Jan Terlouw pleit maar weer voor de afschaffing van rechts: “Er moet evenwicht komen!”

Nee Jan, er moet een rechts kabinet komen. Dát is waar behoefte aan is.

Rechts heeft de verkiezingen van 15 maart op glorieuze wijze gewonnen. De VVD werd veruit de grootste, gevolgd door de PVV en het CDA, twee overwegend rechtse partijen (in ieder geval qua imago). Ondertussen deed ook de SGP het weer heel behoorlijk met drie zetels en kwam Forum voor Democratie in de Tweede Kamer met twéé zetels. In totaal heeft dat rechtse blok 77 zetels. Als je D66 ook bij rechts betrekt kom je zelfs uit op 96 zetels. Het linkse blok moest genoegen nemen met een zeteltje of 54: dat is dus een combinatie van de PvdA, GroenLinks, de SP, 50Plus, DENK, ChristenUnie en de PvdD, waarbij aangemerkt moet worden dat een club als de CU zichzelf eerder als gematigd links/centristisch ziet dan hard-links, en dat PvdD, 50Plus en de SP behoorlijk eurokritisch zijn.

Een zinnig mens zal dan ook roepen dat het aan rechts is om samen te regeren en dus het kabinetsbeleid vast te stellen voor de komende jaren. Helaas denkt het partijkartel daar heel anders over. Case in point, D66’er Jan Terlouw. Jan ziet ook dat links is weggevaagd, maar dat maakt hem allemaal niets uit. Nee, wat hem betreft moet er nu namelijk een kabinet komen waarin links en rechts elkaar wegstrepen en er dus een nietszeggend centristisch beleid overblijft:

Dan ben je dus echt helemaal van het padje. Er moet helemaal geen “evenwicht” komen tussen “links en rechts.” Links is weggevaagd. Er is helemaal niets meer van over. Er is werkelijk geen enkele reden om de linkse partijen ook maar iets te geven. Nederland anno 2017 is officieel een rechts land. Ons kabinet dient dat te weerspiegelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Sniper666

  Heer Terlouw merkt terecht op dat links overal heftig heeft ingeleverd in het clipje. Dus waarom moet links dan betrokken worden in een nieuwe regering?

 2. Ritter

  Off Topic.

  Trump’s speech vandaag ziet er goed uit.

  Veel beter dan de speech van Obama in 2009 waarin Obama jihadisten een steun in de rug gaf door o.a het Moslimbroederschap te legitimeren.

  Trump speech daarentegen roept op tot gezamenlijke strijd tegen het islamitisch extremisme.

  Donald Trump Plans Call to Fight ‘Islamist Extremism’ in Speech to Muslims
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/05/21/donald-trump-plans-call-to-fight-islamist-extremism-in-speech-to-muslims/

  1. Kees1973

   Off topic reactie…

   “Trump speech daarentegen roept op tot gezamenlijke strijd tegen het islamitisch extremisme.”… En steunt vervolgens met honderden miljarden aan wapens één van de meest verschrikkelijke islamitische dictaturen in de wereld. Hypocrisie ten top.

 3. Vabis

  Jan Terlouw is een bekakte seniele kinderboekenschrijver die volslagen buiten de werkelijkheid leeft en derhalve compleet genegeerd dient te worden.

 4. Ben Zine

  “Als je D66 ook bij rechts betrekt kom je zelfs uit op 96 zetels.”
  Ja ja, en als je de SP ook bij rechts betrekt, kom je zelfs uit op meer dan 100 zetels… D66 is knetterlinks, dus om deze partij tot rechts te rekenen is pure kolder. Pechtold rechts… Gekker moet het niet worden.

 5. Isolde

  Als rechts in de Kamer 77 zetels heeft lijkt me de conclusie niet gerechtvaardigd dat links is weggevaagd. Een evenwicht tussen links en rechts lijkt me een betere omschrijving.

  Daarbij kan de vraag gesteld worden of we de PVV als een rechtse partij moeten beschouwen: het sociaal-economische programma van de PVV is linkser dan de SP.

  Het is in elk geval onmogelijk om met die 77 zetels een rechts Kabinet te bouwen. Terlouw wordt dus op zijn wenken bediend: het volgende Kabinet zal een coalitie van links en rechts zijn, zoals dat de afgelopen jaren ook het geval was.

 6. Seneca

  Jan Terlouw een typisch smerig D66 aanhangsel, dat het noemen niet waard is. Smerige uitnemer en anders niets. Ik denk dat Pechtold de viezigheid die van zijn kop straalt, van Terlouw heeft geleerd.

  1. Isolde

   Nu maar hopen dat dit oplucht, Seneca.

 7. Ni28

  Het is niet aan Jan Terlouw om te bepalen of er meer rechts of links is. Het is de kiezer die het bepaald. Partijen moeten hun principes niet verraden dan blijven de kiezers ook plakken. En wat beter is, links of rechts, dat moeten betweters ook niet bepalen. Betweters en wegkijkers zijn bij de gewone mens onwenselijk om te bepalen wat voor de burger goed is want meestal blijven zij zelf buiten schot.

  1. Isolde

   Heel juist: de kiezer bepaalt dit door op linkse of rechtse partijen te stemmen. Sinds 1900 is er in Nederland een nauwelijks veranderende balans tussen links en rechts. Dat blijkt ook nu: de helft van de kiezer wil links beleid en de andere helft rechts beleid. Dat betekent een coalitie tussen beide politieke stromingen en dat is wat Terlouw terecht bepleit.

 8. Ni28

  Simon, de d66-tiger voelt zich aangesproken door Seneca.

 9. Noordoosterling

  D66 is een opvulpartij, brengt totaal niets hoef je net zo goed geen verkiezingen te houden! Een partij voor nietszeggende mensen en angsthazen!!!

  1. corfo

   Noordoosterling.
   Inderdaad, D66 is een totaal nietszeggende partij; die z’n oren laat hangen naar een fossiel, n.l. Terlouw.

 10. Noordoosterling

  Jan T heeft toch al de gerechtigde
  Leeftijd voor een spuitje ofwha!!

  1. Kodi

   Hé.., idee!

 11. nienke

  D66 een met alle winden mee waaien partij, niets zeggend en laat Jan Terlouw zich nu maar even nergens mee bemoeien, al dat zoet sappige gedoe van deze man, kap ermee Terlouw.
  Erg genoeg dat kereltje Pechtold mee gaat regeren, hij is in staat ons land voor een appel en een ei te verkopen deze veiling meester.

 12. Kees1973

  In alle berichten op DDS wordt D66 consistent als “links” bestempelt. Wat is er gebeurd? Zijn ze in 1 keer rechts geworden?

 13. corfo

  Dit tot enig leven gebrachte fossiel kletst als het orakel van Delphi.
  De man is vér over de houdbaarheidsdatum en moet gemeden worden als de pest.
  Hij is als van Agt, ze willen nog zó graag gehoord worden maar slaan slechts wartaal uit.

 14. Skippybal

  Wat is dat toch met die oude mannen?

  “in the autumn before the winter comes man’s last surge of youth”

  Ik denk dat het dat is…

  ps. wie herkent dit citaat? U krijgt van mij een fictieve fles wijn

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.