Haha! 'Verraad' Wietze door Mattie (of andersom?) verwerkt in documentaire. Het wordt een echte soap!

Geen categoriemei 06 2017, 20:00
Mattie en Wietze. Dát is pas erg.
Ik wilde er eigenlijk niets over schrijven, maar ik ben bang dat het nu toch maar moet: er wordt op dit moment namelijk een documentaire gemaakt over het radioduo Mattie en Wietze. Nou ja, dat waren ze -- een duo dus -- tot voor kort. Mattie heeft Wietze namelijk keihard verraden. Terwijl zijn maatje dacht dat ze samen zouden overstappen naar SkyRadio voerde Mattie onderhandelingen met QMusic. Het gevolg? Hij kreeg een mooie loonsverhoging (6 ton voor een jaar) en de show zou helemaal om hem draaien. Wietze werd dus op een zijspoor gezet. En oh ja, dat ook nog eens terwijl Wietze dacht dat ze allebei zouden overstappen naar Sky. Want, tja, iedereen weet dat de heren twee handen op één buik waren, toch? Een tandem! Niet kapot te krijgen, dat team van 'beste vrienden.'
Nou ja, behalve dus als Mattie wat extra's kan verdienen. Dan is het opeens: rug, dolk, laters!
Afijn, het meest hilarische aan dit verhaal is natuurlijk dat het een enorme mediacontroverse werd. Heel Nederland was ermee bezig. De heren gingen voor én achter de schermen los op elkaar, luisteraars en lezers kozen een kant... jaja, het was oorlog.
Nou, goed nieuws voor mensen die niet genoeg kunnen krijgen van dit soort real-life soaps: blijkbaar was een filmmaker bezig met een documentaire over het duo. De 'breuk' tussen beide heren wordt daarin meegenomen:

De breuk tussen Mattie en Wietze is onderdeel van de documentaire die Hidde van Warmerdam maakt over het veelbesproken duo. Van Warmerdam filmt het veelbesproken duo van Qmusic al vier jaar.

Dat wordt dus smullen als die documentaire uiteindelijk verschijnt.
En ja, dat is vreemd genoeg wél een vraag:

"Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat de consequenties voor de film zijn. Is de documentaire nu klaar of is er nu helemaal geen documentaire? Hoe nu verder is voor ons de vraag. Dat weet ik zelf ook nog niet."

Niet zo zeuren, Hidde! Je hebt hier maar liefst vier jaar aan gewerkt en juist nú heb je echt goud in handen. Wij, bezorgde burgers van Nederland, eisen dat deze documentaire binnenkort op tv verschijnt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten