Heel goed: zelf-islamiserende wijkagente met hoofddoekje krijgt op haar falie van haar baas

De politie is geen laboratorium voor allerlei experimenten met zelf-islamisering. Uitstekend dat deze dwalende Amsterdamse diender dus een verbaal pak slaag van haar werkgever heeft gekregen om haar heilloze actie.

Temidden al het rumoer van de politie Amsterdam om hoofddoekjes in te voeren als onderdeel van het politiebureau, bleek er gisteren dus één wijkagente écht te zijn overgegaan op het dragen van een hijab onder haar politiepet. Ze liep door onze hoofdstad in islamitisch politietenue, naar eigen zeggen om “reacties te peilen”.

Het had de dame in kwestie wellicht wel even gesierd als ze niet zo op eigen islamiserende houtje had geopereerd, zo vonden ook haar leidinggevenden. En ondanks dat enkele dolenthousiaste moslims heel blij waren met het idee dat Nederland kennelijk langzaam veranderd in klein-Mekka, kreeg mevrouw de hoofddoekagent gewoon een flink standje van haar bazen:

“De politie Amsterdam gaat in gesprek met de wijkagente in Amsterdam Osdorp die zaterdag een hoofddoek droeg tijdens haar werk. Dit na de oproep van politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg, die een discussie wil over het afschaffen van het hoofddoekverbod voor politieagentes.

Het lijkt erop dat de politie in Amsterdam niet gecharmeerd is van de actie van de wijkante. De vrouw handelde niet namens de rest van het korps, tweet @Politie_Adam. Ook is de politie niet van plan het uniform te veranderen, oftewel: om toe te staan dat vrouwen hoofddoekjes dragen. „Wij gaan met betrokken wijkagente in gesprek. Betreft een individuele actie. Ons uniform is lifestyle-neutraal, daar verandert niks aan.””

Lijkt me dat een publiek excuus van deze vrouw ook nog wel op z’n plaats is: ze heeft met haar onbezonnen actie de naam van de hele Nederlandse politie door het slijk gehaald, en afbreuk gedaan aan het neutrale en seculiere karakter van de Nederlandse overheid. Leuk hoor, moslimpje spelen, maar daar is het politie-uniform dus toch écht niet voor bedoeld.

Laten we dus hopen dat gistermiddag echt de eerste én de laatste keer was dat we een Nederlandse politie-agente met een hoofddoekje hebben moeten zien rondlopen. Dit is namelijk gewoon geen gezicht, en simpelweg on-Nederlands. Bah!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Nasrani

  Een kort gesprek hoop ik: je bent ontslagen. Je loyaliteit lag in dit geval niet bij Nederland, de politie of de meerderheid van de bevolking. Je ging in tegen ons beleid bij de politie, neutraliteit! Dus gefeliciteerd, je mag vanaf nu de hele dag een hoofddoek dragen, echter zonder uniform.

 2. Nasrani

  En, omdat je schuld hebt aan je ontslag, geen of minder uitkering lijkt mij op z’n plaats.

 3. Vabis

  Dit zal even tegenvallen voor de welbekende trollen alhier die meenden dat de actie van die aandacht en islamgeile hermandad snol een goed idee was…

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0028831/2010-10-10#Hoofdstuk3

 4. Bob de Bouwer

  Krijgen we hier dan straks ook de Rotherham rape crisis ???

  Niet dat iemand in nl hier iets van weet want zelfs in Engeland werd het jaren stil gehouden en nu proberen ze dat alsnog …..
  Krijgen we hier straks ook het probleem dat we geen moslims oppakken omdat de politie dan racist genoemd word ???

  Komen haat imaams en kinder verkrachters hier dan straks ook vrij omdat anders de moslims dreigen te gaan rellen ???

  aangezien meerdere kamer leden de vergelijking met Engeland troffen … of zijn deze bijzaken verder niet belangrijk ?

