Je verwacht het niet: aangifte tegen frauderende VVD voorzitter Henry Keizer

Voorzitter Henry Keizer opent een partijcongres van de VVD. Bron: Screenshot VVD / YouTube.
Foto: Voorzitter Henry Keizer opent een partijcongres van de VVD. Bron: Screenshot VVD / YouTube.

Een nieuw hoofdstuk in de zaak-Henry Keizer! Pieter Lakeman, bekend van zijn kruistocht tegen de bank DSB, heeft aangifte gedaan tegen Henry Keizer, de meest integere voorzitter van de VVD ooit (uhum). Volgens Lakeman heeft hij bewijs dat Keizer fraude heeft gepleegd en de leden van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie bij de overname bewust misleid voor zijn eigen gewin. ‘‘Ik moet eerlijk zeggen dat… en ik heb toch heel wat zwendels meegemaakt in mijn leven, maar dit slaat toch echt alles wat hier is gebeurd”.

De goedlachse (het lijkt wel een typische VVD karakteristiek) Henry Keizer heeft een aantal keer aangegeven dat hij heel ethisch heeft gehandeld en het allemaal wel prima ging. Ja, dit doet een beetje denken aan Richard Nixon’s ‘I’m not a crook’. Op het moment dat die dat zei, terwijl internetmedium Follow the Money overtuigend bewijs heeft, wordt het wantrouwen natuurlijk alleen maar groter. Dat hij een VVD’er is maakt het er allemaal niet beter op.

Zal dit nieuwe hoofdstuk het einde betekenen van de ‘integere’ toekomst van Henry Keizer? Als je kijkt naar de aangifte en de reputatie van Pieter Lakeman zal het zeker een vuurwerkshow worden. Misschien komt er dan wel weer een journalistieke meet up, zodat hij het weer allemaal netjes kan gaan proberen uit te leggen dat die toch echt wel integer is. Daarbij wordt Follow the Money natuurlijk ook weer buitengesloten, want gefundeerde kritiek is niet gewenst in deze zaak.

Je vraagt jezelf soms toch weleens af of dit soort theater niet gewoon kan worden overgeslagen. We weten allemaal dat het niet goed zit. We weten allemaal dat het niet ‘ethisch’ was. Stop deze masquerade en geef als Henry Keizer gewoon toe dat je iets niet goed heb gedaan. Niet integer en waarschijnlijk ook een leugenaar. Dat staat niet goed op je CV.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Als Keizer nog Rutte in zijn val mee zou meenemen zou goed uitkomen. Gerechtigheid. De oplichtersclubje, VVD genaamd, hoort na alle schandalen niet het voortouw te hebben in de formatie van het kabinet. Misschien krijgen wij nog een verrassende einde.

  1.   

   Nou als dat zou kunnen, twee VVD kwallen in een klap weg gevaagd.
   Wat een blamage dat VVD volk.

 2.   

  Een VVD’er die toegeeft dat ie iets verkeerds heeft gedaan, is hetzelfde als Pechtold die een moslim het land uit wil zetten, on-mo-ge-lijk. Die VDD kiezers zijn er maar klaar mee in de gesprekjes bij de koffieautomaat: Ik op de VVD gestemd, nee hoor nooit!
  De Vereniging van Dieven heeft weer toegeslagen, ditmaal is het n.b. de voorzitter. Het lijkt wel een competitie bij die club om elkaar in criminaliteit te overtreffen, Wie volgt?

 3.   

  Van het zelfreinigend vermogen van de VVD – of welke politieke partij ook- verwacht ik niets. Immers, een partij of politicus die het bij het verkeerde eind heeft gehad bestaat niet en zal ook nooit bestaan. Wel bestaan er politici die het graag nóg eens willen uit te leggen want het ligt altijd aan óns onvermogen om de (cq hun) waarheid te doorzien.

  De kiezer zal het dus moeten doen. Helaas wentelt die zich in nog te veel in relatieve welstand en zal het volkomen onterecht gevoelde idee van trouw moeten blijven vooralsnog prevaleren. Óók als er nieuwe verkiezingen mochten komen. Na ons de zondvloed dus.

 4.   

  Als Lakeman ergens z’n tanden in zet laat ie niet meer los. Vraag dat maar aan die andere oplichter, Dirk Scheringa.

  Zoals Lakeman stelt: “Ik moet eerlijk zeggen dat… en ik heb toch heel wat zwendels meegemaakt in mijn leven, maar dit slaat toch echt alles wat hier is gebeurd”.

  De magnitude van deze fraude is inderdaad gigantisch: hij heeft in wezen voor een appel en een ei een bedrijf gestolen ter waarde van minstens 30 miljoen. En “commissaris” Loek Hermans heeft het goedgekeurd.

  Keizer is een ordinaire witteboordencrimineel die aangepakt moet worden. Hetzelfde geldt voor Hermans.

  Rutte zal eieren voor z’n geld kiezen en z’n handen van die 2 aftrekken.

 5.   

  Indien de aangifte gegrond wordt verklaard, dient Keizer af te treden. Anders verliest het partijbestuur haar geloofwaardigheid. Er is geen alternatief.

 6.   

  De VVD is één grote criminele organisatie !

  1.   

   HULDE AAN DHR LAKEMAN.

 7.   

  Gezien de sterke onderbouwing in de aangifte, vraag ik me af wie Keizer allemaal in zijn val gaat meenemen. Hij en zijn partners in crime bij de Facultieve en het Bestuur van de Ledenraad hebben het een en ander uit te leggen, zoals waar zijn de miljoentjes uiteindelijk aan besteed. Als dat uiteindelijk de partijkas van de VVD blijkt te zijn mag er wat mij betreft een “domino day” komen binnen de Vereniging van Dieven.

 8.   

  Ik hoorde Pinokkio Rutte zeggen dat hij het opstappen van Keizer “een moedige stap” vindt, dit geeft precies weer van welk niveau Rutte is. Keizer zegt dat hij volkomen onschuldig is dus waarom zou hij dan opstappen ? Als hij ook maar enig lef zou hebben was hij blijven zitten tot het onderzoek tegen hem is afgelopen en z’n onschuld vaststaat. Ongeacht wat de z.g. achterban er van vindt.
  Zijn houding is zéér laf door te vertrekken; de hele VVD = een partij zónder enige ruggengraat.

 9.   

  Sommige mensen zijn geen knip voor hun neus waard.
  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!