Goh, Erik van Muiswinkel toont zich klimaatscepticus: ‘Ik las dat de boel naar de gallemiezen was. Maar nee!’

Toch verfrissend. De man toonde zich een tegenstander van Zwarte Piet, een voorstander van de links-radicale ANTIFA en zegt de meest vreselijke dingen over Thierry Baudet. Maar toch: hij toont zich vandaag dan weer géén doemdenker als het gaat om zaken omtrent het klimaat.

Gniffelen in hun vuistje deden ze, de meest hardcore-klimaatactivisten toen de zogeheten Doomsday Seed Vault op de Noordpool overstroomde door water dat gesmolten was dankzij global warming. Volgens eerste rapporten waren alle zaden vernietigd: mocht er een wereldramp plaatsvinden, dan zit de mensheid mooi zonder backup-mogelijkheid. En práchtig dat de Greenpeacianen het vonden! Want ze konden dat trieste gegeven gebruiken om klimaatsceptici een PR-blamage mee te bezorgen.

Cynischer gaat het haast niet. Verwacht had ik dan ook dat Erik van Muiswinkel – momentel ’s lands favoriete politiek-correcte VARA-cabaretier – zich zonder adempauze zou aansluiten bij deze mensen. Maar toen het bericht kwam dat de zaden tóch intact zijn gebleven, stuurde Erik deze tweet de wereld in:

Het was gelukkig allemaal niet zo erg gesteld met de zaden in de Doomsday Vault. Of in de woorden van Van Muiswinkel: ze waren niet “naar de gallemiezen”. Hij ziet er zelfs een “metafoor” in voor alle “klimaatpaniek” die aanhangers van GroenLinks, Al Gore en Greenpeace inmiddels al jaren over ons uitstorten. Men heeft het over het einde der tijden, mega-overstromingen en rampen die de aarde voorgoed onleefbaar zouden gaan maken.

Maar is al die hysterie terecht? Uiteindelijk konden slimme mensen de schade aan de zadenbank op Spitsbergen nog prima repareren, zonder dat de wereld meteen diens backupoptie kwijt was. Wellicht valt er ook wat van te leren als er een milieuramp elders optreedt: we moeten meer vertrouwen hebben in ons mensen dat we ook die situaties slim genoeg zijn om de schade tot een minimum te beperken, en niet meteen uitgaan van de allerverschrikkelijkste scenario’s.

Dus ja, mijnheer van Muiswinkel: u heeft groot gelijk als u zegt dat we de geredde zaden van de Noordpool prima kunnen zien als metafoor voor klimaatpaniek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Skippybal

  Van Muiswinkel weten we nou wel….maar echt Engelbart, je bent de laatste, samen met Trump (die stiekem ook wel beter weet) dat het klimaat een groot probleem aan het worden is.

  In jouw straatje; heel midden Afrika is aan het wegkomen, al die mensen komen binnen nu een 100 jaar aan onze grenzen kloppen. Je kan het maar beter voor zijn…

  Of niet?

  1. Skippybal

   Wegkomen = wegkoken

  2. HaZ

   Das nou ook jammer voor al die Afrikanen straks; Hebben ze eindelijk Europa bereikt en ingenomen, worden ze door het wassende Noordpoolwater verjaagd. # Waar kan ik heen, ik kan niet naar……#

 2. Ni28

  De huidige cabaretiers zijn er om te huilen. Vroeger was het meer om te lachen. En het kon zelfs zonder grof te worden. Tegenwoordig moeten zij door de VARA selectie en dan blijft er op grofheid na niets humoristisch over. Het is kiezen tussen rechte rug of kassa. Niet leuk meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.