Hoera: ijzersterke prestaties van OG3NE en Ajax sturen Nederland niet naar één, maar twee finales

Geen categoriemei 12 2017, 8:00
Het was donderdagavond even kiezen: gaat om negen uur het Eurovisie Songfestival of de wedstrijd Olympique Lyon - Ajax aan? Gelukkig was het uiteindelijk, ongeacht de keuze, voor iedereen feest aan het einde van de avond.
De afgelopen avond was voor veel huishoudens een hels dilemma: wat wordt er gekeken op de televisie om 21:00? Een halve finale wordt het zeker, maar gaat het die van het voetballende elftal of het zingende drietal worden? Nou ja, of je moest het slim aanpakken zoals deze mensen natuurlijk, dan hoefde je niet te kiezen:
Uiteindelijk maakt het qua stemming echter allemaal weinig uit. Sterker nog: zowel de dames van OG3NE als de Amsterdamse heren gingen de avond al in als doodgeverfde winnaars. Om met het Eurovisie Songfestival te beginnen: de zusjes die met hun harmonieuze lied al in de top-10 bij de wedkantoren stonden, zetten een ijzersterk optreden neer op het podium in Kiev. Sterker nog: van alle deelnemers wisten zij het meest solide lied neer te zetten, zonder dat het het moest hebben van gekke fratsen als Roemeens gejodel of Hongaarse zigeunerzang, die overigens ook zeer vermakelijk waren - maar dat is een ander verhaal. Ze zongen gewoon geweldig en maakten geen enkele uitglijder, iets wat zeer zeldzaam is bij Eurovisie-inzendingen die nooit echt bekend staan om zuivere stemmen. Wat dat betreft tipte er deze halve finale geen enkel land aan ons, en het is dan ook meer dan terecht dat we door zijn naar de felbegeerde finale van zaterdag. De ontknoping was overigens nog een zenuwslopende exercitie voor de zusjes: hoewel eigenlijk niemand verwachtte dat ze niét door zouden gaan, was de spanning lang om de snijden: de nogal theatrale Oekraïense presentatoren maakten ons land pas als negende van de tien bekend - wat overigens niets zegt over het aantal punten dat ze kregen. En wat waren ze blij toen!
Ook in Lyon was het feest, na de tweede halve finale die Ajax daar tegen Olympique moest spelen. Nouja, voor de afgereisde fans van Ajax dan: aanhangers van Lyon kregen een bloedstollende wedstrijd voor hun kiezen waarin hun team alles deed om toch nog door te gaan, maar het uiteindelijk niet gedaan kreeg. De Fransen hadden immers een 4-1 nederlaag van de eerste wedstrijd goed te maken, wat bij voorbaat al een onmogelijke klus leek. Toen de Amsterdammers al vroeg op een 1-0 voorsprong kwamen, leek het al helemaal gedaan: men zou vijf keer moeten scoren om nog door te gaan, wat natuurlijk niet geheel realistisch was.
Toch zou Lyon tot de laatste minuut blijven vechten, ondanks de enorme achterstand. Het werd na 90 minuten 3-1 voor de gastheren uit Lyon, maar dat was dus niet genoeg: twee doelpunten te weinig om precies te zijn. En dat betekent maar één ding: zij vliegen eruit, en Ajax vliegt op de 24ste door naar Zweden voor de finale tegen Manchester United, dat zich gisteren ook wist te plaatsen ten koste van Celta de Vigo.
En of je nou fan bent van Ajax, OG3NE of geen van beiden: het is toch prachtig om te zien dat ons land het op verschillende terreinen weer uitstekend gedaan heeft!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten