Groen is het nieuwe zwart: partij Sylvana Simons hekelt klimaatverandering en spreekt van “milieuracisme”

Hé kijk, een nieuw issue waar Sylvana Simons zich druk om gaat maken in plaats van alleen maar zinloos te hakken op zwarte piet. Wel jammer dat ze toch weer tot dezelfde conclusie komt: alles is racisme.

Dat moet toch een fijn gevoel zijn voor ’s lands klimaatridders. Niet alleen worden ze gesteund door faler Jesse Klaver en het nieuwe linkse idool Anne Fleur Dekker, maar ook Sylvana Simons sluit zich aan bij de klimaatlobby.

Dat doet Sylvana uiteraard op geheel… eigenzinnige wijze. Want waar andere klimaatbezorgden het hebben over ijsberen, stijgende zeespiegels of de uitstoot van CO2, heeft de Artikel 1-frontvrouw het vooral over racisme. Want dat is kennelijk een onderbelicht punt van alle hysterie rondom klimaat: het is eigenlijk allemaal een vorm van haat tegen zwarte mensen. Op de website van haar partij publiceerde ze de volgende verklaring:

“Toch blijkt telkens weer dat vooral gemarginaliseerde groepen het zwaarste te lijden hebben onder vervuiling en de mateloze vernieling van natuurlijke hulpbronnen. Het bracht burgerrechtenactivist Benjamin Chavis er in 1981 toe de term “milieuracisme” (environmental racism) te introduceren, wat later onderdeel werd van een bredere strijd voor “mileurechtvaardigheid”.”

Milieuracisme! Je moet er maar op komen. Overigens zijn het niet alleen mensen met een donkere huidskleur die meer zouden lijden ten gevolge van klimaatverandering. Nee, ook homoseksuelen en transgenders (modieus aangeduid met LGBTQIA+ gaan méér dan heteroseksuelen last krijgen van klimaatverandering:

“De vernietigende gevolgen van klimaatverandering zullen juist de meest kwetsbare mensen op deze wereld treffen. De geschiedenis leert ons dat als er noodsituaties ontstaan, door bijvoorbeeld zeespiegelstijging of mislukte oogsten, het de meest kwetsbaren zijn die de hoogste prijs moeten betalen. Of het nu om etnische of religieuze minderheden gaat, armen en andere gemarginaliseerde groepen als vrouwen, mensen die zich als LGBTQIA+ identificeren, arbeiders in vervuilende industrieën en de eindeloze combinaties hiervan – zij zullen als eerste slachtoffer worden.”

Kennelijk is wat je allemaal uitvreet in de slaapkamer belangrijk voor hoe je de gevolgen van de klimaatcrisis ervaart – bijzonder. Heel erg bijzonder. Of om het minder flatteus te zeggen: wat een klinkklare onzin. Als er een overstroming komt om wat voor reden dan ook, zal iedereen daar de dupe van worden. Denkt Sylvana dat het water mensen selecteert op huidskleur en geaardheid? Natuurlijk niet: iedereen zal worden weggespoeld – heus niet alleen zwarten en/of homoseksuelen.

Hopelijk gaat Sylvana snel weer doen waar ze goed in is – moord en brand schreeuwen over Zwarte Piet – want al dit racismegeroep rondom een thema als klimaatverandering slaat echt werkelijk waar nergens op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. toetssteen

  Ah, dus het komt niet door de aanwas in Afrika…. Raar mens.

 2. DennisEijs

  God is een racist? Zegt ze dat nou? 😉

 3. Henk-Jansen

  Ik zal mijn mening over mevrouw Simons maar niet delen

 4. meanstreak2099

  haar partij word met de dag gekker

 5. Arubano

  Toevallig, nou ja is geen echt toeval want het interesseert mij, lees ik momenteel het boek van Simon Roozendaal dat alles beter is geworden. Dat gaat hier over dat hoe rijker een samenleving wordt, hoe schoner hij wordt. Daar heeft het mee te maken. Dus als de economie beter draait dan is er in de industrie en bij de consumenten meer geld over om schoner te werken.
  Toevallig, nou ja al weer niet, werk ik vaak in Suriname en dat is een arm land waar men totaal niets aan milieu doet. De inwoners pleuren hun vuilnis om de hoek in het bos, de goudzoekers vernielen de natuur met machines en kwik en ga zo maar door. Toevallig, alweer, zijn het wel bepaalde soorten mensen op de wereld die nog ver achter lopen in die ontwikkeling, dat dan weer wel.

  1. van Urk

   Arubano@ Of in Nigeria waar ze illegaal olie aftappen uit de Shell leidingen. Vergeten ze meestal het gaatje weer dicht te maken met gevolgen van dien. Zolang die ontwikkeling in sommige delen op de wereld achter blijft lopen en in die landen de volkspopulatie blijft groeien en daarmee tot de grootste consumenten op deze planeet gaan behoren zal het milieu nooit in evenwicht komen.

 6. Nederlandse_Patriot

  Waarom moet het altijd over racisme en discriminatie gaan bij dat mens?

  1. Adriaan

   Simpel, omdat ze het verstand niet heeft om over echt belangrijke zaken te praten. Ze is dom geboren en zal altijd wel dom blijven. Helaas kan ik niet zeggen: dom blondje.

 7. Dam

  We gaan toch niet dat gestoorde clubje bij Nieuwe Maan serieus nemen hé? Dame Simons knip en plakwerk begin ik zat te worden.

 8. Ni28

  Hoe gekker je bent hoe meer aandacht de media aan je besteden. Wordt je nu echt geaccepteerd als een serieus persoon of als een nar? Daarmee geven de media zich bloot die hiermee hun programma’s vullen. Nog een maand en dan kunnen wij weer aanvallen op zwarte Piet verwachten. Racisme blijft racisme of het nu huidskleur is of het klimaat of wat dan ook. Er is steeds minder leuks op de televisie wat je nog serieus kunt nemen in praatprogramma’s.

 9. napels

  Voor 1000 euro,s per week wil ik ook wel domme praat verkondigen,plus nog onkostenvergoeding,wie is hier nou gek?

 10. DutchDropveter

  Ik hoop dat ze eens anders gaan leren tellen; wij Nederlanders staan wereld wij op nummer 1 als het op ecologie gaat.

  Maar we staan veel lager omdat totaal niet rekening gehouden wordt met het feit dat we hier voor 60 miljoen mensen vee telen, we voor +80 miljoen verbouwen aan gewassen en dat we met Brabantse mest de akkers in het noorden voorzien van voldoende voeding. Dit drukt op de natuur daar ben ik het mee eens maar deel deze cijfers door de hoeveelheid mensen om een goed beeld te krijgen. Wat wij hier maken wordt elders niet uitgestoten.

  Om over de Tulpen (Kassen met verwarming), Havens (brandstof en stroom) en onze gas productie (welke er nog van over is) te zwijgen. Wij Nederlanders draaien op voor de uitstoot omdat wij gewoon goed exporteren (op producten welke een CO2 uitstoot hebben).

  Kortom wij Nederlanders moeten stoppen met denken dat we hier in Nederland nog verschil kunnen maken. De rest is aanzet!

 11. janszm

  Wat een raciste, die Simons.

 12. LieverKipsLeverworst

  Op de foto lijkt het net of haar Sylvagina onder d’r neus hangt, maar dan met de snee overdwars. Raar mens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.