Misselijke DENK-fans weigeren Bevrijdingsdag te vieren, want Israël ‘onderdrukt en mishandelt’

Soms lijken er weinig mensen walgelijkere politieke opvattingen te hebben dan de Kamerleden van DENK. Maar dat is niet waar, want het kan altijd erger: de DENK-achterban is nóg een slagje verschrikkelijker.

Het zijn twee plechtige dagen op de jaarlijkse Nederlandse kalender. Op 4 mei herdenken we de doden van de Tweede Wereldoorlog (en tegenwoordig kennelijk ook vluchtelingen), en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Het hoort erbij in Nederland: we houden graag de nagedachtenis aan dit stukje recente geschiedenis levend.

Maar dat is allemaal zo heel belangrijk niet als je het aan de achterban van de allochtonenpartij DENK vraagt. Die vinden met name Bevrijdingsdag een enorme hypocriete schande, en weigeren de bevrijding van Nederland te herdenken zolang “Palestina” niet óók “bevrijd” is. Dat blijkt wel uit reacties onder een bericht op de Facebook-pagina van DENK. De partij communiceert: “Vandaag vieren wij dat ons land in 1945 is bevrijd.

Dat bericht is verder prima, maar de reacties erop van de loyale achterban zijn dat allesbehalve. Neem de Surinaamse oud-moskeebestuurder Dawoed Poese, die vindt dat Nederland maar hypocriet is:

poese

In een andere reactie zegt Poese dat Nederland “hoofdelijk verantwoordelijk” is voor het bombarderen en onderdrukken van Palestijnen.

En, wat denk je? Wordt deze walgelijke reactie weggehoond door het DENK-publiek? Nee, natuurlijk niet: de reacties op Poese zijn louter lovend. De antizionistische teksten oogsten tientallen likes. En Marit van Splunter – de nummer 11 van DENK bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen – heeft veel begrip voor de Israëlhaat op Bevrijdingsdag:

splunter

“#FreePalestine,” juist ja. Het is een hashtag die in meerdere reacties doodleuk terugkomt; alsof 5 mei de juiste dag is voor het voeren van je anti-Israëlhetze. Alsof die dag überhaupt iets te maken heeft met het Midden-Oosten.

Echt, waar slaat dit? Kennelijk is bij DENK-fans de haat jegens Israël botvieren op social media belangrijker is dan het herdenken van de vrede in Nederland. Dan heb je toch echt je prioriteiten niet op orde: bah!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Marija

  Ja dat krijg je als dergelijk lullenvolk hier komt wonen.

 2. HW

  Ik begrijp die Turken en Marokkanen niet. Ze zijn hier gekomen, omdat het in Turkije en Marokko armoe troef was, maar ze steunen hun thuislanden in alle opzichten en weigeren te integreren.
  Waarom blijf je dan nog in Nederland en verziekt de boel hier.
  Of zou het zo zijn, dat men graag van de verzorgingsstaat (sociale voorzieningen en zorg) gebruik maken om er beter van te worden.

  Rot op en laat Nederland zijn zoals het was, want dat verwachten jullie ook van jullie eigen thuisland.

  1. Kodi

   Een inmiddels derde generatie Turken en Marokkanen en andere Moslim immigranten blijken hier nimmer tot presteren in staat geweest. Slechts tot parasiteren. Slechts het niet in de watten leggen van parasieten en het hen op andere manieren onaangenaam maken kan hen doen besluiten ons land te mijden. En daar moesten we dan maar eens mee gaan beginnen. Want bij staand beleid vindt enkel aanzuigende werking op parasieten en zo plaats.

 3. van Urk

  Bezetting? Hoezo? Hebben de Israeli,s hun vlag in Gaza weer terug geplant?

  1. Kodi

   Hoe kan je nou bezetten wat van jou is?
   http://i45.tinypic.com/2d164uu.jpg

   Die twee statenoplossing is Israel en Transjordanië. Het zijn de Arabieren en al die andere Moslimimbecielen die dat niet willen accepteren. Hun probleem. Meer dan eens hebben ze geprobeerd Israel te vernietigen en iedere keer werd het voor die Arabieren een pak op hun sodemieter. Helaas zal Israel genoodzaakt zijn opnieuw te moeten gaan chargeren tegen die agressie van die Arabieren en al die andere Muzelmannen indien zij zich hieraan weer vergrijpen. Zo ook nu. Israel houdt de twee statenoplossing in stand; Die Arabieren en al die andere Muzelmannen willen deze vernietigen.

 4. Kodi

  De volgende keer dan maar met Palestinavlaggetjes en -sjaaltjes naar de Dam en hard gaan schreeuwen om 20:00 ? Zouden ze dat durven ?

 5. Roughwood

  En dit clubje juridische Nederlanders is hoofdelijk verantwoordelijk voor de dictatuur in Erdoganistan.

 6. DutchDropveter

  Dus moslims aanspreken op hun geloofsgenoten bij IS is niet toegestaan. Maar alle joden over een kam heen scheren wel?

  Ik denk dat voor mij elke moslim nu ook het zelfde is namelijk terroriserende kut apen die zich nooit zullen aanpassen en als we ze dwingen zeggen ze biem!

 7. Nasrani

  Wat een walgelijke islamietische mensen wonen hier toch. Ik word steeds somberder over onze ‘gezamelijke’ toekomst. Dat gaat hem niet worden. Volgens mij kan dit alleen maar uitlopen op verplichte verhuizing van moslims naar een land van hun voorkeur. En dat het liefst zo snel mogelijk.

 8. Ali Yas

  FreePalestine? Men zal wel niet bedoelen de bevrijding van de corrupte kliek van Abbas en ook niet van de mohammedaanse dictatuur van Haniyeh. Dus dan gaat het om het bevrijden van de rest van het mandaatgebied Palestina, te weten Israël, van de joodse heerschappij. Als er dan hetzelfde gebeurt als in de Arabische landen in de buurt, waar joden ook de baas niet waren, dan worden de joden verjaagd of uitgemoord. Kennelijk wil meneer Poese de Endlösung afmaken.

 9. Paaldanseres

  Gewoon….DENK volk = vies volk.

 10. Klaas Ypema

  Goh, en ik altijd maar gedacht hebben dat Palestina door het Ottomaanse rijk bezet werd tot 1920. Willen ze het soms terug?

 11. Sniper666

  Weg met die vent, die Dawoed Poese. De grens over schoppen wegens wanprestatie t.a.v. integreren. Hij begrijpt niets van Bevrijdingsdag. Paspoort innemen en exit.

 12. Babaji538

  Een meester heeft laten zien, het meesterschap
  niet alleen te hebben verdiend
  maar het zich eigen te kunnen maken
  na jaren van vorming.
  Het zal haar en haar omgeving
  alleen maar welvaart, voorspoed en geluk geven, brengen.
  https://www.goodreads.com/PetraHermans
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.