Knettergekke linkse krant: ‘Het is de schuld van christenen dat moslims ongelovigen doden!’

Een Taliban-lid slaat een stel vrouwen omdat ze niet doen wat hij wil. Onder het regime van de Taliban was dit heel 'normaal.', en dat kan het weer worden als ze een politieke speler worden. RAWA (bron: Wikimedia Commons)
Foto: Een Taliban-lid slaat een stel vrouwen omdat ze niet doen wat hij wil. Onder het regime van de Taliban was dit heel 'normaal.', en dat kan het weer worden als ze een politieke speler worden. RAWA (bron: Wikimedia Commons)

Want het ophangen, stenigen en anderzins vermoorden van ongelovigen is natuurlijk totaal niet islamitisch te noemen.

Onze linkse medemensen hebben veel hobby’s – vandaar ook de term ‘linkse hobby’s – maar één van de meeste geliefde tijdsverdrijven is toch wel het wegkijken wanneer het om harde feiten gaat die desondanks niet in hun straatje passen. The Independent, een Brits doorgeefluik voor linkse wanideeën, maakt het deze keer echter wel héél erg bont door te beweren dat alle gruweldaden die zich in het Midden-Oosten afspelen eigenlijk de schuld zijn van de christenen.

Huh? Ja, leest het goed.

The Independent geeft Qasim Rashid, de woordvoerder voor de Amerikaanse Ahmadiyya Muslim Community USA een podium om zijn kijk op de misdaden die zich afspelen in het Midden-Oosten en daarbuiten uiteen te zetten. Hij komt tot de conclusie dat – verrassing! – het hard aanpakken van ongelovigen helemaal niet islamitisch is. Wat een verfrissende kijk op zaken toch weer.

Volgens Rashid zit het heel anders: de Islam is van oorsprong een zeer vredelievende religie, en Mohammed is helemaal geen voorstander van wat zich nu allemaal afspeelt. Dat het volgende in de Koran (9:5) staat doet hem natuurlijk weinig:

Kill the idolaters wherever you find them, and capture them, and blockade them, and watch for them at every lookout…

Die passage zal hij wel uit zijn boek hebben gescheurd ofzo. Maar we gaan verder: volgens hem was de vroegere moslim aardig tolerant richting leden van andere geloven, maar hebben de christenen hen vervolgens geleerd om blasfemie stevig aan te pakken. Hoe dat zit? Nou, zo dus:

Blasphemy laws historically began in Christian Europe as a means to prevent dissent and enforce the church’s authority. They were exported to Muslim majority nations via British imperialism. Today, just about every Muslim majority nation that has blasphemy laws can trace them back to British statute from centuries prior.

Op zich zit hier wel een kern van waarheid in: natuurlijk hadden wij hier vroeger ook zeer strenge regels die godslastering en afvalligheid moesten tegengaan, en veel van die wetten zijn inderdaad via het kolonialisme verspreid. Toch is hier iets geks aan de hand: in die christelijke landen worden al tijden geen ongelovigen meer onthoofd, gestenigd of op de brandstapel gegooid, terwijl dat soort praktijken nog aan de orde van de dag zijn in de islamitische wereld. Allemaal de schuld van het Christendom natuurlijk!

De waarheid is dat wij hier in het verre verleden inderdaad ook niet al te vriendelijk waren richting mensen met een ander geloof. Het verschil zit hem er echter in dat christenen – en joden – dit soort geweld allang hebben afgezworen, terwijl moslims dit nog steeds grotendeels weigeren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Islam niet ooit een soortgelijke transformatie naar een echt vreedzame religie kan doormaken, maar dat lijkt de tijd zeker nog niet rijp voor.

Niet vergeten dus mensen: als je ooit nog eens een steniging, onthoofding of het afwerpen van een gebouw van een ongelovige ziet, word dan vooral boos op je christelijke buurman. En leg vooral niet de schuld bij de mensen die die daden uitvoeren, want dat mag niet van uw linkse medemens!

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Wees gewaarschuwd!

  ‘Waar moslims in de meerderheid zijn, hebben andersdenkenden geen rust’
  http://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/407841-waar-moslims-in-de-meerderheid-zijn-hebben-andersdenkenden-geen-rust

 2.   

  Het probleem is niet Islamitische Staat, maar Islamitische Haat
  https://opiniez.com/2017/05/14/het-probleem-is-niet-islamitische-staat-maar-islamitische-haat/

  1.   

   Kodi schreef eerder op het internet: ‘Moslims zijn schapenmoordenaars. Oog om oog tand om tand maar eens een keer? Een Moslimpje de keel doorsnijden? Ik zeg: Doen!’

   Kobi lijkt me niet de eerste die aan de beurt is om schande te spreke. over islamitische haat.

 3.   

  “They were exported to Muslim majority nations via British imperialism. Today, just about every Muslim majority nation that has blasphemy laws can trace them back to British statute from centuries prior.”
  —————————————————————————–
  Hebben de britten de koran geschreven? Dat is nieuw voor mij.

  “Blasfemie (tajdîf), godslastering in de islam is tweeledig: het stellen van een andere godheid naast God, zowel mondeling als schriftelijk. In de Koran zijn verwijzingen naar godslastering of hetgeen als zodanig ervaren wordt. In soera De Spin 17 merkt Abraham (Ibrahim) op dat zijn mensen andere goden dan God aanbidden; dit wordt gezien als godslastering. Ook in aya 61 van dezelfde soera wordt verwezen naar godslastering, ongelovigen die moeten toegeven dat God Hij is die de hemelen en de aarde schiep. In soera De Kantelen 180 wordt opgeroepen hen die afwijken van het rechte Pad (en daarmee godslastering plegen) met rust te laten; God zal hen vergelden. Later na de openbaring van Koran werd godslastering uitgebreid. Iedere belediging tegen de islam, met name de Koran, werd gezien als een belediging jegens God.[34]”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Godslastering#Islamitische_wereld

 4.   

  Begin eigenlijk ook stiekem steeds minder compassie met (NLse) christenen te krijgen.
  Ze blijven stemmen op de griezels die de poorten openzetten voor hun slagers
  CDA, CU; open die sluizen, islam moet en zal hier wortelen en elke jongejte en meisje die aan de bel trekt beschuldig van islamofobie en zoals iedereen weet is een islam-criticus duizenmaal erger dan een kampbeul Auschwitz.

  Maar zelfs dat kan ik nog billijken
  Christelijke Stockholm syndrom, deathwish, mispalatste morele superioriteitsgevoelens, heimelijke Farizeeërs etc
  Maar dat ze de komende generatie christenkinderen offeren op hun altaar van zelfingenomen deugdzaamheid is onvergeeflijk.
  De zelf-islamiserende protestantse kerk in NL verschilt in niets met de Farizeeërs, hun miezerig islam-vodje dagblad TROUW voorop.

  De macabere dodensdans van Doekle Terpstra en zijn verlichte dissidenten-jagers en boekenerbranders.

  Ook het consequent wegkijken van moslim-organisaties als de NCRV of KRO heeft al jarenlang Goebelliaanse vormen aangenomen.
  Zero licht tussen deze club en de salon marxisten van de VARA
  Wat deugen ze toch allemaal
  Die christenen
  En maar wegkijken
  En maar dissidenten aan het kruis spijkeren
  NLse christenen doen mij verdacht veel denken aan bepaalde Romeinen een hele poos geleden.

  Maar ach
  Vergeef het hen

  1.   

   Verder wel helemaal gezond? Op de werkplekken waar ik regelmatig kom noemen jouw denkwijze psychisch gestoord. Maar wees gerust, als Christen gun ik jou die waanideeën.

   1.   

    Ik schreef specifiek: NLse christenen

    Wellicht had ik moeten schrijven: het merendeel van de christenen
    For what it’s worth: diegenen (familielid/priester) die de begrafenissen van familieleden op fantastische wijze verzorgd behoort niet tot de Farizeeër christenen.

    Sterker nog
    Ik draag regelmatig een “I am N shirtje” (gisteren nog) die het lot van de Christenen in het MO uit de doofpot wil krijgen
    Maar al wat ik -notabene als atheist- hoor van christenen is; Sssss, don’t rock the boat, je mag niet voor dichte grenzen zijn bladibladibla

    Ondanks dat ik 75% van de NLse christenen veracht besef ik dondersgoed dat die overige 25% wel oké zijn maar dat zal de christenen in N-Afrika, het M-Oosten en C-Asia niet redden, nog het nageslacht.
    En waarom ?
    Omdat het CDA en het CU gewoon weer de poorten wagenwijd gaan openzetten en de ogen sluiten voor de islam
    Sterker nog; Nederland islamiseert niet eens in een rap tempo volgens deze twee politieke Farizeeërs-brigades.

    Het zijn de christenen die de christenen in de steek laten
    Al decennia lang !!
    Maar kennelijk hebben we volgens de C/IslamU en CDisAlam nog steeds niet genoeg Religie van Vrede

    De Joden zijn binnenkort uit Europa
    Hierna is het de beurt aan de christenen maar zij hebben het te druk om boodschappers van de ongemakkelijke waarheid aan de hoogste boom te knopen.
    De zelf-islamiseerders van Dagblad Trouw voorop !

    1.   

     TRBK.
     Inderdaad, de islam is het allergrootste gevaar in de maatschappij. En natuurlijk is dat de schuld van de christenen, wat dacht je wat ?
     Als die zich maar meteen tot de islam hadden bekeerd was er niks a.d. hand geweest. Zo gek zijn die islamitische parasieten intussen geworden; ongeletterden afkomstig uit ‘t Rifgebergte die de christenen 1000 jaren in de tijd willen terugwerpen. Zéér gevaarlijk, die parasieten ! Ik mijd ze als de pest.

  2.   

   Je hebt het over linkse (of linksige) christenen. Dat is inderdaad een zeer giftige cocktail: links en christendom.

   Maar er zijn ook rechtse christenen die wel degelijk zien dat de islam een groot gevaar is. Je vindt ze onder andere op dit blog.

   1.   

    Yep over die coterie heb ik het

    De TROUW, NCRV, KRO-Christenen.

  3.   

   Volledig met jouw redenatie eens Two Ravens Black Kettle, de clerus verraadt de christelijke gelovigen waar ze bij staan en onder de bezielde leiding van de Jezuïeten paus die een gemengd ‘geloof’ het z.g.n. chrislam wil invoeren geheel volgens de aanwijzingen en dictaat van de NWO.

 5.   

  De islam is een vredelievende godsdienst en wie het niet met ons eens is moet dood. Punt!

 6.   

  Het verschil tussen het huidige christendom en de huidige islam is 1400 jaar evolutie.

  1.   

   En over 1400 jaar is dat verschil 2800 jaar in evolutie, want dan is de Islam nog net zo achterlijk en Middeleeuws als dat deze nu al 1400 jaar is.

 7.   

  “Jezus stichtte het christendom, Mohammed stichtte de islam. Het christendom en de islam zijn de twee grootste religies in de wereld met respectievelijk ongeveer 1,8 en 1,1 miljard zielen. Zonder twijfel hebben deze mannen de mensheid op een machtige manier beïnvloed. Als religieuze leiders hebben zij veel op te volgen principes neergezet.

  Beide religies hebben veel gemeenschappelijk, maar verschillen zeer in andere aspecten. Hoe waren de karakters van de stichters? Hoe zijn zij met elkaar te vergelijken? Wat zegt de bijbel en de koran over Jezus? Wat vertellen hun leringen en handelingen hun volgelingen om te doen? Dit artikel beantwoordt deze vragen door enkele van hun handelingen en leringen te vergelijken en te contrasteren.”

  http://www.answering-islam.org/Dutch/silas/jezusofmohammedeenvergelijking.htm

  1.   

   @Ritter
   Jezus stichtte helemaal niet, had daar ook niet de pretentie toe. Dat was Paulus, die Jezus nooit heeft gekend. En daar is de katholieke kerk op gebouwd.
   Islam is net het katholieke rijk gegrondvest op macht, echt, geen verschil met het communisme. Die kant uitmarcheren en u bekomt eeuwige zaligheid oid.

   Jezus was juist wars van dit soort denkbeelden, wat dan ook de reden was dat hij uit de weg moest worden geruimd. En denk erom dit speelt ook nu. Simpel dingetje:

   http://www.news.com.au/finance/business/media/wikileaks-vault-7-dump-reignites-conspiracy-theories-surrounding-death-of-michael-hastings/news-story/0df1d06403d0223ce1cfc286a1e75325

   Tja, de waarheid vertellen valt slecht.

  2.   

 8.   

  De tien Arabische bijdragen aan 2016:
  https://likud.nl/2017/05/tien-arabische-bijdragen/

  1.   

   Het intellectuele kapitaal van de wereld huist niet bij de Arabieren, zoveel is duidelijk.

   1.   

    En het morele kapitaal ook niet.

    Het enige kapitaal dat in hun schoot is gevallen zijn de oliedollars.

 9.   

  Gaan we nu als mens die leeft met de “erfzonde” ook nog gaan uitmaken wie er met straffen of geweldpleging zijn begonnen? Elk mens deugt gewoon niet.

 10.   

  Dit is dus het nieuwe linkse fascisme.
  Ten tijde van de nazi’s waren de joden de lul en nu bij links de christenen.

 11.   

  Ach ja je moet toch iemand de schuld geven.
  De islam treft geen blaam zo’n vredelievend geloof zo tolerant, zij doen geen vlieg kwaad.
  Volg elke dag het nieuws hoe het er in de moslimlanden aan toe gaat en zie hoe vredelievend zij met hun medemensen omgaan.
  Elke dag bomaanslagen, elke dag moorden, onschuldige burgers worden opgeblazen, ach hoe vredelievend zijn ze toch onze moslims.
  Volgens mij is dit het aller gevaarlijkste (geloof) op de hele wereld en als wij hun niet stoppen gaat de hele wereld door deze fanatici ten onder.
  Wij hoeven niet meer te wachten op groen- links die als maar door zwets over klimaat verandering, de islam is sneller met het uitroeien van het westen als de klimaat verandering tot stand komt klavertje.
  Dus maak je maar druk over de duizenden migranten die er weer aankomen als over het klimaat klavertje.

  1.   

   Klavertje maakt zich én kwaad over het klimaat, omdat hij vind dat hij als volksmenner op links daar recht op heeft én hij maakt zich kwaad omdat er maar enkele duizenden migranten naar Nederland komen. Wil klavertje soms het milieu bestrijden met de migranten door ze voor de nederlandse kust op te stellen als golfbrekers voor de naderende verhoging van de zeespiegel ?

 12.   

  Van mij mogen al die religies op de brandstapel. Er komt alleen maar ellende van.

  1.   

   Laten we beginnen met de linkse kerk.

 13.   

  toetssteen. Het kan allemaal nog erger zijn dan u stelt. Er was een Paul(l)us (overigens een familienaam), die zo 168 jaar voor Christus het Griekse kerngebied veroverde en daarmee één van de heel belangrijke figuren uit de Romeinse geschiedenis is (waarover niet meer wordt gesproken). Deze maakte nadien reizen door het onderworpen gebied. Het lijkt er op, dat deze Paulus model heeft gestaan voor de latere.

 14.   

  Terreur in Europa: een overzicht
  Door Maaike Meersman – 20 december 2016

  Sinds de asielcrisis in de zomer van 2014 op volle snelheid kwam, ontvingen de Europese landen enkele miljoenen vluchtelingen. Volgens sommige stemmen in het publieke debat gaat deze intense vorm van migratie gekoppeld met een veiligheidsrisico. Het gros van de aanslagen van de voorbije jaren in Europa, werd gepleegd door daders met een radicale, salafistische motivatie. Het salafisme is een fundamentalistische stroming in de soennitische islam.

  We brachten een overzicht van de meest recente aanslagen:
  http://sceptr.net/2016/12/terreur-europa-overzicht/#.WRk-csyoin4.facebook

  1.   

   Terreur in Europa 2017

   3 februari – Voor het Louvre in Parijs valt een man met een machete onder het roepen van Allahoe akbar een groepje militairen aan. De militairen schieten de man neer. De dader is een 29-jarige Egyptenaar.

   22 maart – In Londen rijdt een auto in op mensen op de Westminster Bridge. Vervolgens probeert de dader met een mes het parlement binnen te dringen. Hierbij sterven vijf slachtoffers. IS eist de aanslag op.

   3 april – Bij een bomaanslag in de metro van Sint-Petersburg vallen 14 doden.

   7 april – In Stockholm rijdt een terrorist met een truck in op mensen in een drukke winkelstraat. Hierbij komen vijf mensen om het leven.

   20 april – Op de Champs-Élysées in Parijs wordt een politiebus beschoten door een man met een kalasjnikov. Een agent komt om het leven en twee agenten en een toerist raken gewond. De schutter wordt doodgeschoten. Terreurgroep Islamitische Staat eist de aanslag op.
   Wim Camp, CDA… ‘De islam is onze bondgenoot”

 15.   

  Ik leg de schuld van islamitisch geweld tegen niet-moslims in het Westen gelijkelijk bij de de islam en de linkse kerk neer.

  1.   

   De volgelingen van de linkse kerk zouden eigenlijk dezelfde rekenschap af moeten leggen voor heulen met de vijandige buitenlandse bezetter als de NSB’ers destijds.

 16.   

  Vroeger?
  Er is meerdere keren me gevraagd of ik in god geloof.
  Nee, dat doe ik niet.
  Dan is dat de reden van mijn handicap.
  Zelfs CDA heeft van dit soort religie-junkies.

  De gemiddelde moslim ziet er niet alleen uit als eeuwen geleden,
  hun denkwijze loopt ook een beetje achter.

 17.   

  Waarom plegen moslims al deze aanslagen?

  Anne-Marie Delcambre schrijft daarover in Trouw het onderstaande:

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!