KIJKEN! Thierry Baudet over referendumwet: "We worden bij de neus genomen, wanneer houden we op dit te pikken?"

Geen categoriemei 23 2017, 14:00
De FVD-leider heeft het helemaal gehad met de acteurs en actrices in Den Haag.
Tijdens de bijeenkomst van Forum voor Democratie in Den Helder gisteravond ging Thierry Baudet ook even los op de partijen die betrokken zijn bij de formatie, wat hij één groot toneelspel voor de bühne noemt.
"Nederland heeft nu niet de leiders die wij zouden verdienen," aldus Baudet over het wegmoffelen van de wet over het bindend referendum, "omdat we niet goed opletten, omdat we niet scherp genoeg zijn." Vervolgens legde hij uit wat hij daarmee bedoelde:

"Ik denk dat het als volgt ging. Die formatiebesprekingen hebben twee maanden geduurd, dus dan zou je denken een dag of 60, maar ze hebben daarvan maar 17 dagen gewerkt. Minder dan één op de drie dagen. En ik denk dat ze zelfs die dagen helemaal niet... ik denk dat ze gewoon binnen kwamen, hup gordijntjes dicht, 'zooooo...' Er vált namelijk... Als je serieus bent als volwassen mensen dan kun je in anderhalve dag zo'n formatie op een A4-tje of anderhalf A4-tje zetten... 'Jij doet dat, daar hebben we een compromis over... klaar, bam.' Er is geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen."

Waarom het dan heel anders loopt? Ze gebruiken deze periode om de aandacht af te leiden:
"Dat ze dat niet doen heeft maar één functie. Dat is namelijk: mensen bezig houden."
In de tussentijd, zegt Baudet, moffelen ze een relletje hier weg, een plannetje daar, en gooien ze de wet over het bindend referendum in de prullenbak als niemand kijkt.
Dat is natuurlijk dieptriest, maar de Nederlandse kiezer moet ook naar zichzelf kijken. Het partijkartel speelt dit soort spelletjes immers alleen maar omdat ze weten dat ze ermee wegkomen. Baudet stelt dan ook:

"We worden bij de neus genomen. Wanneer houden we op dit te pikken? Wanneer gaan we er iets aan doen met elkaar?"

Dat is inderdaad dé grote vraag. Wij als kiezers hebben dit soort wangedrag al veel te lang geaccepteerd. Wanneer komen we nou echt eens in verzet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten