Kwestie Verver (VVD) nog niet opgelost, woont nu al 5 dagen illegaal

Geen categoriemei 20 2017, 21:00
Kennen we Wilma Verver nog? De oud-burgemeester van Schiedam, die na een serie aanklachten in verband met machtsmisbruik het BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) achter zich aan kreeg, zit nu al vanaf maandag illegaal in een veel te dure woonboerderij in Voorst.
In 2011 schreven we al over de gewezen VVD-burgemeester van Schiedam, Wilma Verver. Even ter opfrissing: Verver zou haar macht hebben misbruikt in een privé conflict met een aannemer en het vervoersbedrijf van haar zoons hebben ingehuurd voor gemeentelijke ritjes. Een normaal mens schaamt zich na zoveel opspraak en zorgt dat hij niet nog eens in opspraak komt. Maar bij de VVD gaat dat blijkbaar net even iets anders. Wilma zit namelijk met haar hele familie illegaal in Voorst, zo lezen we in Trouw:

In een slepende affaire lijkt het inmiddels of Wilma Verver, de oud-burgemeester van Schiedam, zich onder de vensterbank verstopt met de vingers in de oren. Verver zit nog steeds met haar familie in een gehuurde woonboerderij in Voorst, terwijl ze deze van de rechter al afgelopen maandag had moeten verlaten.

Hoezo, een plaat voor je hoofd? Als je op dit punt bent aanbeland moet je wel bijna denken: "Het zal me wat, ik zit hier lekker, de mensen moeten maar denken." Ze zit er namelijk niet in een arbeiderswoning. Nee, Wilma resideert in een luxueuze woonboerderij voor het magistrale bedrag van € 2050,- per maand. Laat dat even doordringen. We lezen nog even verder in het genoemde Trouw-artikel:

Volgens curator Van den Bergh overlegt hij momenteel met de verhuurder wie het initiatief moet nemen tot de ontruiming. “De zorgvuldigheid vraagt dat we hier ruim de tijd voor nemen, maar volgende week verwacht ik nadere stappen”, aldus de curator.

Zorgvuldigheid dus. Ik denk niet dat ik dergelijke zorgvuldigheid tegemoet kan zien als ik het gedrag van Wilma Verver zou vertonen. En nu zou ik nog willen zeggen: "Hoppa, de beuk er in. Eruit! Ben je nou helemaal raar geworden Wilma? Retorisch hoor, dat laatste, want we weten wel dat je een VVD'er bent."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten