Jan Terlouw pleit maar weer voor de afschaffing van rechts: "Er moet evenwicht komen!"

Geen categoriemei 21 2017, 15:00
Nee Jan, er moet een rechts kabinet komen. Dát is waar behoefte aan is.
Rechts heeft de verkiezingen van 15 maart op glorieuze wijze gewonnen. De VVD werd veruit de grootste, gevolgd door de PVV en het CDA, twee overwegend rechtse partijen (in ieder geval qua imago). Ondertussen deed ook de SGP het weer heel behoorlijk met drie zetels en kwam Forum voor Democratie in de Tweede Kamer met twéé zetels. In totaal heeft dat rechtse blok 77 zetels. Als je D66 ook bij rechts betrekt kom je zelfs uit op 96 zetels. Het linkse blok moest genoegen nemen met een zeteltje of 54: dat is dus een combinatie van de PvdA, GroenLinks, de SP, 50Plus, DENK, ChristenUnie en de PvdD, waarbij aangemerkt moet worden dat een club als de CU zichzelf eerder als gematigd links/centristisch ziet dan hard-links, en dat PvdD, 50Plus en de SP behoorlijk eurokritisch zijn.
Een zinnig mens zal dan ook roepen dat het aan rechts is om samen te regeren en dus het kabinetsbeleid vast te stellen voor de komende jaren. Helaas denkt het partijkartel daar heel anders over. Case in point, D66'er Jan Terlouw. Jan ziet ook dat links is weggevaagd, maar dat maakt hem allemaal niets uit. Nee, wat hem betreft moet er nu namelijk een kabinet komen waarin links en rechts elkaar wegstrepen en er dus een nietszeggend centristisch beleid overblijft:
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/866242926120062976
Dan ben je dus echt helemaal van het padje. Er moet helemaal geen "evenwicht" komen tussen "links en rechts." Links is weggevaagd. Er is helemaal niets meer van over. Er is werkelijk geen enkele reden om de linkse partijen ook maar iets te geven. Nederland anno 2017 is officieel een rechts land. Ons kabinet dient dat te weerspiegelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten