Leidse wijk heeft het helemaal gehad met agressieve terreur van bontkraagjes

Inwoners van de wijk De Kooi in Leiden zijn gewoon helemaal klaar met het straatterrorisme van zogeheten “bontkraagjes”. De geweldsplaag moet nu eens een keer gaan stoppen, aldus wanhopige doch woedende bewoners van de Zuid-Hollandse stad.

De kansenparels met bontkraagjes die de Leidse wijk De Kooi nu al maandenlang in hun gewelddadige greep houden worden verzocht te stoppen met hun Don Corleone-praktijken. De aanhoudende overlast en vernielingen worden de inwoners van het gebied nu echt te veel:

“Ze gooien stenen door ruiten, schelden buurtbewoners uit en gooien met eieren. De Leidse wijk De Kooi wordt sinds een paar weken geteisterd door een groep hangjongeren. Dat zegt een bewoner van de Ringkade. Hij heeft bij vijftig buurtbewoners een brief in de bus gedaan waarin hij oproept om alert te zijn. ,,Ik voel me onveilig in mijn eigen huis’’, zegt Edwin Rasser.

Het speelt nu zo’n twee maanden, vermoedt Rasser. ,,Sinds de nieuwe Hoogvliet open is, hebben we last van een stuk of twintig jongeren.’’ De jongeren ’met bontkraagjes’ begonnen volgens hem met het gooien van eieren naar auto’s. ,,De eerste keer was dat nog een leuk grapje, maar het loopt uit de hand.’’”

Driemaal raden wie er eufemistisch worden aangeduid als “jongeren met bontkraagjes”! Rara, wat zullen de buurtbewoners daar nu mee bedoelen? Inwoners geven in het Leidsch Dagblad inzicht in de gang van zaken: ze gooien stenen door ruiten, en schelden willekeurige Leidenaren uit voor “kankerhoer”.

De reactie van de overheid – zoals wel vaker met problemen die samenhangen met een gebrekkige integratie – is weer voorspelbaar doch teleurstellend tam. De politie geeft aan “het gesprek aan te gaan” met de raddraaiers die de buurt naar z’n grootje aan het helpen zijn, terwijl de gemeente laat weten “signalen te hebben ontvangen” doch niet van een alarmerende aard.

En zo boekt het bontkraagjesdragende gespuis opnieuw een overwinning: alweer wordt er weggekeken van een wijk die voor onze ogen verandert in een soort mini-Aleppo. De autoriteiten staan erbij, kijken ernaar, en kan het helemaal niets bommen. De inwoners hebben het nakijken, maar gelukkig kan zo het ideaal van de multiculturele samenleving in stand blijven! Joepie de poepie!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. TheGrimReaper

  Een paar stevige knokploegen ertegenaan, en moet je zien hoe snel het DAN stopt. Geloof het maar: sommigen verstaan maar 1 taal!!

  1. Marija

   allemaal, niet sommige, ze horen het thuis en gedragen zich zo op straat.

   1. Marija

    de beuk er in is het enige dat gerespecteerd wordt.

    1. Kodi

     Dit resjpekt eisend volk behoort tot de structureel minder aanspreekbaren en verstaat slechts enkel de taal die daarbij hoort. Dat gaat niet met kopjes thee drinken en met de zachte hand. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  2. Mart

   Tja,maar waar haal je die vandaan?De nederlandse jeugd heeft geen zin om te knokken…..moeten ze hun smartfone ook opbergen,enne wat is knokken ook weer?Mag dat wel??

   1. Paaldanseres

    Nederlandse mannen? Die zijn er al lang niet meer. Islamsterdam is het mooiste voorbeeld. Ik zie mannen … nou… angstige jochies … met haarknotjes op hun links hoofd, ruggengraatloos, verse muntthee drinken met een zuurdesembroodje erbij…

    1. Thomas1Percent

     Paaldanseres, geheel met je eens!

 2. Ni28

  Misschien de Duivelseiland heropenen?

 3. Floris

  Dit soort dingen zijn al 30 jaar aan de gang. De overheid laat de burger volkomen in de steek.

  En tot nu toe is dat ongestraft gebleven. De oude politiek zit nog steeds op het pluche, het zijn nog steeds dezelfde linkse ambtenaartjes die thee gaan drinken en het tuig proberen om te kopen met reisjes naar Marokko, clubhuisjes en gratis sportschool.

 4. Sniper666

  Oppakken en afknallen dat bontkraagjes gespuis. Oeps wat zeg ik nou, dat is sociaal onaanvaardbaar om te ventileren.

 5. Nasrani

  Ratten zijn het. Nietsnutten. Als zij er niet meer zouden zijn, zou onze maatschappij niets missen. Maar ja, zoals Job Cohen ooit zei: het zijn wel onze marrokanen.

  1. Peter Selie

   Het zijn onze Marokkaanse rotjongens, daar kunnen we koning Hassan niet mee opschepen. We hebben ze zelf binnengelaten, dan zullen we het ook zelf moeten oplossen. Voor Antilliaanse jongeren wil ik een uitzondering maken. Die zijn hier illegaal binnengekomen; nou, hup terug.

   -Pim Fortuyn

   Natuurlijk moeten we de boel bij elkaar houden

   -Job Cohen

 6. Floris

  “Marokkaanse jongeren hebben bij mij, als ervaringsdeskundige, weinig krediet meer. Ooit kocht ik een aardig grachtenpandje in Gouda, dicht bij de redactie. Volgens de makelaar was het niet goedkoop, maar dat kwam doordat ik op een A-locatie ging wonen. Dat verkooppraatje stak hij ’s morgens rond koffietijd af langs een zonovergoten gracht. Toen ’s nachts de koffieshops sloten, zag de wereld rondom mijn huis er heel anders uit. Tien procent van de Goudse bevolking is Marokkaans, maar het grootste deel van de criminaliteit in de stad komt op naam van die tien procent. Als binnenstadbewoner ben ik geïntimideerd, geprovoceerd en bedreigd. Mijn autoramen werden regelmatig ingeslagen en op de trap naar mijn voordeur speelde zich van alles af. Ik heb jeugdige Marokkanen spuitend, drinkend, poepend, piesend, neukend en de buit van autokraken verdelend aangetroffen.”

  – Johan Derksen

  https://www.vi.nl/nieuws/artikel-detail?name=discriminatie-als-drogreden-voor-terreur&type=nieuws&category=&

  1. Isolde

   Dat neuken en spuiten is allemaal voorgeschreven in de Koran.

   Heus waar!sa

   1. Isolde

    Dat sa hoort er niet bij

 7. meanstreak2099

  ik krijg hier een beetje het gevoel bij van het tuig van zaandam, waar we nog steeds niks van hebben geleerd

 8. nienke

  Ach ze hebben het zo moeilijk ze zitten in een identiteit crisis, dat moeten we toch kunnen begrijpen!!
  Het zijn brave goede jongens maar voelen zich zo achter gesteld en omdat je het zo moeilijk hebt mag je de buurt bewoners treiteren, ruiten ingooien,de buurt onveilig maken.
  Die schatjes kunnen er ook niets aan doen, goddomme gooi de mariniers er op af kijken of ze dan nog zo’n grote bek hebben.
  Aan de politie heb je niets het is toch al gebleken dat zij lak hebben aan de politie, die durft hun niet aan te pakken en gaan rustig door met de buurt onveilig maken.
  Schandalig dat deze nietsnutten de ruimte krijgen zich zo a-sociaal te gedragen.

 9. peter450

  Het vervelende van knokploegen is dat de marokkaantjes beschermd wordt door de politie en de knokploeg tegen over de edelachtbare (linkse) rechter kan gaan uitleggen over het wat en hoe… De overheid frustreert het volk steeds meer. Dit kan tot anarchie gaan leiden.

 10. Antidotum

  Oog om oog, tand om tand.
  Dan begrijpen de moslims dat je met kuffars en christenen niet moet spotten.
  Waarom zijn de buurten waar bontkraagjes tussen de Polen en Molukkers wonen zo rustig.
  Met de Polen en Molukkers valt niet te spotten.
  Met Nederlanders dus wel.

 11. Kodi

  Willen we meer of willen we minder Marokkanen?

 12. Domtoren52

  Hier in Utrecht op het Grootwinkelcentrum Overvecht lopen deze achterbakse ratten ook rond. Mensen intimideren en dan vooral met 2 a 3 man, want alleen durven ze niets tegen je te zeggen. Ik vind ze nog minder dan het straatvuil

 13. Mars020

  Wen er maar aan, want als straks GL in de regering komt, wordt het nog vele malen erger. Die vuilniszakken met bontkraag krijgen alle ruimte in linkse steden, omdat ruggengraatloze nichten er in de gemeenteraad niets aan willen en durven te doen.
  Begrijpt links Nederland nu eindelijk, waarom landen uit Oost Europa niet zitten te springen om irritante moslims op te nemen?.
  Overal waar veel moslims wonen is het een grote teringzooi. Huizenprijzen dalen, de criminaliteit stijgt enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.