Kiezers oordelen hard over VVD-crematiezwendelaar Henry Keizer: ‘Niet integer, opstappen als voorzitter!’

Kiezers zijn klaar met VVD-voorzitter Henry Keizer, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Maar liefst tweederde van de Nederlanders vindt dat Keizer niet integer is, en dat premier Rutte zijn nek niet moet uitsteken voor de crematorium-baas.

Maurice de Hond peilde vandaag niet alleen Kamerzetels, maar ook meningen van kiezers over de affaire rondom VVD-voorzitter Henry Keizer. En wat blijkt? Als het aan Nederland ligt, stapt de man op en komt hij niet meer terug als voorzitter van de grootste partij van het land. Ook moet premier Rutte het niet meer openlijk opnemen voor de man. Want de zakelijke deal die hij sloot – een crematorium-imperium kopen voor slechts een schijntje – is niet integer:

henrykeizer

Toch is er één wonderlijk aspect aan die ruime veroordeling van Henry Keizer, en dat is dat de VVD er niet onder lijkt te lijden in de tweewekelijkse zetelpeiling van Maurice de Hond: bij de Tweede Kamerverkiezingen twee maanden geleden haalde de VVD 33 zetels, en bij De Hond staan de liberalen momenteel op 32 zetels – een zeer bescheiden verlies.

Makes sense: de VVD wordt al jaren geplaagd door allerlei integriteitsschandalen. Alle kiezers die om die reden willen uitwijken naar een andere partij zijn al tijden geleden verkast naar elders. De VVD-kiezers die zijn overgebleven halen simpelweg hun schouders op over corruptie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. HaZ

  “De VVD-kiezers die zijn overgebleven halen simpelweg hun schouders op over corruptie”: Zie hier dé definitie van de VVD’er anno 2017 ! Landsbelang,integriteit, corruptie,leugentje om bestwil, eigenbelang, zelfverrijking en desinteresse zijn de nieuwe kreten voor de VVD’ers van nu. Zolang deze “volksvertegenwoordigers” van ons als kiezers nog steeds de gelegenheid geboden krijgen om bovengenoemde “positieve sterke” punten uit te mogen voeren en we er de schouders voor ophalen, zal er niets, maar dan ook niets veranderen in de politiek.

 2. loes530

  mee eens haz

 3. Peter Selie

  Heeft natuurlijk niets met dit item te maken, alleen ontbreekt een dikke Havana-sigaar in de mond van deze VVD rollade.

 4. Ruud562

  De VVD heeft een dom kiezersvolk c.q. achterban. Gezien het door de VVD gevoerde politieke beleid: hun integriteitsschandalen, de premier die continue leugens verkoopt, de volstrekte kortzichtigheid van hun gevoerde politiek met grote zeer nadelige gevolgen voor de toekomst (bijvoorbeeld: zo heeft deze partij de gastarbeiders binnengehaald omdat dit goedkoper was dan de aanschaf van machinerie die dat werk ook kon doen, de gevolgen ondervinden we nu, al jaren!), zo’n partij zou nimmer meer moeten bestaan. Maar ja, je hebt ezels en je hebt VVD-aanhang ….!

 5. Seneca

  Wederom een bewijs dat de peilingen van dat stuk links ongeluk, gebaseerd zijn op wensdenken. De hond je belazert de boel en het ergste is, je komt ermee weg. Nederland ten voeten uit.

 6. Skippybal

  Het maakt de VVD-kiezer geen ruk uit en mij ook niet.

  Als er geld te verdienen is, staan we allemaal voor in de rij.

  Hij is nu eenmaal wat slimmer dan de meesten van ons en werkt er keihard voor.

  Ik neem mijn hoed af, Keizer heeft niets gedaan wat strafbaar is.

  En gezien de peiling, ben ik niet de enige die het niks uitmaakt!

  1. IJscoman

   Skippybal is een groot voorstander van ongebreideld kapitalisme. En dus ook, zoals hij laat zien, van de daarbij behorende graaicultuur. Wat deze Keizer-asbak uitvreet vindt hij eigenlijk wel OK. Skippybal is dus te koop. En ik denk dat zijn prijs niet zo hoog zal zijn. Maar of iemand hem wil hebben….?

  2. Peter Selie

   @Skippybal

   Geen ruggengraat hebben, dat is meestal prima bij de VVD’ers (Kuch)…

  3. HaZ

   @bal Hiermee praat je dus corruptie goed en ben je m.i. net zo verrot als die Vereniging van Dieven die (let je even op) straks ook jouw hard van achterlangs gaat nemen. Gezien je geen bezwaar posting heb je dus graag een skippy op je rug. Gefeliciteerd.

   1. Skippybal

    Welke corruptie? Is Keizer soms veroordeelt hiervoor?

    Ik zie een slimme, hardwerkende zakenman, goed voor omzet en arbeidsplaatsen.

    Zonder deze mensen zouden we allemaal ambtenaar zijn.

    1. HaZ

     Corruptie is misbruik maken van publieke macht (politicus of ambtenaar) voor privaat gewin, dus ongeacht een eventuele veroordeling. Kwestie van integriteit waar ze bij de VVD een gebrek aan hebben.

 7. Ni28

  De VVD is een corrupte partij en dat blijkt al een lange tijd. Diegene die corruptie prima vindt stemt nog de VVD.

 8. Peter Selie

  1941: NEDERLANDSE EUROFIELEN VAN HET EERSTE UUR.

  GERARD DE BOER

  Hieronder spreekt commissaris-generaal Hans Fischböck op 25 juli 1941 in het Scheveningse Kurhaus – onder het motto “Europa één” – het sociaal-economisch genootschap toe over de sociaal-economische opbouw van Nederland binnen een verenigd Europa.
  Van links naar rechts: Rost van Tonningen (NSB), Van Maasdijk (NSB), Fischböck (NSDAP), Van Loon (NSB), Snijder (NSB) en Goedewaagen (NSB).
  Veel van hun ideeën zijn overigens overgenomen door de huidige Nederlandse eurofiele politici.

  https://gerard1945.wordpress.com/2016/02/14/nederlandse-eurofielen-van-het-eerste-uur/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.