer dat je in je eigen land woont. Er is een strijd aan de gang en we moeten onszelf verdedigen. Voordat je het weet, zijn er meer moskeeën dan kerken.

  -Geert Wilders

 7. Lex

  Ik hoop dat deze kermis snel achter de rug is. Een minderheidskabinet dat lijkt me ook zeer onstabiel.

  Schippers moet gewoon de opdracht terug geven aan de koning.

  Het is tijd voor nieuwe verkiezingen na de zomervakantie.

  En trouwens Geert Wilders wel een beetje gelijk maar zelf roept hij ook van alles.

 8. IJscoman

  Nergens lees ik dat Wilders Marx Rutte rechtstreeks en persoonlijk verantwoordelijk houdt voor Manchester. Uiteraard is Rubberen Rutte wel mede verantwoordelijk voor het open grenzenbeleid met alle desastreuze gevolgen van dien. En dat mag best gezegd worden. Zo hard en vaak mogelijk.

  En verder: waarom zou Wilders zijn toon matigen? Iedereen weet dat dit niet geholpen heeft of zal helpen. Ik ben er van overtuigd dat als Marketing Rutte over zijn schaduw heen stapt hij in Wilders een realistische gesprekspartner vindt. Dat Kutte dit nog steeds niet wil na de zoveelste formatievastloper, roept terecht irritatie op bij Greet.

 9. Skippybal

  De PVV’ers moeten hun leider toch echt tot de orde roepen, dit is ongehoord!

  Vrees echter dat niemand van de PVV nog iets tegen Wilders durft te zeggen, lig je er meteen uit en zit je weer met een nieuwe eenmansfractie en een nieuwe partij in wording.

  Ik constateer dat dit het begin is van het einde, wat ik overigens al veel eerder had verwacht.

  1. Guus Geluk

   De PVV-stemners beseffen zelf niet eens dat Geert maar wat loopt aan te rommelen (op enkele verstandige mensen na, maar die stemmen nu Baudet). Hoe moeten ze Wilders dan in ’s hemelsnaam in het gareel houden, Skippybal?

   1. Skippybal

    Tsja, de PVV heeft een traditie van afsplitsingen….ook zonder verkiezingen zie ik het voor mogelijk dat Baudet al meer dan 10 zetels heeft.

    Het is aantrekkelijk om weg te lopen van de PVV nu Baudet er is.

    1. Guus Geluk

     Exact. Baudet is nu eenmaal van een ander kaliber. Op den duur zal hij steeds meer PVV-stemmers over de streep trekken – of afsplitsingen, uiteraard. Sorensen is al binnengehaald.

  2. IJscoman

   Wat ie er nu precies zo verschrikkelijk “ongehoord” balletje? Kun je dat toelichten of blaat je maar wat?

 10. Top

  @ G.Geluk. Zoek hulp! U kan niet meer gered worden. U bent en blijft een ziek “mens” maar misschien, helpt het uw omgeving.

  1. Guus Geluk

   U heeft geen inhoudelijke bijdrage

   1. Peter Selie

    PVV-video: De islam hoort niet bij Nederland

    https://youtu.be/bx_bkFm95u8

 11. buitenbeentje

  Dat Wilders boos is over een rendezvous van twee achterkamertjespolitici, is een interpretatie van Tim Engelbart. Dat Wilders boos is over de lakse houding van “onze” premier is niet meer als terecht.

  En dat Wilders op zijn knietjes beleefd (ja met een d en niet met een t, dim Engelbard) moet smeken om anderhalf miljoen kiezers een stem te geven, lijkt mij absoluut tegen alle verhoudingen in. Willen meedoen aan een regering betekent niet kruipen voor schoolmeester Mark Rutte, we leven wel in 2017.

 12. Floris

  Wilders wordt toch niet uitgenodigd.

  De titel van dit onzorgvuldige stuk is misleidend. Er staat MEDEverantwoordelijk en dat is volkomen juist. Alle politici die de islam de hand boven het hoofd houden en de grenzen wijd open laten zijn medeverantwoordelijk. Allemaal.

 13. Ni28

  Ik vrees dat Wilders in beide gevallen gelijk heeft. Het gekoketteer van Rutte e.a. met de chaotische islamietische immigratie leidt uiteindelijk tot moordpartijen. En dat de tweede grootste partij uitgesloten van formatie is is ook alleen te wijten aan persoonlijke rivaliteit en de politieke correctheid van Rutte. Rutte zou ook gezichtsverlies lijden(voor zover het nog mogelijk is) dus gebeurt het niet. Dat telt het zwaarst. En landsbelang, ach, dat zien wij nog wel.

 14. Blowing Bubbles

  Met stroop is het beter vliegen vangen dan met azijn. Ik vraag me al jaren af of Wilders wel serieus wil regeren. Zijn toon is constant agressief, dat nodigt niet uit. Hoe gelijk hij ook heeft op een aantal punten. Hoewel de PVV kiezers hadden kunnen weten dat ze met hun stem 0 kans maakten op invloed op regeringsbeleid, zou het fijn zijn als ze binnenkort opnieuw mogen stemmen. Dan op FvD of VNL. (als het partijkartel dan ook die partijen niet op voorhand uitsluit, want dan is het gewoon tijd voor revolutie. Met goed fatsoen kunnen ze dat echter niet doen)

 15. Ritter

  Een misleidende kop. Maar ja, het is Tim met zijn Geert Wilders haat.

  Wilders heeft volkomen gelijk als hij zegt dat de PVV een uitnodiging moet krijgen om bij de onderhandelingen aan te schuiven.

  De PVV is de tweede grootste partij van het land maar word door de andere partijen uitgesloten. Dat is niet bepaald democratisch.

  Geert Wilders heeft laten zien dat hij over zijn schaduw wil heenstappen; de andere partijen kunnen dat kennelijk niet.

 16. Ni28

  Guus Geluk, u bent een klassieke voorbeeld van een “nuttige idioot” met uw papegaaienpraat. Wordt geen naprater.

  1. Guus Geluk

   Nee, het is idioot om Wilders na te blijven volgen. Om in zijn elite-verhaaltjes te trappen en niet naar de feiten te kijken.

 17. Ritter

  Wat Geert Wilders zegt is dat de politieke elite (inclusief Rutte) weinig doet om Nederland echt te beschermen.

  De grenzen blijven open en de (illegale) massa immigratie gaat gewoon door en word niet afgeremd.

  En daar heeft Wilders dus volkomen gelijk in.

 18. Beukman

  Uit recente uitlatingen van broekpoeper Geert blijkt zonneklaar dat de man helemaal niet van zins is om met Rutte te gaan onderhandelen. De man spreekt dus met gespleten tong, en belazert en passant zijn kiezers.

  1. Floris

   Je hebt een Wilders-obsessie, Beukman.

   En ook een Trump-obsessie trouwens.

   Ik vergat er nog eentje, je Poetin-obsessie.

   1. Beukman

    Het zal wel, @psychiator. Zolang jij er maar meer last van hebt dan ikzelf, is het mij prima.
    Nog iets inhoudelijks te melden over mijn bewering trouwens?

    1. Floris

     “De man spreekt dus met gespleten tong, en belazert en passant zijn kiezers.”
     ————————————————–
     Ik zou me niet belazerd voelen, want iedereen wist van te voren dat Wilders slachtoffer is van een cordon sanitair. Met een stem op Wilders geeft de kiezer een signaal af en meer kan die kiezer niet doen.

     1. Beukman

      @Floris
      Een cordon sanitair impliceert dat de partijen onderling hebben afgesproken om niet de PVV in zee te gaan. Iets dergelijks is er in België jaren geleden inderdaad gebeurd.

      Er is nu niets onderling afgesproken: de betreffende partijen zijn zelfstandig tot de conclusie gekomen dat samenwerking met Geert zoeken verspilde energie is.

      En daar zijn genoeg redenen voor. Als Geert werkelijk interesse had in samenwerking, zou hij eens de hand in eigen boezem moeten steken. Helaas weten wij dat dit niet in zijn stijfkoppige karakter zit.

     2. Floris

      Ik ga daar niet over kommaneuken, Beukman. Het komt namelijk op hetzelfde neer. Wilders krijgt een soortgelijke uitsluitbehandeling als iedere andere islamkritische partij in Europa en zo gaat het al sinds Janmaat.

      Iedereen die niet meeloopt in de politiek correcte kudde wordt buitengesloten, gedemoniseerd en gemarginaliseerd.

     3. Beukman

      @Floris
      En als de CPN destijds. Men zag het gewoon niet zitten om met Marcus Bakker te onderhandelen over regeringsdeelname. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Jij?

     4. Floris

      Natuurlijk kan ik me dat voorstellen. Maar Bakker werd NIET gedemoniseerd. Zelfs Wiegel dronk een kop koffie met hem.

     5. Beukman

      Het zijn professionals, @Floris. Rutte, Buma en Wilders drinken gewoon koffie of thee met elkaar.
      Geert sluit zichzelf uit, en ik denk dat zijn beruchte A4-tje, met en onhoud gespeend van enig pragmatisme, een enorme sta-in-de-weg is.
      Van de CPN zij gezegd: die maakte er nog heel wat meer werk van dan de PVV (heerlijk leesvoer):

      http://pubnpp.eldoc.ub.rug.nl/FILES/root/beginselprogramma/cpn1952con/CPN1952.pdf

  2. IJscoman

   Het zou wel handig zijn Beuk, als je een aantal van die recente uitlatingen even de revue laat passeren. Wat heb ik gemist?

   1. Floris

    Deze misschien: “Ik ontken nu juist dat aanslagen gepleegd door moslims een jihadische achtergrond hebben.”

   2. Beukman

    Even uit mijn hoofd @IJsblokje: hij heeft onlangs de uitspraak herhaald die voor Rutte een belemmering was om in de toekomst nog met de grijzende Geert samen te werken, te weten “minder…. minder” (etc.).
    Én 1 of 2 dagen terug heeft hij Rutte nog zo’n beetje medeplichtig verklaard aan de massaslachting in Manchester.

    Vind jij dat uit die uitspraken de intentie blijkt om tot een vruchtbare samenwerking met Mark te komen, @IJsblokje?

    Laten we verder niet vergeten dat Geert niet zo heel lang geleden zelf nog verklaarde niet in zee te willen met Rutte. Heeft Wilders met zo veel woorden die uitspraak teruggenomen? Heeft hij toegegeven dat hij van mening was veranderd?
    Welnee, Geert kijkt wel uit. Geert is als de man die zijn eigen tandem saboteerde omdat hij niemand anders op zijn voertuig duldde. Geert houdt jou en vele anderen voor de gek.

    1. Floris

     Marokkanen zijn een plaag. Misschien niet allemaal maar de overgrote meerderheid zijn KLOOTZAKKEN die in Nederland veel ellende veroorzaken.

     Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

     Maar de policoristen houden dit tuig de hand boven het hoofd omdat ze als de dood zijn om als racist te worden weggezet. En degene die er wél iets van durft te zeggen komt middels voorgedrukte aangiftes voor de rechter.

     Dit land is volkomen de weg kwijt.

     1. Beukman

      @Floris
      Natuurlijk mag je dat zeggen. Wat niet betekent dat het ook waar is. Sterker nog: dat is het niet.
      Op die voorgedrukte aangiftes heb ik het ook niet, sterker nog: ik vind aangifte doen tegen Wilders vanwege zijn minder – minder uitspraak pathetisch en contraproductief.

      Wilders had een gebaar kunnen maken door toe te geven dat hij niet Marokkanen bedoelde maar criminele Marokkanen. Stuk voor stuk jonge Marokkanen derhalve. En alleen mannen. Kortom, een klein deel van de Marokkanen.

      Kleine moeite, dunkt me. Had je je al eens afgevraagd waarom hij dat gebaar niet heeft willen maken?

     2. Floris

      “Natuurlijk mag je dat zeggen. Wat niet betekent dat het ook waar is. Sterker nog: dat is het niet.”
      ————————————————–
      Dat is het wél.

      Ik heb trouwens een marokkaanse vriendin gehad die dat ook vond, maar daar baseer ik me niet op. Marokkaanse jongetjes worden opgevoed als kleine prinsjes en dat macho-complex raken ze nooit meer kwijt. Die marokkaanse lul van DENK staat model voor wat voor eikels je dan krijgt. Het zijn echt niet alleen de bontkraagjes.

      Algerijnen zijn trouwens nog net een graadje erger. Het is vooral KUTvolk wat er uit die regionen stamt.

     3. Beukman

      @Floris
      Er is beslist een probleem met de opvoeding, maar dat geldt niet voor alle jongens. Voor meisjes geldt het ook niet. En als een Marokkaan eenmaal de vlegeljaren is ontgroeid, is de kans dat hij een modelburger wordt statistisch vrij groot.
      Geerts uitspraak is dus bijzonder ongenuanceerd. Uit het feit dat hij zelf ook twijfelde of hij hem wel moest doen, blijkt dat hij zich er goed van bewust was dat ze een hele hoop trammelant zou gaan veroorzaken.

    2. IJscoman

     Beukenoot, de eerste ‘minder’-uitspraak stamt uit 2013, had nooit tot vervolging mogen leiden (andere PvdA’ers deden veel discriminerender uitspraken) en zijn laatste herhaling daarvan getuigt in ieder geval van een grote consequentie (in tegenstelling tot alle andere politici die een examen draaikonten & windvanen hebben afgelegd). Waarom de uitspraak niet gedaan had mogen worden is me een raadsel, aangezien niemand (behalve mongoloide extreem-linkse gutmenschstruisvogels) meer, meer Marekane wil.

     Greet heeft voorts Rutte nimmer en nooit verantwoordelijk gesteld of medeplichtig gehouden aan Manchester: zie zijn tweets. Dat DDS dat ervan maakt is niet op konto van Wilders te schuiven.

     Verder heeft Rutte ver voordat Wilders daarop repliceerde al gesteld nooit met de PVV te willen regeren. Wilders daarentegen heeft duidelijk gemaakt niet met Rutte maar wel met de VVD te willen samenwerken in een kabinet. Sinds de verkiezingen heeft hij bovendien bijna dagelijks aangegeven te willen praten, iets wat door de CS-partijen categorisch wordt afgewezen. Dus wie houdt wie nu voor de gek?

     1. Beukman

      @IJsheilige
      Wmb heeft Geurt juridisch gezien niets verkeerds gezegd, maar schandalig was het wel. Dat heeft ook te maken met plaats, tijdstip en context. De grijzende man vroeg zich niet voor niets zelf ook van tevoren af of hij er wel verstandig aan deed om die uitspraak te gaan doen (alles was van tevoren geregisseerd zoals je weet), maar hij werd over de streep getrokken, ik dacht door Bosma zelf.

      Twitter: een snelle blik op Google brengt mij de volgende Geerttweet:

      “Je doet niks om ons te beschermen. Je bent met je open grenzen en zalvende woorden over de islam medeverantwoordelijk voor alle ellende.”

      Het trucje is wat sleets geworden in Wilders’ handen, maar nog steeds tuinen er mensen in het guilt-by-association-dingetje. Rutte is medeplichtig.

      Tot slot: Wilders had steeds een grote mond over niet willen regeren met een VVD onder Rutte, overduidelijk in een poging om Rutte van zijn eigen partij te vervreemden. Dat is niet gelukt, en dus is hij, opportunist als hij is als puntje bij paaltje komt, nu radicaal van mening veranderd. Vind je dat dan een reden voor Rutte om óók zijn mening bij te stellen?

      Wilders’ A4tje is dermate ongeschikt als bijdrage aan een discussie en de man heeft in het verleden dermate aangetoond dat je met hem in de buurt alleen maar ruzie krijgt, dat ik het nogal wiedes vind dat niemand zin heeft in hem. En vermoedelijk ook omdat ze heus wel snappen dat Geert alleen maar een toneelstukje speelt.

     2. Guus Geluk

      “: Wilders had steeds een grote mond over niet willen regeren met een VVD onder Rutte, overduidelijk in een poging om Rutte van zijn eigen partij te vervreemden.”

      Een vuile streek, die gelukkig is doorgeprikt.

 19. Sam C

  Ik geloof ook dat Wilders een beetje van het pad af is. Hij heeft altijd lopen gillen dat hij niet met Rutte in een kabinet wil, omdat hij dacht de grootste te worden vermoed ik. En nu constant mekkeren dat ze niet met hem aan tafel willen. Ben blij dat ik op Forum heb gestemd.

 20. Seneca

  Geachte heer Engelbart,
  U schrijft: ‘dit is natuurlijk volkomen schizofreen’. Helaas moet ik constateren dat u last heeft van verschijnselen der schizofrenie. Telkenmale dat afzeiken van de heer Wilders, constant dat gezever over Trump, over Brexit en over alles dat niet in uw straatje past. Gaat u zo door en ik weet zeker dat het gros der lezers van dds het laat afweten. Dat scheelt natuurlijk ook advertentie inkomsten en dat zal de heer van de Galien niet erg prettig vinden. U kunt natuurlijk blijven schrijven voor typetjes zoals beuk, guus, isolde en noem maar op. Succes daarmee maar als u het van die lezers moet hebben, ga dan naar Joop.

  1. Guus Geluk

   De Dagelijkse Standaard is rechtsliberaal, niet rechtspopulistisch. We verblijven hier niet op de Nederlandse afdeling van de Breitbart, seneca.

   1. Seneca

    Ik verwacht zeer zeker van u, geen reactie! Wat mij betreft gaat u ook vanaf heden naar joop, dan word ik niet langer met dat gezeik van u geconfronteerd. Neem gelijk uw vriendjes en vriendinnetjes mee, want die gaan mij ook ellenlang de strot uithangen.

    1. Guus Geluk

     U moet vooral niet verrast zijn, als er eens een reageersel wordt neergeschreven door een door u genoemde reageerder.

     Joop? Ik ga niet naar Joop.

    2. Beukman

     Sene caat:
     “Neem gelijk uw vriendjes en vriendinnetjes mee, want die gaan mij ook ellenlang de strot uithangen.”

     Jij klaagt al jaren hoe erg het wel niet is op DDS. Toch ben je er nog steeds. Huist er een masochist in je?

 21. Sniper666

  Reutel en Pechdrol zijn Bilderbergers, en Geert niet.

 22. Bes Tolen

  Als er in Nederland een aanslag met slachtoffers als in Manchester komt dan zijn politici en andere bevorderaars van dit onheil ook schuldig. Weliswaar anders dan de daders maar wel als bevorderaars door het niet nemen van harde preventieve maatregelen. In een democratie als de onze heeft men niet geleerd dergelijke slechte politici en andere bevorderaars van zulk onheil voortijdig aan te spreken, zelfs niet achteraf. Met name de het volk vertegenwoordigende Eerste en Tweede Kamer niet.
  Ik noem de huidige meerderheid van politici bevorderaars omdat de massa immigratie nog steeds onveranderd door gaat.

  1. corfo

   Bes Tolen.
   Indien in NL plaatsvindt wat u zegt, dan komen “onze politici” op tv. om met omfloerste stem hun medeleven uit te spreken en ze roepen óns toe : “We laten onze democratie niet kapotmaken !” Onzin natuurlijk want de democratie in dit landje is reeds langere tijd kapot. Rutte beloofde de nabestaanden van de schietpartij in Alphen a.d. Rijn, enkele jaren geleden, alle hulp, óók na lange tijd. Toen er enige nabestaanden na enige tijd bij hem aanklopten om hulp/steunhad de man nog niet het fatsoen om te reageren. En dát noemt zich Min.President !!

   1. HaZ

    Mee eens corfo. De man staat stijf van de oningeloste beloftes, het valt me mee dat ie nog niet geregistreerd staat bij het BKR als “wanbetaler”.
    “We laten onze democratie niet kapotmaken !” Rutte: Dat doen we als overheid liever zelf”!

 23. Bes Tolen

  Tim leest niet alles even goed. Zeker niet de twitter van Wilders van nu waarin deze spreekt van medeverantwoordelijk. Medeverantwoordelijk omdat er zwaar onvoldoende maatregelen door achtereenvolgende regeringen zijn genomen.
  De Europese politici in meerderheid konkelen met de meeste terroristische organisatie, die Europa ooit heeft gekend, de R.k.kerk, die nergens op wordt aangesproken. De veruit grootste en machtigste voorstander van de massa immigratie. Mee omdat de machtigen de geschiedenis altijd al verhullen en verdraaien. Scheiding tussen kerk en staat? Waar dan wel? Ondertussen gaat de massa immigratie door. Wie staan er bij te kijken? Wie verraden ons elke dag maar weer? De achterlijkheid heeft de macht.

 24. Marija

  Nou Tim, ik mag vinden dat je de plank een beetje mis slaat.
  Wilders heeft in zekere zin gelijk als hij zegt dat met het huidige beleid van *laat ze maar komen* je ook verantwoordelijkheid draagt voor de gevolgen daarvan.
  Natuurlijk wil Wilders wel regeren, de enige kans dat er wat anders wordt gedraaid dan de decennia lang grijs gespeelde ouwe platen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.