Het is vandaag precies 15 jaar sinds de moord op Fortuyn: kijk het moment terug dat Pim zijn eigen dood voorspelde

Vandaag precies 15 jaar geleden – op 6 mei 2002 – werd Pim Fortuyn doodgeschoten door Volkert van der Graaf. Het was een laffe, koelbloedige moord. Maar wel een daad die de LPF-lijsttrekker heeft zien aankomen – zoals hij vertelde in een achteraf kippenvelgevend tv-interview bij Robert Jensen op Yorin – het huidige RTL 7.

Het is vandaag precies 15 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord door Volkert van der Graaf in Hilversum op een parkeerplaats op het Mediapark, vlak nadat hij op 3FM was geïnterviewd. 6 mei 2002 – het werd een trieste dag in de Nederlandse geschiedenis.

Nog triester was het dat heel Nederland al kon zien aankomen wat er ging gebeuren, nadat de aanstormende rechtse politicus zó veel bagger over zich heen had gekregen. De demonisering was heftig geweest: Fortuyn was zo’n beetje persoonlijk vergeleken met alle hoofdrolspelers van het Derde Rijk.

Fortuyn was dus niet gek: hij wist dat hij gevaar liep, en sprak daar ook openlijk over. Een gesprek dat hij bij Yorin op 22 maart 2002 – een maand en nog wat voor zijn dood – had met presentator Robert Jensen, werd daarbij iconisch. Fortuyn zegt rekening te houden met een aanslag op zijn leven, en vertelt dan ook hoe dat komt: de Rotterdamse socioloog is zo erg gedemoniseerd dat er maar één gek hoefde te komen die voor eigen rechter wilde spelen en de drang voelde de samenleving te “behoeden” voor de “Hollandse Haider”. Zo geschiedde. Die gek kwam er, en heette Volkert van der Graaf.

Maar ondanks dat Van der Graaf geen handlanger van ‘Paars’ was, moeten politici van VVD en PvdA (maar ook D66 en GroenLinks) zich diep schamen voor de rol die zij bewust of onbewust hebben gespeeld in de moord op Pim Fortuyn. En niemand kon dat duidelijker uitleggen dan Fortuyn zelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Vabis

  Ja en de dode bomen vodden Trouw, NRC en Volkskrant die nu zo’n grote mond hebben over GS zouden ook wel eens vervolgd mogen worden, man man wat zijn die net als veel politici medeschuldig aan de dood van Pim Fortuyn.

 2. Marija

  Pim heeft mij politiek bewust gemaakt.
  Vanaf die tijd begon ik de Nederlandse politiek en politieke leiders te wantrouwen.
  Pim was een bijzonder mens met een geweldig inzicht en ik weet nog als de dag van gisteren, de grote bewondering die er was voor hem en ook het schandalige gedrag van de politici in die tijd.
  Nederland had er beter aan toe geweest met hem, dan met die draaiende, liegende, graaiende zakkenwassers nadien, die wel na zijn dood het erfgoed van Pim hebben gebruikt voor hun eigen belangen.

 3. Marija

  Vandaag herdenking Pim Fortuyn in Rotterdam,
  Korte Hoogstraat,
  van 16.15 uur tot 18 uur
  http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/leefbaar_rotterdam_organiseert_grootse_herdenking_ter_ere_van_pim_fortuyn/

 4. Ritter

  Pim Fortuyn werd enorm gedemoniseerd door de politieke elite en hun vriendjes in de media omdat hij de feiten benoemde. En dat wat tegen het zere been van de politieke elite en hun vriendjes in de media.

  Ik kan mij nog goed herinneren toen linkse actievoerders een taart met poep in het gezicht van Pim gooide. Je hoorde en zag “journalisten” lachen. Dat vonden ze prachtig.

  Uiteindelijk heeft al dat gedemoniseer op zijn persoon er toe geleid dat een linkse GroenLinks activist Pim Fortuyn doodschoot.

  Pim Fortuyn: “Als mij iets gebeurt, ….”
  https://youtu.be/vbcuyUVb-nY

 5. joost2

  De moordenaar loopt weer vrij rond, met een dikke vinger omhoog.
  Dat kan zomaar in dit nepotisme land. Die lafaard kreeg de faciliteiten tot in het absurde.
  De moord was georganiseerd door meerdere mensen, dat is voor mij altijd klip en klaar geweest, de moordenaar kreeg een soort “vrijbrief”.
  Zijn mede daders , via de nog immer aanwezige links mensen en vooral de linkse media in dit land hebben er niks van geleerd en demoniseren nog immer anders denkenden .
  Het socialisme is oud en gedateerd, de mensen anno 2017 kunnen lezen, schrijven en rekenen.
  Maar de 5e linkse colonne overheerst nog steeds in dit land en willen dat wij leven zoals ZIJ willen!

  Daarom komen er nog steeds vergiftige figuren uit de communistische, maoïstische, linkse radicale wereld, via de media aan het woord. Zij eisen een podium, goed- of kwaadschiks.

  Je hoefde gisteravond alleen maar weer eens naar de uitzending van de NPO=VARA
  van Jeroen Pauw te kijken met die juffrouw ( een soort journaliste ) te horen met haar hele grote bek, die zgn. wel voor de vrijheid van meningsuiting is, maar alleen als het tot haar genoegen is en die via de NRC ( de Nederlandse Roddelkrant) de abjecte mogelijkheid kreeg om de site van “Geen Stijl” aan te vallen, door hun adverteerders te intimideren en zo de inkomsten van Geen Stijl poogt te verminderen.
  Nu Geen Stijl, morgen DDS?
  En Pauw liet ze helemaal uitrazen, die uitgekookte eikel.

  Dat soort figuren, hebben met hun indoctrinatie de moord op Fortuyn op hun geweten.
  We horen en zien ze elke dag en de NPO=VARA geeft hun structureel een podium.
  De PvdA is weggeblazen bij de recente verkiezingen, maar hun fanatiekelingen hebben nog steeds de door ons weliswaar betaalde media in handen. Zij belasten ons avond na avond nog steeds met hun linkse nihilistische gelul.
  Andersdenkenden zijn b.v. nu Wilders, Baudet, Prof. Koopman en Prof. van de Beek.
  Zij moeten ook altijd “over hun schouder” kijken, omdat ze een andere mening hebben dan de linkse elites.

  Het hele kabinet Kok, met die lafaard minister de Vries voorop ( die heeft bewust de beveiliging van Fortuyn compleet genegeerd- ook al waarschuwde die er zelf voor)
  is verantwoordelijk voor deze misser in onze vaderlandse geschiedenis.

  Pim Fortuyn had bijzondere profetische gaven en hij heeft een aantal zaken voorspeld die ook zijn uitgekomen en nu actueel zijn. Lees zijn boeken maar eens.
  Maar de 5e colonne laat en staat alles maar toe.

 6. Roughwood

  Tot op de dag van vandaag zijn de (extreem-)linkse moraalridders en deugdramfatsoensrakkers nog immer oostindisch doof voor overtuigingen en meningen die niet de hunne zijn. Ze gaan nog altijd te werk als toendertijd, alles is namelijk geoorloofd om de verkondigers van een ander geluid, letterlijk of figuurlijk, kalt te stellen.

 7. Lex

  Die vuile moordenaar Volkert van der Gaaf loopt nu vrij rond, ik had toch zo gehoopt dat ze hem neer zouden leggen zodra hij vrij zou komen.

  Waar zijn de helden van weleer gebleven, die hun hand er niet voor om zouden draaien om iemand neer te leggen. Deze schoft heeft de toekomst van nederland veranderd, dat nemen velen hem niet in dank af.

  Deze huidige linkse politiek correcte ellendige politiek heeft zich hierdoor gewoon kunnen voortzetten. Geert Wilders heeft het geprobeerd om het te veranderen maar had niet de juiste talenten die Pim fortuin wel had. Pim Fortuin bracht veel van de PVV punten met passie en veel subtieler.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.