Jan Roos heeft geen tijd voor alle linkse beledigmiepjes: ‘Marteling, ophanging… Beledig me maar!’

Al het gedoe rondom GeenStijl blijft nog wel even dooretteren. Dat was reden voor het KRO-NRCV-programma Brandpunt om eens polshoogte te gaan nemen bij onze DDS-columnist Jan Roos. En die blijkt er – schokkend, voor linkse mensen – een interessante doch genuanceerde mening op na te houden.

Gisteravond brachten we al een fragmentje uit de Brandpunt-reportage van afgelopen avond, waarin het fenomeen ‘GeenStijl en seksisme’ werd onderzocht. Toen was een boze hoofdofficieer aan het woord die allerlei vormen van belediging wilde bestraffen.

Vandaag een wat realistischer verhaal: Jan Roos. Die geeft aan dat ze bij GeenStijl toch wel wat verzuurd zijn geraakt de afgelopen jaren, maar ook dat het wel wat minder kan met die hele hetze tegen het knalroze relblog. Zaken als “online verkrachting” zijn net zo min realiteit als roze eenhoorns of het idee dat Jalta.nl rechts zou zijn. Roos doet een boekje open uit de tijd dat hij lijsttrekker van VNL was, en alle bagger die hij destijds over zich heen kreeg. Men kwamen niet alleen melden dat ze medelijden met zijn kinderen hadden, maar ook dat men hem moest ophangen – al dan niet aan z’n geslachtsdelen. Jan Roos negeerde al die onzin, en roept alle beledigde meiden die stukjes tikken voor Volkskrant en NRC op om gewoon hetzelfde te doen.

Maar toch nog een laatste uitsmijter van ons aller Jan Roos. Het specifieke stukje dat aanleiding gaf tot de hele hetze, dat kan Jan ook absoluut niet bekoren. Daarin deed GeenStijl de oproep om seksistische complimentjes aan het adres van een Volkskrant-redactrice te maken. Hij meldt dat hij er “kots-, kotsmisselijk” van zou worden als ze dat zouden schrijven over zijn vrouw of dochter.

Proost!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Skippybal

  Waarom geloof ik Jan Roos nou niet, hij heeft exact hetzelfde gedaan tot voor kort.

  ik adviseer hem een leuke baan te zoeken, geef hem een dikke duim en wens hem succes, maar politiek is niet zijn ding.

 2. Isolde

  Waarom wordt nog enige aandacht aan Jan Roos besteed?

  1. IJscoman

   Waarom waar jij hier nog rond Guus-Isolde?

   1. Isolde

    Die vraag had ik jou willen stellen, Floris.

    1. Ni28

     domme vraag gezien het inhoud van deze blog, de vraag aan u klopt beter.

 3. Beukman

  Heel goed dat iemand afkomstig van het Rukkersgilde zelf nu aangeeft dat a) Geenstijl een zurige humorloze club van gelijkhebbers geworden is, en b) dat deze organisatie en haar aanhangers lijden aan normvervaging. Of gaan de redactieleden, om te illustreren dat het online kapotmaken van allerlei mensen toch echt niets meer dan een geintje is, nu ook hun eigen vrouwen en dochters online zetten met het verzoek om hen te “doen”?

  Geenstijl vertegenwoordigt een dwingende neopolitiek correcte stroming van narcistische goedmensen, die zichzelf fantastisch vinden.
  De fik in die nare club! (online, uiteraard)

  1. IJscoman

   Jan Roos had nog een appeltje te schillen met GeenStijl , toen hij daar onverwacht en met slaande deuren vertrok voor zijn politieke VNL avontuur. Natuurlijk wilde GeenStijl toen het VNL-schip roemloos ten onder ging, Jan Roos niet meer terug. Lijkt me dus niet zo’n objectieve informant.

   1. Beukman

    @IJsbelt
    Roos is niet objectief, maar gelukkig constateert hij iets dat voor iedereen duidelijk zichtbaar is, nl. dat Geenstijl een gore rukkersbende is.

    1. IJscoman

     Beuk geeft alvast toe dat Jan Roos volstrekt subjectief en vooringenomen is t.o.v. GeenStijl. Desondanks vindt Beuk dat GeenStijl toch ‘een gore rukkersbende’ en dat dat voor iedereen duidelijk zichtbaar is.

     Ik moet je teleurstellen Beukenoot: niet voor iedereen is dat zo als ik de positieve geluiden (ook op deze site) over GeenStijl lees tijdens en na de Grote Inquisitie Poging. Daaronder mag je ook IJscoman rekenen, die GeenStijl nog steeds een progressieve, originele, creatieve en hilarische site vindt die dagelijks voor vele porties plezier en lachbuien zorgt.

     Natuurlijk geldt dat niet voor alle fatsoenstrakkers, de moreel Hooge Verhevenen en de policor koninkjes die hun uiterste best doen om toch vooral maar te deugen. Je bent een zuurpruim Beuk.

     1. Beukman

      Dat moet dan maar, @IJspeuk.

   2. swetsnek

    NIET OP ANTWOORDEN DAAR WACHT IE OP

 4. Guus Geluk

  Ik ben dit eens met Jan Roos. Je zou er kotsmisselijk van worden – en niet alleen als het je familie zou zijn.

  1. IJscoman

   Ja Isolde, maar de mening van jouw burgerlijk schizofrene helft Guus, telt helemaal niet mee. En kotsmisselijk worden is heel goed voor je.

   1. Isolde

    De psychiater Floris stelt zijn diagnose.
    Wat is het toch een bolleboos!

    1. IJscoman

     Ach, je andere helft Guus heeft zich gisteren versproken. Na de klacht over jouw naw-gegevens ging hij controleren op een oude draad of ze weg gehaald waren en ja hoor: ze waren geskipt. Vervolgens schreef hij dat een weinig vlijende comment die ‘Wim’ had geschreven (hij bedoelde Isolde) eveneens was uitgegumd. Daarmee toonde hij wel heel erg dicht bij Hutten te staan. Toen ik veronderstelde dat Skippybal wellicht een nieuwe nick was van IsoldeWimHutten, kreeg ik prompt een verkapte waarschuwing voor een eventuele ban…..van Guus! De enig mogelijke conclusie luidt dan ook: Wim, Guus en Isolde zijn een en dezelfde. Dat dacht iedereen natuurlijk al. Maar nu is het officieel bevestigd.

     1. Guus Geluk

      @IJscoman,

      Nee, dat is Wim die geband is van de site. Ik begrijp de verwarring, maar ik bedoel de Wim die hier altijd stukken van Xnieuws plakte. Op de oude draad die jij bedoelt, had ikzelf een stukje geschreven en het viel me op dat jouw comment was uitgevlakt. Blijkbaar zijn die nepverhalen niet toegestaan en dat is hetgeen wat ik je duidelijk maakte.

      De Wim die ik bedoel is geband, nadat hij een warrige comment schreef over Poetin.

     2. Isolde

      De zelfverklaarde zielkundige Floris is weer eens op nickname-jacht. Hij is er drukker mee dan met de inhoudelijke discussie.

     3. Floris

      Isolde Brouwenstein heeft een Floris-obsessie. Dat begrijp ik wel. Als je zo vaak verbaal te kakken bent gezet als Isolde Brouwenstein Graatsma Cypres etc etc etc dan ontwikkelt zich al snel een obsessieve haat tegen degene die hem dat heeft “aangedaan”. Vooral een narcist als Isolde verdraagt zoiets niet.

      Ga maar koken, Isolde. Misschien dat je het er achter het aanrecht beter van af brengt.

     4. Isolde

      IJscoman luistert naar de naam Floris en Floris luistert naar de naam IJscoman.
      Wellicht werken ze bij hetzelfde adviesbureau.

      🙂

     5. Floris

      “IJscoman luistert naar de naam Floris en Floris luistert naar de naam IJscoman.”
      ———————————————————-
      Wim verzint ze waar je bij staat. Laten we maar zeggen dat het bij z’n ziektebeeld past.

   2. Guus Geluk

    @IJscoman, jij bent het niet met Jan Roos eens?

    Verklaar je nader, zou ik zeggen.

 5. Ni28

  Je kunt ook te ver gaan met je worden maar dat is geen werk voor de justitie maar de samenleving. Ik zoek zelf uit wat ik wil zien of horen daar heb ik anderen niet voor nodig. Men komt zelf achter of ie nog publiek heet of niet. Probleem is dat velen hieruit een slaatje willen uitslaan, een financiële, en dan is de gang naar de justitie helaas open. En de justitie gaat helaas hierin mee waardoor zij de vrijheid van meningsuiting aantast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.