LED verlichting wordt de standaard

Geen categoriemei 24 2017, 7:00
Als je verlichting op de werkplek nodig hebt, is het belangrijk te overwegen wat voor soort lampen je wilt gaan gebruiken. Er zijn veel mogelijkheden, maar LED verlichting is tegenwoordig erg populair. En dat is geen wonder. Het is energiezuinig en doelmatig. LED verlichting heeft vooral veel voordelen ten opzichte van TL, dat tot enige jaren terug de standaard was.
Zuinig en goedkoop
De meeste mensen weten dat LED verlichting erg zuinig is en daardoor een goede manier om de kosten te beperken. De ontwikkelingen staan niet stil en de lampen zijn door de jaren heen steeds zuiniger geworden, terwijl de lichtopbrengst daarbij beter werd. Het voordeel is, dat de prijzen ook steeds meer gedaald zijn. Dat maakt het aanschaffen van LED steeds aantrekkelijker. Deze soort verlichting is geschikt voor grote en kleine ruimtes en voor elk doeleinde. Kijk bij de LED verlichting van Lampenonline.com, om de verlichting te vinden die bij jouw werkplek past.
LED verlichting: een goede investering
Hoewel de prijs van LED verlichting nog steeds hoger is dan TL, is het de investering waard. LED verlichting verdient zich snel terug. Dit komt ook omdat de kwaliteit van de lampen steeds beter wordt. De levensduur van een LED-lamp is veel langer dan die van TL. De LED lamp gaat zo'n 50.000 uur mee, terwijl een gemiddelde TL lamp 15.000 uur haalt. De LED lamp behoudt daarbij ook zijn kwaliteit: de lichtterugval is nul. Dat betekent dat gedurende de tijd die een lamp meegaat, er geen vermindering is in lichtopbrengst. Dit alles zorgt ervoor dat je de verlichting niet op korte termijn hoeft te vervangen.
LEDs zijn multifunctioneel
Een ander voordeel van LED is, dat ze ook geschikt zijn voor dimmers. Een TL balk is nooit sfeervol. LED verlichting kan gebruikt worden voor ruimtes waar fel licht nodig is, maar is ook geschikt voor sfeerverlichting. En door de lamp te dimmen, wordt de levensduur nog extra verlengd. Ook is de kleurweergave goed. Gekleurde voorwerpen behouden hun kleur en dat zorgt voor een prettige werkomgeving.
LED verlichting aanschaffen
Het blijkt wel dat het verstandig is, LED verlichting te overwegen als je op zoek bent naar goede verlichting. Let wel op de kwaliteit die geboden wordt. Er zijn nu ook producten op de markt die goedkoop worden aangeboden, maar die uiteindelijk duurkoop kunnen zijn. De LED lampen kunnen van slechte kwaliteit zijn en te veel of te weinig licht opleveren, of flikkeren en onrustig licht geven. Schaf je LED verlichting daarom aan bij erkende bedrijven. Bij www.lampenonline.com kun je kiezen uit een groot assortiment LED verlichting van uitstekende kwaliteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten