ISIS gaat los in de Fillipijnen: de radicale slachters bezetten een kerk en gijzelen tientallen mensen

President Duterte heeft de noodtoestand uitgeroepen. Presidential Communications Operations Office (bron: Wikimedia Commons).
Foto: President Duterte heeft de noodtoestand uitgeroepen. Presidential Communications Operations Office (bron: Wikimedia Commons).

De Filipijnen zijn het nieuwe Midden-Oosten.

Het gaat helemaal mis in de Filipijnen waar ISIS-terroristen een kathedraal bezet hebben en de tientallen aanwezige christenen in gijzeling genomen hebben.

De kathedraal in Marawi werd ingenomen nadat ISIS-terroristen het vuur openden op strijdkrachten van de Filipijnse overheid. Volgens ooggetuigen zijn er minstens 15 terroristen betrokken bij de actie. Daarnaast zouden er minimaal een dozijn christenen gegijzeld zijn — en ook nog een lokale priester. Twee soldaten en een politieman werden vermoord door de terroristen die ook nog even een school, een kerk, en een gevangenis in lichterlaaie zetten.

Volgens de autoriteiten is de situatie ondertussen enigszins onder controle, maar stadsbewoners weerspreken dat. Volgens hen hebben de ISIS-rebellen de stad nu in handen. Rabani Mautum legt uit:

“De stad is nog steeds in handen van de gewapende rebellen. Ze bezetten alle belangrijke wegen en twee bruggen. Ik was op school toen we geweerschoten hoorden. Vervolgens gingen we naar buiten en zagen we overal bloed, maar we zagen nergens gewonden of lijken liggen.”

De situatie in de Filipijnen loopt zo erg in de hand dat president Rodrigo Duterte al de noodtoestand heeft uitgeroepen en heeft aangekondigd dat hij de ‘opstand’ van de islamistische extremisten keihard zal neerslaan. Hij waarschuwt dat die noodtoestand weleens een jaar kan duren, wat dus betekent dat hij ervan uitgaat dat deze strijd nog wel even voortduurt.

“Als het een jaar duurt, het zij zo. Als het in een maand voorbij is ben ik blij. Tegen mijn landgenoten zeg ik: wees niet bang,” aldus Duterte.

Natuurlijk kan niemand ze het kwalijk nemen als ze wél bang zijn. Als het aan ISIS ligt worden de Filipijnen immers veranderd in een tweede Syrië. Daar moet je als burger natuurlijk absoluut niet aan denken.

En dat betekent dat Duterte inderdaad heel hard moet uithalen naar deze terroristen… en daar zo nodig hulp voor moet inroepen van bevriende naties zoals Amerika. Er is maar één manier om op effectieve wijze om te gaan met terroristische organisaties: door ze in één klap helemaal van de aardbodem te vegen. Niets geen ‘gevangen nemen’ of ‘rustig opbouwen.’ Gewoon losgaan en pas stoppen als de vijand totaal en compleet vernietigd is.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Wereldwijd zijn er talloze jihadisten groepen actief. Overal waar de islam aanwezig is ontstaat er geweld. Daarom moet je voorkomen dat de islam vaste voet krijgt in een land.

  In Oost -Europa hebben ze geen problemen met islamitische terreur en geen last van dngen als vrouwenbesnijdenissen.

  Want die landen laten maar mondjes maat moslims toe in hun land en sluiten de grenzen voor de massale illegale migratie naar Europa vanuit de islamitische landen.

  ‘Waar moslims in de meerderheid zijn, hebben andersdenkenden geen rust’
  http://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/407841-waar-moslims-in-de-meerderheid-zijn-hebben-andersdenkenden-geen-rust

 2.   

  Die jihadisten zijn bij voorbaat afgeschreven gezien de opvattingen van Duterte. En daar moet men niet om rouwen. Gelukkig wordt hij niet gehinderd door linkse partijen dus het hoeft niet zo lang te duren. Mooie methode is het niet van Dutarte wel effectief. Hopelijk kost het niet andere levens maar dat is bijna uitgesloten.

 3.   

  Ik hoorde gisteren op Radio1 in het programma van Lara Rensen (o.i.d.) een moslim juffrouw zeggen dat de moslimgemeenschap jongeren aan de jihad ‘kwijtraakt’ doordat de maatschappij ze pest…. Moslims worden door de maatschappij gepest volgens die juffrouw en daarom krijg je toestanden als dit en de aanslagen zoals in Manchester.
  Het heft dus niks met de Mohamedaanse leer zelf te maken, we moeten gewoon stoppen met pesten. Op scholen mag er ook niet gepest worden zei die juffrouw nog, dus waarom zou ‘de maatschappij’ wel moslims mogen pesten? Misschien moet Duterte ook oproepen tot het stoppen met pesten.

  1.   

   Ik hoop toch van harte, dat uw bijdrage cynisch bedoeld is?

   1.   

    Blowing Bubbles

    De drijvende kracht en inspiratiebron achter de jihad zijn de islamitische geschriften en het gedrag van Mohammed die door moslims als de “perfecte” mens word gezien en navolging verdient.

    Het is deze inspiratiebron die de jihadisten zelf aanhalen als motivatie. Dat is is de kern. Het zit in de aard van het beestje.

    Zoals Trump in SA heeft gezegd moeten moslims zelf verantwoordelijkheid nemen en islamitische terreur uitroeien die in hun kring.

    Het is fundamenteel een kwestie van ideologie.

    1.   

     Jihadisten worden niet gepest. Jihadisten vrezen Allah. Door de angst in het hellevuur te eindigen, proberen zij via jihad in de hemel te komen. Het is krankzinnig.

     Verzen die aanzetten tot jihad.
     http://westerse-beschaving.org/jihad/

     1.   

      Verzen die aanzetten tot jihad.
      http://westerse-beschaving.org/jihad/

      De context! Worden de verzen niet uit hun context gehaald op deze manier?

   2.   

    :-) Uiteraard. Ik wist niet wat ik hoorde. Anderzijds: die mensen zijn vanaf hun geboorte zo gehersenspoeld. Ze kunnen niet anders dan zelf ook in paniek raken denk ik. Velen geloven oprecht in paradijs en hel, menen dat ze geen afscheid kunnen nemen van hun geloof. Terwijl ook zij moeten weten dat het in de kern een discriminerende doctrine betreft. Wel een interessant stukje op de site van de CU gevonden: https://wi.christenunie.nl/dw2006-4/sharia-wat-en-waartoe-het-oproept
    Wellicht dat t wat zou kunnen helpen, dat ombuigen naar de Mekkaanse versie. ik heb er weinig hoop op. Zie ook die FB reacties bij de DENK jugend over die Rotterdamse posteractie (kansloos initiatief trouwens, wat zijn die lui denkende?)

 4.   

  De natte droom van ‘stoffetje in het brein’ Pechtold en ‘mijn kinderen zij geen sociaal experiment’ Halsema.
  Hoe meer middeleeuwen hoe beter.
  Verrijking
  De sluizen moeten nog verder open !
  NL is nog lang niet vol
  En natuurlijk
  Het is allemaal onze schuld
  Vandaar dat de Chinezen, Peruanen en Kiwi’s de ene aanslag na de andere plegen.

  Imagine there no booooooorders

  https://www.youtube.com/watch?v=2474xo2tDEE

 5.   

  2005 !
  (alle Deugmensen hadden (en hebben) het nog te druk met wegkijken en collaboreren)
  2005 !

  Drie meisjes onthoofd in Indonesië
  https://www.opendoors.nl/vervolgdechristenen/nieuws/2005/10/nieuws691/

  Wegkijken
  Het Bestaat Niet !
  Wegkijken
  Het Bestaat Niet !
  Wegkijken
  Het Bestaat Niet !

  En Nu dus
  Moeten we er maar aan wennen

  De deugmens is aan de winnende hand
  Ze winnen al veertig jaar

 6.   

  Indonesië is reeds verloren, en de islammer ziekte slaat nu over naar de Filipijnen. Ook in Maleisië en Thailand geeft de islam narigheid. Er is maar één oplossing, totaal verbod op deze walgelijke doctrine.

 7.   

  @ Blowing Bubbles

  Dit is de context =

  http://www.faithfreedom.org/Articles/AbulKasem40730.htm

 8.   

  As I know,
  some people
  respect me, in silence.
  By silence, Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!