 5. Mars020

  Nog even geduld mensen, want over niet al te lange tijd lopen mannelijke moslim agenten allemaal met een baard en politiejurk plus slippers. De bereden politie gaat dan over op kamelen. Voor Beuk, Isolde en Guus is dit natuurlijk iets waar ze bloedje geil van worden, maar de normale Nederlanders vinden het linkse geleuter een gruwel.

 6. TheGrimReaper

  @Nasrani:
  “Een kort gesprek hoop ik: je bent ontslagen. Je loyaliteit lag in dit geval niet bij Nederland, de politie of de meerderheid van de bevolking. Je ging in tegen ons beleid bij de politie, neutraliteit! Dus gefeliciteerd, je mag vanaf nu de hele dag een hoofddoek dragen, echter zonder uniform.”

  WAT schrijf je NU?? DAT gaat zomaar niet?? Dat is NIET politiek correct!!
  *sarcasme modus UIT*
  FF serieus nu: ik weet wel bijna ZEKER dat het bij “een flink standje van haar bazen” blijft. U had toch niet gedacht dat er MEER zou volgen? En dan het walgelijke excuus van de “agente” in kwestie: zij deed het “om “reacties te peilen”.” Als ze werkelijk zo scherpzinnig was geweest (wat je als politieagent(e) toch echt moet zijn), had ze kunnen weten WAT de reacties zouden zijn….

  “En, omdat je schuld hebt aan je ontslag, geen of minder uitkering lijkt mij op z’n plaats.”

  Was DAT maar waar; het leeuwendeel van de bevolking is (mijn persoonlijke ervaring) niet meer aan te spreken op moraal of andere goede karaktereigenschappen, teneinde een goed, menselijk gesprek te hebben. Die kun je alleen nog maar pakken op de plek waar het WERKELIJK PIJN DOET: in de PORTEMONNEE!!

  Mvg,

  TGR

 7. TheGrimReaper

  @Mars020:

  “Nog even geduld mensen, want over niet al te lange tijd lopen mannelijke moslim agenten allemaal met een baard en politiejurk plus slippers. De bereden politie gaat dan over op kamelen. Voor Beuk, Isolde en Guus is dit natuurlijk iets waar ze bloedje geil van worden, maar de normale Nederlanders vinden het linkse geleuter een gruwel.”

  Het gebrek aan reacties van de door u genoemden (en waarschijnlijk ook verafschuwde) trollen IS inderdaad veelzeggend.

 8. TheGrimReaper

  @ Bob de Bouwer:

  “Komen haat imaams en kinder verkrachters hier dan straks ook vrij omdat anders de moslims dreigen te gaan rellen ???”

  Wordt het dan niet eens HOOG TIJD dat de Originele Blanke Nederlander een keer voor dit land op gaan komen en ook eens flink gaan rellen??
  Daar wordt het mijns inziens HOOG TIJD voor.

  1. Fiji

   Helaas is of de blanke man er te laf voor of bang voor de gevolgen. Ik heb inmiddels paar keer in de cel gezeten omdat ik voor een vriend op kwam die door marokkanen werd uitgescholden voor flikker e.d. maar ik moest altijd mee omdat 1 persoon aanhouden makkelijker was dan een groep. Ik ben voor de duvel niet bang en doe het steeds maar weer… kom niet aan mijn vrienden.

  2. Marija

   De meestal laffe, originele Nederlander, komt alleen op de been als er niets op d TV is, of hij flink in zijn portemonnee wordt gepakt.
   Nog even geduld dan maar, tot er weer een grootscheepse lading zich vluchteling noemende opvreters/uitkering-genieters hier worden afgeleverd.

 9. buitenbeentje

  Minimaal een schorsing voor een aantal weken lijkt mij een duidelijk signaal voor iedere agent die van mening is dat hij in zijn uniform uiting moet geven aan zijn sympathieën voor wat dan ook. Geen Feyenoord of Ajax petje, geen keppeltje, kruis of hoofddoek. Toon maar eindelijk eens respect voor je beroep en je eed.

 10. Isolde

  Ze krijgt een ferm standje.

  🙂

  1. IJscoman

   Het is duidelijk dat Isolde met haar mening vrijwel alleen staat. Een peiling van Maurice de Hond wees uit dat driekwart van de Nederlandse bevolking tegen politie met hoofddoekjes is, evenals de meeste politieke partijen.

   Het moet pijn doen als je zo overtuigd bent van je eigen mening en vrijwel niemand daar in meegaat. De eenzame roepende in de woestijn met een messias-complex.

   1. Vabis

    Blogg Chick Bommels

    Bommels Gedachtes: Dus je bent een wijkagent, bent er voor naar school gegaan, hebt de wetten en plichten de opgestelde regels uren lang in je kop lopen stampen, om uiteindelijk het felbegeerde ‘papiertje’ voor politie- mevrouw in de wacht te slepen?! Je deed een eed afleggen, die overigens net zoveel voorstelt als een pot chocoladepasta hardop op voorlezen! Want je gaat tegen het beleid tégen de afspraak én misschien nog wel het ergste tégen de wet in, een hoofddoek opzetten?! “Iets met solidariteit?” naar wie vraag ik mij verbaast en tóch best kwaad af?

    Solidariteit naar al die vrouwen die zich gedwongen moeten verstoppen achter een lap- stof? Solidariteit naar de kleine meisjes die dagelijks hun mooie haarbandjes prinsessenkroontjes én speldjes moeten achterlaten op hun slaapkamer omdat zij gedwongen worden een doek om hun krulletjes te binden? Solidariteit naar een groep ‘Mannen’ die zich angstig vasthouden aan ééuwen oude regels uit een dwaas boekje, omdat zij eigen identiteit totaal verloren zijn?

    De wijkagent liep als een ware popster door de wijk te paraderen, ging met elke debiel op de foto, en lachte de wetten richting vuilnisbak. En deze politie- mevrouw moet mij beschermen? Deze dame kiest liever voor provoceren dan assisteren? Zij zal vast haar werkzaamheden perfect uitoefenen, maar op het moment dat de politie- mevrouw de plichten aan haar politie- laarsjes lapt vallen al haar eerdere verdienste weg tegen deze domme actie. Zou de politie- mevrouw niet genoeg geneukt worden, heeft zij misschien last van aandacht te kort? Of wil er nooit iemand met haar op de foto omdat zij zonder hoofddoek haar ongewassen extensions dan moet tonen? Het geval blijft dat het niet eens om dit kleine lapje stof gaat, maar het breken en niet na leven van de wet.

    Men wil méér allochtonen in politie-uniform, de helft moet wit en de andere vijftig procent donker gekleurd!?
    Wat een waanzin, men heeft de hulpverleners nodig als er iets vreemds verschrikkelijks of angstig aan de hand is …. Op zo’n moment bekijk je niet eerst de huidskleur maar ben je blij te worden gered óf geholpen! Zullen er écht mensen op deze aardbol rond zwalken die zich druk maken om de kleur van een huid? Dat zij liever sterven dan geholpen worden door een ‘in hun ogen’ verkeerde afkomst? Mocht dit zo zijn, dan raad ik alle hulpverleners aan hun eed overboord te gooien en weg te rijden van de rampplek! Wees Godverdomme gigantisch dankbaar dat wij in een land leven waarin eenieder de kans op overleven krijgt. De uniformen niet naar geslacht of afkomst kijken maar hulp verlenen aan iedereen.

    En voor dat U óns de schuld geeft van het ophitsen, besef dan even dat het de witte machthebbers zijn die deze discussie zijn begonnen. Dat het de witte maatpakken en topfunctionarissen zijn die het land ophitsen. Dat er uiteindelijk een groepje linkse weldoeners dankbaar gebruik maken van hun woorden, en met deze onzin aan de haal gaan …. Daar kan tachtig procent van de allochtonen niets aan doen! Wij leven ons leven en zijn blij met de ambulance de brandweer en de politie mensen.

    Zo, dan ga ik nu met indianen hoofdtooi gekleurde string en doorzichtige neon pyjama mijn viervoeter uitlaten! En hoop dat er zelfs op deze vroege stille zondagochtend héél véél mensen met mij op de foto willen!!
    Want als er iemand het provoceren heeft uitgevonden dan ben ik dat wel! Fuck You politie- mevrouw doe normaal!

    Fijne Dag Lieve Volgers

   2. Isolde

    Ik ben geen voorstander van hoofddoekjes bij de politie. Ik heb daartegen principiële bezwaren en die gaf ik aan.
    Praktisch is er wel voor te zeggen en ik vind de actie van de agent sympathiek. Ze toonde aan dat het op straat geen weerstand oproept. Ik vind het beleid van de Amsterdamse politie om te streven naar een meer evenwichtige samenstelling juist.

    Het is een genuanceerd standpunt dus dat zal hier wel niet kunnen worden opgepikt.

    1. EvG

     In tegenstelling tot u vind ik dit een erg onsypathieke actie. U vind het wellicht een sympathiek idee. Kunt u mij vertellen wat er nu zo sympathiek aan is? Ik ben erg, heel erg nieuwsgierig.

     Het onsympathieke is dat na een week van ophef over dit onderwerp, iemand het politie uniform ge/misbruikt voor een soort alternatief carnaval. En, verrassend, de boel nog verder ophitst.

  2. Stanly2000

   Isolde gisteren.
   Mooie en dappere actie van deze wijkagente.

   Ik las dat er uitsluitend positieve reacties waren. Dat zegt toch iets.
   Dit moet toch pijn doen om zo te falen?

   1. Vabis

    De man die dit schreef is een volslagen debiel en een psychopaat pur sang.

    1. Sniper666

     @ Vabis

     De DDS leiding moet serieus kijken naar Isolde. Deze persoon beledigd iedereen keer op keer. Groeten aan Rockanje!

 11. joost2

  Deze moslim vrouw respecteert het voorschrit, c.q. de Nederlandse wet niet en zou dus daarom ontslagen moeten worden.

  Maar zoals het thans helaas veel gebeurd, de moslims in Nederland hebben hun eigen wetten, normen en waarden en maken die ondergeschikt aan hetgeen in Nederland geldt.

  En de overheid zijn angsthazen, die niet hard genoeg durven optreden.
  Nu weer deze moslimagente, maar wat denkt U van alle criminaliteit, bedreigingen etc. waarbij moslims betrokken zijn en veel toleranter behandeld worden omdat onze overheid bang is voor eigen hachje.

 12. Beukman

  Een standje voor deze ludieke actie van een overigens niet-islamitische dame want het mag inderdaad niet, en daarmee is de kous af. Tjonge tjonge, wat een gebrul weer op De Dagelijkse Steunkous.

  1. Isolde

   Naar buiten toe een standje en binnenskamers steun en waardering. De vrouw steunde het beleid van de korpsleiding en toonde aan dat het praktisch prima kan.

   Het wachten is op GeenStijl die de lezers vraagt op welke wijze ze haar ‘willen doen’.

  2. IJscoman

   Gek toch Beukman, als er iets te ‘extreem-rechts’ wordt geplaatst op DDS kunnen jij en je linkse kameraden er vele, vele dagen over doorzeiken. En nu het tegen jullie debiele gedachtegoed is moet het na een paar reacties al ophouden?

   1. Isolde

    Niets hoeft IJscoman te beletten om nog lang over dit onderwerp door te gaan maar ik ben het met Beukman eens dat het te groot gemaakt wordt.
    De reden is de moslimhaat. Het gaat de meeste reaguurders hier niet om de gewenste neutrale uitstraling van de politie (een zinnig argument tegen hoofddoekjes bij de politie) maar om het verlangen moslims te weren bij de vervulling van publieke functies.

    1. Vabis

     Wat is er eigenlijk mis met ‘moslimhaat’, mij dunkt dat die haat niet zomaar uit de lucht komt vallen, uiteindelijk bestaat er niet zoiets als ‘Vietnamezenhaat’ of ‘Tamilhaat’ etc., ook groepen mensen die hier naar toe zijn gemigreerd maar die volkomen zijn aangepast in onze samenleving.

     Kortom die zogenaamde ‘moslimhaat’ die men zou hebben is volkomen gerechtvaardigd en is veroorzaakt door die moslimdebielen zelf.

     1. Isolde

      Dank voor de onderbouwing van mijn stelling, Vabis,

     2. Vabis

      Jouw stelling alsof moslimhaat iets is wat zomaar voorkomt en geen oorzaak heeft is puur gelul Wim, zoals ik al stel komt die haat niet uit de lucht vallen, daar zijn die moslimdebielen toch echt zelf schuldig aan en is derhalve volkomen gerechtvaardigd!

     3. Isolde

      De moslims zijn net zo schuldig aan moslimhaat als Joden aan Jodenhaat. Jodenhaters en moslimhaters denken daar echter anders over, die menen dat de slachtoffers hun vervolging veroorzaken en verdienen.

      Tegen die zieke kronkel in het denken van racisten is geen kruid gewassen.

     4. Vabis

      Men heeft je al eens meer aan dat pindabrein van je getracht uit te leggen dat de vergelijking die je telkens doet tussen de joden destijds en moslims in de huidige tijd niet op gaat Wim, en toch kom je telkens weer met die debiele vergelijking aankakken, wat overigens geheel trollen eigen is!

     5. Isolde

      @Vabis,

      Mijn vergelijking betreft niet Joden en moslims maar Jodenhaters en moslimhaters. Dat is precies hetzelfde slag volk.

     6. Vabis

      Je tracht jezelf eruit te zwetsen Wim zoals gewoonlijk wanneer je weer eens met je broek op die walgelijk dunne enkels van je staat…

      Jodenhaat destijds was geheel onterecht, moslimhaat in de huidige tijd is volkomen gerechtvaardigd en werd en wordt veroorzaakt door de doelgroep zelf, plant dit nu eens tussen je islamofiele flaporen!

     7. Isolde

      Opnieuw dank, Vabis, voor de onderbouwing en illustratie van mijn stelling: racisten legitimeren hun racistische gaat door te verwijzen naar veronderstelde negatieve kenmerken van hun slachtoffers. Daarin verschillen negerhaters, antisemieten en islamofoben niet. Het is op de keper beschouwd dezelfde pathologische aandoening.

     8. Isolde

      ‘gaat’ in de eerste zin moet ‘haat’ zijn.

     9. IJscoman

      Een groot verschil Isolde is, dat de nazi’s/Jodenhaters ook andere groepen haatten, opsloten en vernietigden. Onder andere homo’s en zigeuners. Alle drie de groepen waren schuldeloos.
      Moslimhaters hebben -zoals Vabis terecht opmerkt- alleen de pest aan moslims. Niet aan homo’s, zigeuners, Vietnamezen of Tamils. En inderdaad komt die aversie door moslims door eigen schuld: velen uit die groep zijn oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken en gevangenissen, altijd uit op geweld, rotzooi en dominantie, onaangepast in hun gedrag, niet geintegreerd of de wil tot integreren, sjoemelen met resultaten islamitisch onderwijs, sjoemelen met kinderbijslag, oververtegenwoordigd in de bijstand, haatimams in haatmoskeeen die de westerse waarden verketteren, etcetera enzovoort. Haast vanzelf straalt dit af op de gehele groep. En van al deze zaken was geen sprake bij Joden en zigeuners onder de nazi’s.

     10. Isolde

      IJscoman zoekt de oorzaak van zijn racistische haat in de kenmerken van de groep die hij wenst te vervolgen. Daar is daar niet te vinden; haat huist in de eigen ziel. Het loskomen van pathologische haatgevoelens vergt dus werk aan jezelf.

     11. IJscoman

      Isolde negeert gemakshalve de vele voorbeelden die gegeven worden en gaat over tot psychologische ridiculisering. Het vertrouwde trollenpatroon van de eenzelvige, gemankeerde ziel die eenzaam op zijn zolderkamertje zit te rukken en de wereld haat omdat zijn grootsheid niet gezien en gekend wordt.

      Je hebt helemaal gelijk hoor Wim.

     12. Isolde

      @IJscoman,

      De vele voorbeelden betreffen niet de de psychologische eigenschappen van de racist maar het object van haat. De gedachte is dat haatgevoelens door een haatobject worden veroorzaakt maar die causaliteit wordt alleen al gefalsificeerd door het feit dat slechts een kleine minderheid bij confrontatie met hetzelfde object haatgevoelens ervaart.

      Mensen met haatgevoelens hebben een psychologisch probleem en zouden hulp moeten zoeken, al zou het alleen maar zijn omdat je er doodongelukkig van wordt.

     13. IJscoman

      Iedereen op DDS is het er over eens dat jij een verwerpelijke debiel en volslagen psychopaat bent, Wim Hutten. Je doel is mensen kwaad te maken, wat op zich al een hele enge aandoening is: het is aangeboren DNA-haat in zijn meest pure en extreme vorm en jij toont het de hele dag door. Dat je daar plezier aan beleeft bewijst dat er maar een is die hulp nodig heeft en dat ben jij. Maar helaas ben je zo ziek in je hoofd dat alleen een TBS long stay afdoende is. Misschien kunnen ze daar gelijk wat doen aan die lelijke scheve kop van je. De plastische chirurgie is heel knap tegenwoordig.

 13. corfo

  Wat dat stofdoeken-figuurtje doet is niks anders als provoceren. En dát is iets waar die parasieten héél goed in zijn. De NL-“politieK” is inmiddels verworden tot een kliekje angsthazen die “ja en amen” zeggen tegen alles en iedereen uit islamitische landen.
  Dus eigenlijk een “regering” bestaande uit buitengewoon laffe mensjes, die niet eens in de gaten hebben dat hún kinderen en/of kleinkinderen óók met de alsdan nóg ernstiger gevolgen van dit “beleid” dienen te “leven”. Één grote teringzooi hebben ze van dit z.g. “rijke” landje gemaakt.

 14. corfo

  Trap zo’n wijf bij de politie weg !! Zij is een aanfluiting voor de gehele NL-politie, of wat daarvan nog over is.
  Als je bij de politie gaat weet je dat je een zwart/geel pakje aan moet, dan kun je toch niet zeggen : “Ik doe een mooi grijs mantelpakje aan ?” In Bangladesh lopen mannelijke agenten in een rokje; een idee voor in NL ?
  De grote uitholling is reeds langere tijd gaande. Stop die rotzooi !!!! ’t Wordt tijd voor een zéér grote schoonmaak op velerlei gebied.

  1. Isolde

   Als mensen hier gaan bepleiten om vrouwen te trappen begin ik me ongemakkelijk te voelen.

   Gelukkig is het slechts een fantasie: deze moedige agente krijgt formeel een standje en daarna promotie.

   1. nogmaals

    Mooie bonus bij de reactie van corfo. Isolde (die de woorden van corfo verdraait!) begint zich ongemakkelijk te voelen.

    1. ayreonaut

     Isolde verdraait inderdaad de woorden van Corfo, die had het over wijven.

    2. corfo

     nogmaals.
     Dank !
     Intussen is al bij zeer veel reaguurders duidelijk hoe figuren als Isolde en co. denken en reageren. Zij liegen, bedriegen en verdraaien álles wat niet in hun kraam te pas komt. Ik ken dat soort nietsnutten zeer goed vanuit m’n eerdere werkkring en het enige wat zij met mij kunnen doen is : aan het lachen maken. Trieste mensjes zónder enige kennis en kunde.

   2. corfo

    Mannen die vrouwen een “standje” doen toekomen zijn seksistische beesten !

   3. corfo

    Isolde.
    “Agente” tegen haar standje gevende chef : “Doe maar standje 69, chef !”

    1. Isolde

     Corfo verduidelijkt zijn zienswijze op vrouwen.

   4. corfo

    Isolde.
    Ik zie dat je één en ander niet meer kunt volgen ! Jammer.
    Een nachtje goed slapen wil wel eens helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.