Illegaliteitsbestrijder Thierry Baudet doet een Gandalfje in migratiedebat: "You will not pass!"

Geen categoriemei 11 2017, 16:00
Het Nederlandse migratiebeleid is op dit moment, lichtjes uitgedrukt, niet bepaald een succes. Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet liet daarom op interessante wijze zien hoe het wél zou moeten gaan in dit land.
Elke Nederlander die tot twee kan tellen weet één ding heel goed: het huidige migratiebeleid van Nederland is één grote ramp. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat een groot deel ervan tegenwoordig bepaald wordt door de hoge heren in Brussel, maar dan nog hebben we ook een stevig deel aan onszelf te wijten.
In Nederland geldt immers nog steeds de krankzinnige regel dat illegaliteit - oftewel, het illegaal verblijven in het land - niet strafbaar is. En dat terwijl het hele woord 'illegaal' toch al aardig duidelijk maakt dat je iets doet wat niet mag. Maar hé, kennelijk vinden we het niet nodig om overtreden te bestraffen hier - een beetje alsof je zegt dat met een fles whiskey achter de kiezen autorijden verboden blijft, maar oom agent je wel vrolijk laat doorrijden als je betrapt wordt. Zulke logica hebben we hier dus mee te maken.
Dat die oliedomme houding tegenover mensen die hier niet horen te zijn gevolgen zou hebben, kon iedereen wel voorspellen - al heb je natuurlijk altijd wegkijkprofessionals - Pechtold *kuch* Klaver *kuch* die doen alsof er niets aan de hand is. En dat terwijl onlangs nog duidelijk werd dat vele duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers gewoon vrolijk hier blijven als ze te horen krijgen dat ze definitief niet mogen blijven.
Goh, hoe zou dat nou toch komen?
Gelukkig zijn er ook nog politici die wel de pijnlijke waarheid onder ogen durven te zien, zoals nieuwkomer Thierry Baudet van Forum voor Democratie, dat er nooit voor schroomt om het kartel aan politieke correctheid en wegkijkafspraken te doorbreken. In een debat over die schokkende onthulling omtrent de duizenden illegalen, diende de Forum-voorman maar liefst vijf moties - ja, hij neemt dit probleem, in tegenstelling tot zijn collega's, zeer serieus - in ten behoeve van een logischere aanpak van illegaliteit.
Wat hij dan wil? Hier komt het: allereerst eindelijk illegaliteit ook daadwerkelijk strafbaar maken - meer dan logisch - en illegalen opsporen, uitgeprocedeerden preventief vastzetten zodat ze niet kunnen verdwijnen, fraude tijdens asielprocedures aanpakken, en sancties instellen tegen gemeenten die niet meewerken aan het uitzetten van illegalen en tegen landen die zulke mensen niet terugnemen. Stuk voor stuk uitstekende voorstellen die al eeuwen geleden doorgevoerd hadden moeten worden natuurlijk.
Maar eigenlijk vallen zijn ideeën beter samenvatten op de creatieve manier waarop Baudet dat zelf deed, namelijk met een quote van Lord of the Rings-karakter Gandalf. Met de bijbehorende handgebaren heeft hij dan ook een boodschap voor iedereen die denkt hier zonder toestemming te kunnen binnenkomen en blijven: "You will not pass!"
En daarmee is alles wel gezegd toch? Mooie plannen Thierry: nu nog - eigenlijk kansloos - hopen dat onze toekomstige regering ook echt wat hiermee zal doen. Oh, en dat Gandalf eigenlijk "You shall not pass!" zei, zullen we voor deze keer door de vingers zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten